Populārais pavārs Valters pameta labu darbu un dzimto pilsētu mīlestības dēļ (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Šajā pavasarī bijušais Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš Vecrīgā atvēra savu restorānu «Valters». Mainīt dzīvesvietu un atvērt savu biznesu Valteru iedvesmoja mīlestība ar LNT ziņu žurnālisti Kristīni Ozolnieci. Tikai šo skaisto jūtu vadīts viņš pārcēlās no dzimtās Valmieras uz Rīgu un sāka realizēt savus sapņus par privāto biznesu.

Viņi satikās restorāna atklāšanā

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Kristīne Ozolniece atminas, kā iepazinusies ar Valteru. «Iepazināmies pagājušā gada augustā, mūsu kopīgā drauga Mārtiņa Sirmā restorāna «3 zivis» atklāšanā. Vēl tagad atminos, ka bija ļoti silta vasaras nakts. Līdz tam viens otru mēs nepazinām. Valters uz šo pasākumu tovakar bija atbraucis ar diviem saviem kolēģiem no Dikļu pils, kur viņš strādāja. Es tobrīd strādāju Radio 101, kā arī LNT ziņās, un arī es biju atnākusi uz restorāna atklāšanu ar savu draugu kompāniju. Tajā vakarā viens uz otru ļoti daudz skatījāmies. Šie skatieni liecināja, ka mēs varētu arī iepazīties un aprunāties. Taču ne viens, ne otrs nevarējām saņemties. Izšķirīgo soli spēru es. Gāju klāt pie Valtera, un iepazināmies. Mūsu saruna bija lietišķa. Tā kā Valters ir interesants pavārs, aicināju viņu ciemos pie mums uz radio brokastu raidījumu. Mūsu starpā radās savstarpējas simpātijas,» pirmo iepazīšanos atceras Kristīne.

Mīlestības jūtu vadīts, pārceļas pie mīļotās sievietes

Sākotnēji gan šķitis, ka diez vai kaut kas no attiecībām var izveidoties, jo Kristīne ir rīdziniece, bet Valters valmierietis. «Es zināju, ka palikšu Rīgā, un nebiju droša, ka Valters būs gatavs tik krasi kaut ko savā dzīvē mainīt un aiziet projām no savas dzimtās pilsētas, kā arī stabilas darba vietas. Valters Dikļu pilī strādāja aptuveni deviņus gadus un bija arī izveidojis to par gardēžu iecienītu vietu. Viņam bija ļoti smagi un grūti no turienes aiziet, jo viņš bija Dikļu pils restorāna saimnieks. Taču viss noskaidrojās, un Valters pieņēma lēmumu, ka mēs būsim kopā. Nebija citas izejas, kā vien Valteram pārcelties uz Rīgu un pie viena realizēt savu sapni par privāto restorānu,» skaidro Kristīne.

Kopīgs bizness un gaidāmas arī kāzas

Pērnajā augustā Kristīne un Valters iepazinās, un jau tā paša gada rudenī abi sāka kopdzīvi Rīgā. Savukārt šajā pavasarī Valters atvēra savu privāto restorānu Vecrīgā, kurā viesus cienā ar savu īpaši izveidotu ēdienkarti. Iespējams, jau šajā vasarā Kristīne un Valters attiecības nolēmuši nostiprināt ar laulību. Arī Kristīne iesaistījusies mīļotā biznesā, bet paralēli tam turpina strādāt LNT ziņu dienestā. «Restorānu veidojam kopīgi. Tā ir mūsu kopīgā ģimenes lieta. Es restorānā jūtos kā savās mājās. Ļoti rūpīgi meklējām vietu, kur iekārtot restorānu. Ne visās vietās Rīgā iespējams caur pieciem stāviem izvilkt ventilācijas sistēmu un saskaņot to ar mājas iedzīvotājiem, Svarīga bija arī telpu cena. Un svarīgs kritērijs bija telpu aura, lai mēs paši šeit justos lieliski, tad arī mūsu viesi šeit jutīsies labi. Restorāna ēdienkartē nekad nebūs grieķu vai Cēzara salāti. Šeit visi ēdieni ir Valtera oriģinālreceptes. Valters mēģina latviešu tradicionālo virtuvi pasniegt modernā veidā, izmantojot tikai Latvijas pārtikas produktus. Viņš var stundām un naktīm negulēt un tad no rīta paziņot, ka ir izdomājis jaunu recepti. Valters ir pavārs līdz kaulam,» stāsta Kristīne.

Vaicājot, kurš tad abu mājās gatavo maltīti, Kristīne teic, ka abi ar Valteru pavada garas darba stundas strādājot, tādēļ, kurš mazāk ir noguris, tas arī pagatavo mājās ēdienu. «Kam ir iedvesma un spēks, tas arī gatavo,» viņa piebilst.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu