Laime pilnīga: Mūsu mūzika nāk no kosmosa

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Oskars Kupše speciāli TVNET
References: API SITE

Pagājušo piektdien LMA Studentu klubā pašmāju hārdroka apvienība "Laime pilnīga" prezentēja savu debijas albumu "Dual". Notikuma aculiecinieki bija arī TVNET. Lūk, neliela intervija ar grupas solistu Ervīnu Ramiņu - par labiem ierakstiem, sirdsapziņu, visu anglisko u.c.

Grupa "Laime Pilnīga" radusies 2006. gadā un šo piecu gadu laikā paspējusi uzvarēt "Coca-Cola & MTV" rīkotajā jauno grupu konkursā "Soundwave", kurā ieguva iespēju gan filmēt video dziesmai "I’m in love with money", gan arī uzstāties otrajā lielākajā Polijas mūzikas festivālā "Coke Live Music Festival". Tāpat grupa uzstājusies visos lielākajos pašmāju vasaras festivālos – Positivus, Baltic Beach Party, Fonofest un citos. Iesildījusi grupu "Mumiy Troll".

TVNET: Apsveicu ar debijas albumu! Nesen LETAs intervijā jūs izteicāties, ka jums ir labi koncerti, bet slikti ieraksti... Prezentācijas koncertā pārliecinājos, ka koncerti jums tiešām ir jaudīgi, taču kā paliek ar tiem ierakstiem? Esat apmierināti?

Paldies par apsveikumu! Mūsuprāt, ar ierakstiem tagad arī viss ir kārtībā, jo pa šiem gadiem, ko esam pavadījuši kopā, mums ir izdevies atrast savu skaņu un veidus, kā to parādīt savos ierakstos. Tas saistīts ar to, ka esam kļuvuši pieredzējušāki gan savu dziesmu aranžēšanas, gan producēšanas ziņā. Kādreiz mēs īsti nezinājām, kādus mūzikas izteiksmes līdzekļus gribam ielikt ierakstā, jo vienkārši bija tikai aptuvena nojausma, kādus var un vajag, lai skanētu tā, kā gribētos. Tagad ejot studijā, mēs zinām konkrētas lietas, kas būs iekļautas dziesmas skanējumā.

TVNET: Tajā pašā prezentācijas koncertā Studentu klubā dziesmas "Sirdsapziņa" laikā publikas sajūsma burtiski trīskāršojās... Saprotu, ka dziesma ir viena no vecākajām jūsu repertuārā. Vai tādēļ tā netika iekļauta albumā? Vai tāpēc, ka vēlējāties saglabāt plates anglisko tekstu konceptu?

Laime Pilnīga "Dual"
Laime Pilnīga "Dual" Foto: Publicitātes foto

TVNET: Vēlreiz par to anglisko... Vai arī jūs uzskatāt, ka rokmūzika latviski neskan tik labi kā angliski?

Rokmūzika skan vienlīdz labi abās valodās. Vienkārši mūsu gadījumā labāk skan angliski.

Tas skaidrojams ar to, ka mūsu iedvesmas avoti vairāk meklējami ārpus Latvijas robežām un ar katras kompozīcijas rašanās mirkli, kad top pirmās melodijas līnijas, tad jau ir skaidrs, kādā valodā labāk šī dziesma skanēs. Mūsu gadījumā nospiedošs vairākums ir sanācis angļu valodai.

TVNET: Loģisks jautājums - kādi ir jūsu iedvesmas avoti? Vudstoka? Led Zeppelin?

Pa saujai no pilnīgi visa. Iedvesmas avoti ir ļoti dažādi, un grupā esam četri cilvēki ar diezgan atšķirīgām mūzikas gaumēm - no psihedēlijas līdz džezam. No katras apvienības, ko klausāmies, cenšamies paņemt labāko - vai tās ir skaņdarbu formas, vai tā ir noskaņa, katrā atsevišķā gadījumā tas ir pilnīgi kaut kas cits. Nav tā, ka esam ieciklējušies vienā mūzikas laika posmā, mums patīk sekot līdzi visam, kas varētu noderēt kā iedvesmas avots mūsu mūzikai.

Foto: Oskars Kupše speciāli TVNET

Albuma nosaukums radies, domās apkopojot dziesmu muzikālos noformējumus un tekstus. Dualitāte ir vienojošais, kas caurauž "Laimes Pilnīgas" skaņdarbus, tādēļ arī nolēmām, ka albums jāsauc tieši tā, kā tas nosaukts.

Ja plate būtu latviski, tad tās nosaukums būtu bijis "Koks ar diviem galiem"

vai kaut kā līdzīgi.

Albums ierakstīts divās studijās - "Wolk recording studios" kopā ar Aleksandru Volku un "Sound Division studios" sadarbībā ar Gati Zaķi, albuma māsters veikts "Optimum Mastering Studio" Liebritānijā.

TVNET: Ko jūs domājat par grupas "The Darkness" atkalapvienošanos?

Prieks, ka oriģinālā sastāva dalībnieki beidzot pārvarējuši savas domstarpības, un atliek novēlēt, lai ieraksta tikpat labu plati kā "Permision to land". Protams, varbūt tas ir mārketinga triks utt., bet liekas, ka viņiem tomēr viss būs pa nopietno.

TVNET: Cik nopietni esat jūs paši? Ko simbolizē uz vāka animētais pērtiķis un "tripīgā" kosmosa tēma?

Nu, pēc dabas mēs esam diezgan nenopietni cilvēki, toties esam ļoti nopietni visā, kas saistīts ar mūziku.

Animētais pērtiķis simbolizē visu mežonīgo un nepieradināto enerģiju, kas mīt mūsos, savukārt no kosmosa nāk visa mūsu mūzika,

kā arī tas saistīts ar mūsu iekšējo mieru un harmoniju, kas ir kā pretsvars pērtiķpuikam. Koncertos uz baneriem gan redzēsiet vairāk pērtiķi nekā kosmosu.

TVNET: Kādi tuvākie plāni? Koncertturneja? Varbūt padomā jau jauns albums?

Tuvākajos plānos ietilpst vasaras festivāli - Fonofest, Summer Sound Liepāja un Cosmopoliten Bikini Bash Jūrmalā, vēl kāds var nākt klāt. Uz rudens pusi būs daži pārsteigumi, par kuriem vēl īsti nevar runāt. Jaunu albumu pašlaik neplānojam, lai gan muzikālā materiāla pietiktos, bet arī tam vēl ir jāuztaisa pamatīga atlase.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu