Ceļvedis: Cirque du Soleil, 80 dienas apkārt zemeslodei, ADwards u.c. (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pavasaris jau jūtams degungalā, tāpēc pirms nākamās brīvdienas baudāt pie dabas, vēl laiks apmeklēt krāšņus šovus, aizraujošu ceļojumu baleta dejā, emocionālus koncertus un izrādes.

PASĀKUMI

Foto: publicitātes

Izrādes sastāvā darbojas 55 mākslinieki no 15 dažādām valstīm. Uzvedumu, kas veidots baroka un operas stilā, raksturo liesmojoši kostīmi, oriģinālā mūzika un skatuves iekārtojums, kas ļauj baudīt akrobātu atlētismu un māksliniecisko sniegumu. Vērojot «Alegria», ikviens skatītājs saņems iespaidīgu spēka, veiklības un ātruma kokteili, kas apvienots ar elegantiem priekšnesumiem. Divarpus stundu garajā uzvedumā (ar pārtraukumu) redzama elpu aizraujoša akrobātika, tai skaitā dramatiskā Sinhronā trapece un Augstās gaisa šūpoles, kurās 12 metrus virs skatuves lido pārdrošie mākslinieki, lecot pretī saviem ķērājiem.Jau 11.04. Arēnā Rīga sastāvs uzstājās ar savu senāko izrādi – «Alegria» skatītājiem tiek izrādīta jau 19 gadus un parasti nemēdz notikt vienā pilsētā vairāk kā vienu reizi. Lielās intereses dēļ starptautiskais izklaides koncerns Cirque du Soleil izziņo papildu izrādi šovam. Ir izziņotas 2 papildu izrādes šovam: sestdien, 13. aprīlī, plkst. 19.00 un svētdien, 14. aprīlī, plkst. 14.00. «Alegria» būs skatāma Arēnā Rīga no 11. līdz pat 14. aprīlim, sniedzot piecas izrādes.

Foto: publicitātes

Koncertzālē «Palladium» notiek astotā radošās izcilības festivāla «ADwards 2013» laureātu apbalvošana. Visas dienas garumā no plkst.9:00 līdz plkst.17:30 konferenču centrā Citadele notiks radošās lekcijas, kuras vadīs 10 atzīti ārvalstu un pašmāju reklāmas, dizaina, mediju un saistīto industriju profesionāļi. Savukārt vakarā plkst. 20:00 koncertzālē Palladium festivāla uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā tiks paziņoti gada izcilāko sasniegumu autori reklāmas un dizaina jomā. Šogad festivāla ADwards 2013 starptautiskās žūrijas vērtējumam deviņās kategorijās iesniegti kopumā 300 darbi reklāmas, dizaina un mediju jomās. Vissīvākā konkurence šogad - festivāla kategorijās Print Art un Dizains. ADwards 2013 uzvarētāju apbalvošanas ceremonijai sekos oficiālā Kill Your Monsters pēcballīte bārā Miit.

Foto: publicitātes

13. aprīlī no 10.00 līdz 16.00 Kalnciema kvartālā notiks «Lietuviešu tirgus», kur tiks pārstāvēti Lietuvas zemnieki un amatnieki ar viņu tradicionālajiem produktiem un izstrādājumiem. Būs tradicionālās sauso ziedu kompozīcijas Verba, kūpinātie sieri un gaļas, kā arī jauno dizaineru apģērbi, adījumi, rotas un dabiskā kosmētika. Tirdziņā varēs nobaudīt īstus, uz vietas gatavotus lietuviešu ēdienus. Paralēli skanēs lietuviešu mūzika, kā arī vakarā paredzēta mākslinieku performance no Užupis mākslas centra Viļņā. Ideja par lietuviešu tirgu ir radusies, pamatojoties uz draudzīgajām saitēm ar kaimiņu tautu un viņu interesi piedalīties Kalnciema kvartāla rīkotajos pasākumos.

Foto: publicitātes

13.04. «Berga Bazārā» notiek zemnieku tirdziņš. Berga Bazāra tirgū nopērkamās lietas ir 100% svaigas un kvalitatīvas Latvijas zemnieku saimniecībās audzētas un ražotas. Zemnieki un mājražotāji no visas Latvijas reģioniem piedāvā lielu pārtikas produkcijas daudzveidību – pašceptu maizi, gaļas un zivju kūpinājumus, dažādus sierus, ievārījumus, konservējumus un konditoreju. Te var nopirkt svaigu pienu un jēlu cūkas, liellopa, vistas vai truša gaļu un visas šiem produktu sagatavošanai vajadzīgās piedevas un garšvielas.

Foto: AFP /LETA

Vislatvijas labdarības kustība Atbildības diena 12.aprīļa vakarā ciemosies naktsklubā Coyote Fly. Lai palīdzētu Latvijas patversmēs nonākušajiem suņiem un kaķiem, labdarības kustībā Atbildības diena iesaistās arvien vairāk cilvēku un organizāciju. Jau šo piektdien, 12.04., īpaša labdarības ballīte notiks populārajā Rīgas naktsklubā Coyote Fly. Labdarības pasākums naktsklubā sākies jau īsi pirms pusnakts, un skatītājus priecēs talantīgā un sievišķīgā Samanta Tīna, kā arī sieviešu mīlulis Rihards Lepers. Bet vakaru vadīs populārais Dj Markus Riva.

Foto: publicitātes

Veikalā «Bang Bang» tiek atklāta grafiti mākslinieka Kiwie grafisko plakātu izstāde «Gray Rainbow». Izstādes nosaukums - vārdu salikums «Gray Rainbow» ir saīsinājums no vārdiem «Grayscale Rainbow», tulkojot no angļu valodas - pelēkā varavīksne. «Gray Rainbow» ir ironiska, neloģiska vārdu kombinācija, kura izvēlēta tīši, lai pēc iespējas mazāk pateiktu priekšā to, kas būs apskatāms izstādē. LATVIJĀ, RĪGĀ - BANG BANG SHOP - (Kalēju iela 18-20).

KONCERTI

Foto: publicitātes

Svinot izcilā dziedātāja, Latvijas estrādes simbola Ojāra Grinberga 70. jubileju, šomēnes notiks dziedātāja jubilejas koncertturneja, kurai dots nosaukums «Kad gadiem es pāri skatos...». 12. aprīlī Preiļos un 13. aprīlī Rīgā, kinoteātrī «Splendid Palace» (bij. kinoteātris «Rīga»). Visos koncertos jubilāram piepulcēsies Kristapa Krievkalna mūziķu grupa, kā arī četri spoži jaunās paaudzes solisti – Samanta Tīna, Ginta Krievkalna, Juris Vizbulis un Dons. Ojāra Grinberga jubilejas koncerti būs muzikāla retrospekcija dziedātāja radošajā daiļradē, ļaujot klausītājiem atkal dzirdēt populārākās Raimonda Paula, Ivara Vīgnera, Ulda Stabulnieka un citu komponistu tieši Ojāram Grinbergam rakstītās dziesmas – «Somu pirts», «Belladonna», «Zirgu tirgus», «Gaujai», «Mežrozīte», «Šveika songs»; tie ir tikai daži no skaņdarbiem, kurus dzirdēsim Ojāra Grinberga 70 gadu jubilejas koncertos «Kad gadiem es pāri skatos...».

Foto: publicitātes

Režisors un dziesminieks Varis Vētra jau aizsāka sava jaunā dziesmu albuma «Viena mirkļa dēļ» Latvijas koncerttūri. Vētras jaunajā dziesmu albumā ir apkopotas 15 oriģinālkompozīcijas, ar kurām klausītāji aprīlī un maijā varēs iepazīties koncertos Valmierā, Ēdolē, Limbažos un citviet. Albums «Viena mirkļa dēļ» ir otrais Vētras dziesmu apkopojums, kura mūziku un tekstus radījis pats Vētra. Katrai no dziesmām, kuras mākslinieks salīdzina ar dzīvām, emocionālām būtnēm, ir savs īpašais stāsts. Valmieras kultūras centrā 13.aprīlī.

Foto: publicitātes

12.aprīlī plkst. 21 folkklubā «Ala Pagrabs» uzstāsies grupa «Iļģi». Klubā šajā nedēļas nogalē būs dzirdamas arī grupas «Re!Pats!», «Miglas asni», vīru kopa «Vilki», «Retro limited». «Iļģi» ir unikāla mūzikas grupa Latvijā, kas bez pārtraukuma radoši darbojusies 30 gadus. Smeļoties iedvesmu no latviešu folkloras, tā radījusi pati savu oriģinālu mūziku, paverot klausītājiem durvis uz līdz tam nezināmu muzikālu pasauli; izglītojusi un pietuvinājusi latviešu senākās mūzikas izpratnei ne vienu paaudzi vien. «Iļģi» tulkojuši seno, aizmirsto valodu mūsdienīgā, izmantojot savam laikam drosmīgus muzikālus paņēmienus. «Iļģus» var uzskatīt par postfolkloras stila izveidotājiem ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā.

Foto: publicitātes

Izcilā latviešu komponista Jāzepa Vītola 150 gadu jubilejā Latvijas Nacionālā opera (LNO) sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju (JVLMA) klausītājiem piedāvās trīs izcilā komponista solodziesmu koncertus ar latviešu dzejnieku vārdiem. Klausītājiem tiks piedāvāti trīs koncerti, kas notiks LNO Beletāžas zālē, pa vienam koncertam februārī, martā un aprīlī. Šajos koncertos uzstāsies gan LNO solisti, gan talantīgākie JVLMA studenti. Noslēdzošais koncerts notiks 13.aprīlī, un šajā priekšnesumā skanēs Vītola solodziesmas ar Kārļa Skalbes, Andreja Kurcija, Elzas Stērstes, Edvarda Vulfa, Kārļa Jēkabsona, Antona Austriņa, Jāņa Ziemeļnieka un Zeltmata vārdiem. Kā solisti šajā koncertā piedalīsies Viesturs Jansons, Kalvis Kalniņš, Ieva Parša, Aira Rūrāne, Inga Šļubovska, Krišjānis Norvelis, Sonora Vaice, Andris Ludvigs un Kristīne Gailīte.

IZRĀDES

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Lielajā ģildē pirmizrādi piedzīvo Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra iestudētais baleta uzvedums bērniem «Ceļojums apkārt zemeslodei 80 minūtēs». Ceļojuma pirmizrāde notiks 12. aprīlī, un ir plānotas četras izrādes. Šobrīd uz 13. aprīļa divām izrādēm visas biļetes ir rezervētas un izpārdotas, taču vēl ir pieejamas biļetes uz 12. aprīļa ģenerālmēģinājumu pl.10:00 un pirmizrādi pl.19:00.

Foto: publicitātes

Izrāde «Kāpēc mums jāprecas?» ir gandrīz nopietna komēdija. Izrāde par patiesi svarīgo - mīlestību, uzticību, cieņu. Viņš ir neciešams un paštaisns mūdzis, viņa - šarmanta sieviete, kura nav zaudējusi spēju mīlēt. Abi ir atraitņi. Trīsdesmit gadus viņi ir bijuši draugi un kolēģi, esot blakus viens otram priekos un bēdās. Un beidzot tas ir noticis - viņš viņu bildina! 12.aprīlī Dundagā, 14.aprīlī Krimuldā un 27.aprīlī Brocēnos.

Foto: publicitātes

Pasaulē pazīstamais spāņu pantomīmas režisors, aktieris, pasniedzējs Karloss Martiness (Carlos Martínez) līdz 14. aprīlim viesojas Latvijā, kad uzstāsies vairākās Latvijas pilsētās ar izrādēm «Grāmatas bez vārdiem» un «Mirāža», kā arī sniegs meistarklases Latvijas esošajiem un topošajiem aktieriem. K. Martiness dzimis 1955. gadā Spānijā, jau 30 gadus viņš ir saistīts ar žestu valodu, ko ir izkopis un attīstījis, lai brīvi un viegli sazinātos jebkurā kultūrā un tautā. Viņu pazīst ne tikai Eiropā, bet arī citviet pasaulē, kur viņš uzstājies teātros, skolās, draudzēs, organizācijās un televīzijās. Viņa māksla iesaista skatītāju sirsnīgā un atvērtā sarunā. Savukārt izsmalcinātā tehnika mīmam ļauj radīt visdažādākos pretstatu tēlus. Cēsu izstāžu namā 14. aprīlī plkst. 16.00.

Foto: Dailes teātra foto

Ēriks Hānbergs savā gandrīz kāzu reportāžā ir uzrakstījis visu kā nākas. Poētiski, skarbi un godīgi. Savukārt izrāde pulcē kopā Dailes teātra vecākās paaudzes aktieru labākos spēkus, un kopš tās pirmizrādes 2012.gada janvārī izrāde nospēlēta jau vairāk nekā 80 reižu, kļūstot par šobrīd visvairāk spēlēto Dailes teātra iestudējumu. Kārļa Auškāpa veidotajā iestudējumā skatītājiem ir iespēja satikties ar aktieriem Leonu Krivānu, Ilzi Vazdiku, Lidiju Pupuri, Juri Strengu, Olgu Dreģi, Gunāru Placēnu, Ventu Vecumnieci un Aivaru Siliņu. 13.aprīlī plkst. 16.00 izrāde notiks Kuldīgas kultūras centrā.

TV

Foto: publicitātes

Filma «Rotaļlietu stāsts 3» ir ieguvusi divas Oskara balvas, un par to jāpateicas studijas Pixar izveidotajam oriģinālajam un augsti kvalitatīvajam sižetam. Stāsts liks aizrauties mazu un lielu skatītāju elpai, jo kovboja un viņu draugu kompānijai ir padomā jauni piedzīvojumi. Viens no tiem ir kopīga bēgšana atpakaļ uz savām mājām. Filmu izveidojusi studija Pixar, kuras atslēga uz panākumiem ir pavisam vienkārša - tas ir lielisks stāsts par pilnībā reālistiskiem varoņiem jeb cilvēku un rotaļlietu raksturiem. Tāpat filmas sižetu caurvij labestības ideja, tā sajūtama kā godīga mākslinieka attieksme pret pasauli, un tā tiek pausta no visas sirds. Rotaļlietu stāsta 3 pirmizrāde 13.aprīlī 19:30 kanālā TV3.

Foto: publicitātes

Patiess stāsts par Anglijas karalienes Elizabetes II tēvu un viņa neparasto draudzību ar Austrālijas runas terapijas speciālistu Laionelu Logu. Filma ieguvusi četras «Oskara» balvas. Pēc sava tēva karaļa Džordža V nāves un brāļa Edvarda VIII skandalozās atteikšanās no troņa Bērtijam, kurš visu mūžu cietis no runas traucējumiem, ir jākļūst par Anglijas karali Džordžu VI. Laikā, kad valsts gatavojas karam un alkst pēc pārliecinoša vadoņa, Bērtija sieva Elizabete viņam norunā tikšanos ar ekscentrisko runas terapeitu Laionelu Logu. Pēc sākotnējām grūtībām abi sāk neparastu ārstēšanas kursu un beigās kļūst par draugiem. Ar Loga, savas ģimenes, valdības un Vinstona Čērčila atbalstu karalis pārvar savus runas traucējumus un pa radio uzrunā tautu, iedvesmojot iedzīvotājus un apvienojot viņus pirms došanās cīņā. Filma ieguvusi četras «Oskara» balvas. Svētdien, 14.04., plkst. 21:00

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu