Kokera koncerta organizētājiem 10 000 sods

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir atzinis par negodīgu SIA "JSA Europe" īstenoto komercpraksi, organizējot mūziķa Džo Kokera (Joe Cocker) koncertu Rīgā 2010.gada 30.septembrī, un uzlicis naudas sodu 10 000 latu apmērā, kā arī pienākumu nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi, t.sk. veikt visas patērētājiem izmaksājamās naudas summas pārskaitījumu SIA "Pilsētas cilvēki", vēsta PTAC mājas lapa.

Komercprakses izvērtēšana tika sākta, reaģējot uz PTAC saņemtajiem patērētāju iesniegumiem par naudas atmaksas nenodrošināšanu par atcelto koncertu.

Pēc lietā esošās informācijas patērētājiem neizmaksātās naudas summas apjoms veido Ls 111 796 un cietušo patērētāju skaits sasniedzis 4186. PTAC līdz 2011.gada 14.martam saņemti 102 personu iesniegumi konkrētajā lietā par naudas neatmaksāšanu.

PTAC konstatējis, ka SIA "JSA Europe", ņemot vērā tās rīcībā nonākušo ļoti daudzu patērētāju ievērojamu naudas daudzumu, nav rīkojusies ar piesardzību un nepieciešamo rūpību, darot visu iespējamo koncerta norises organizēšanā un nenotikuša koncerta seku novēršanai.

Izvērtējot lietas apstākļus, PTAC 2011.gada 14.martā pieņēma lēmumu Nr. E03-KREUD-4, kurā konstatējis, ka SIA "JSA Europe" nav rīkojusies atbilstoši profesionālai rūpībai, nepildot savas līgumiskās saistības pret SIA "Pilsētas cilvēki" un nedodot patērētājiem iespēju īstenot savas tiesības atgūt naudu par nenotikušo koncertu. Tādējādi minētais uzņēmums ir īstenojis negodīgu komercpraksi, kas saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir aizliegta.

Ņemot vērā izdarītā pārkāpuma apmēru, kā arī lai nepieļautu atkārtotu pārkāpumu izdarīšanu, PTAC par negodīgas komercprakses īstenošanu SIA „JSA Europe” uzlicis maksimālo naudas sodu 10 tūkstoš latu apmērā un tiesisku pienākumu izbeigt negodīgu komercpraksi, t.sk. nekavējoties veikt visas patērētājiem izmaksājamās naudas summas pārskaitījumu SIA "Pilsētas cilvēki".

Lēmuma izraksts pieejams PTAC mājas lapas sadaļā "PTAC lēmumi".

PTAC ir sācis arī SIA "Pilsētas cilvēki" īstenotās komercprakses izvērtēšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu