Latvijas hokeja izlasi uz čempionātu pavada ģimenes (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Latvijas hokeja valstsvienības spēlētāji agrā ceturtdienas rītā devās ceļā uz Helsinkiem, kur norisinās pasaules čempionāts hokejā. Lidotā «Rīga» hokejistus bija ieradušās pavadīt ģimenes – sievas, bērni un vecāki.

Agrajā rīta stundā Latvijas hokeja izlases spēlētājus bija ieradušies pavadīt tuvinieki, nevis kupls fanu pūlis. Komanda uz Somijas galvaspilsētu devās 24 spēlētāju sastāvā ar valstsvienības galveno treneri Tedu Nolanu, kā arī palīgu, leģendāro hokejistu Artūru Irbi.

Jubilāru Kobu Jasu uz lidostu agrajā rīta stundā bija ieradusies pavadīt mamma Marika Jasa
Jubilāru Kobu Jasu uz lidostu agrajā rīta stundā bija ieradusies pavadīt mamma Marika Jasa Foto: Edgars Kalmēns

Brālēnus Kobu un Māri Jasus lidostā bija ieradušās pavadīt ģimenes. Zīmīgi, ka Koba Jass vakar ģimenes un draugu lokā nosvinēja savu 23. dzimšanas dienu. Viņu tālajā ceļā pavadīja mamma Marika. «Kobam šis jau būs otrais pasaules čempionāts, kad viņš spēlē Latvijas izlasē. Arī pagājušajā gadā biju pavadīt dēlu uz lidostu,» pastāstīja hokejista mamma. Viņa ļoti pārdzīvo par dēlu un atzina, ka galvenais, lai ir veselība un nav traumu. «Protams, lai arī ir vārti,» piebilda Marika. Viņa dēla ceļa somā ielikusi baznīcas svecītes. «Mēs neesam māņticīgi, bet ticam Dievam un ejam arī uz pareizticīgo baznīcu. Mani vecāki ir luterāņi, bet, tā kā Koba ir pareizticīgais, jo viņa tētis bija pareizticīgais, tad arī es pārgāju šajā ticībā. Vienmēr, kad Koba brauc prom, es eju uz baznīcu nolikt svecītes,» hokejista dzimtas tradīcijas atklāj Marika Jasa.

Hokejistu Māri Jasu uz pasaules čempionātu pavadīja sieva Anna un mazā meitiņa Lučiana
Hokejistu Māri Jasu uz pasaules čempionātu pavadīja sieva Anna un mazā meitiņa Lučiana Foto: Edgars Kalmēns

Savukārt Māri Jasu pavadīja sieva Anna un gadu un vienpadsmit mēnešus mazā Lučiana. Anna pastāstīja, ka agrajā rīta stundā meitiņu bijis viegli pamodināt, jo, izdzirdējusi, ka tētis jau kārto ceļa somas, arī mazulīte tūlīt bijusi augšā. Iespējams, ka Anna ar meitiņu arī lidos uz Helsinkiem, lai klātienē fanotu par Latvijas hokeja izlases spēlēm un atbalstītu tēti Māri. «Meitiņa zina, ka tētis spēlē hokeju. Un viņa, skatoties pa televizoru spēli, sauc: tēti, vārtus!» atklāj Anna.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu