Baletdejotāja Elza Leimane pēc traumas sadziedēšanas atgriežas uz skatuves

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Baletdejotāja Elza Leimane-Martinova pēdējo mēnešu laikā atjaunoja veselību pēc traumas, ko bija ieguvusi uz skatuves. Tieši tādēļ Elza vērienīgā baleta iestudējuma«Mesija» pirmizrādi, kurā spēlē viņas dzīvesdraugs un skatuves partneris Raimonds Martinovs, vēroja no skatītāju rindām. Elza uz Latvijas Nacionālās operas skatuves iestudējumā «Mesija» atgriezīsies 8. maijā.

Vērienīgā baleta iestudējuma «Mesija» skatītājiem domātajā programmiņā no lappusēm priecīga pretim smaida simpātiskā baletdejotāja Elza Leimane-Martinova, taču pirmizrādē balerīna nepiedalījās. Sarunā Elza atklāj, ka pirmizrādē nav piedalījusies veselības problēmu dēļ, kuras radušās no traumas, ko baletdejotāja ieguva uz skatuves. Balerīna atklāj, ka pēc rehabilitācijas kursa viss atkal ir labi. «Jau nākamajā izrādē, kas būs 8. maijā, es būšu uz skatuves,» atklāj baletdejotāja.

Uz pirmizrādi gan Elza bija ieradusies un baleta jauniestudējumu vēroja no skatītāju rindām. «Jā, sēdēju zālē un mācījos. Es arī biju mēģinājumu procesā gandrīz no paša sākuma. Izrādes horeogrāfs (argentīniešu horeogrāfs Maurisio Vainrots) ļoti, ļoti gribēja, lai es piedalos pirmizrādē, bet nu es dejošu nākamajā izrādē,» paskaidro baletdejotāja.

Baletdejotāju pāris Elza Leimane-Martinova un Raimonds Martinovs pēc "Mesijas" pirmizrādes uz Latvijas Nacionālās operas skatuves
Baletdejotāju pāris Elza Leimane-Martinova un Raimonds Martinovs pēc "Mesijas" pirmizrādes uz Latvijas Nacionālās operas skatuves Foto: Santa Sergejeva

Šovasar Elza un Raimonds nolēmuši baudīt oficiālo Latvijas Nacionālās operas mākslinieku atvaļinājumu: «Enerģija ir jāatjauno, tādēļ atpūtīsimies gan Latvijā, gan izbrauksim kaut kur ārpus mājām.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu