Dita Danosa rīkos pavasara modes nedēļu, kurā meita demonstrēs tērpus (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/Sejas.lv

Latvijas Modes palātas valdes priekšsēdētāja Dita Danosa atklāj, ka arī šis pavasaris nebūs izņēmums, kad viņa atkal aicinās visus Latvijas modīgos ļaudis uz «Fashion Mood», Tiesa gan, šogad modes gardēžus gaida kāds pārsteigums, jo šie pasākumi norisināsies nevis galvaspilsētā, kur notiek visa saviesīgā dzīve, bet gan Ventspilī. Ditu uz Ventspili pavadīs arī vīrs Uldis Reimanis un meitiņa Anna, kas arī šajā «Fashion Mood» sesijā demonstrēs bērnu modes.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Dita Danosa atklāj, ka šajā pavasarī pārsteigs modes cienītājus ar «Riga Fashion Mood Premium Ventspils», kas norisināsies šā gada 25. maijā. «Ventspilnieki ir sapratuši, ka labākais notiek Rīgā un tātad mēs šoreiz labāko vedīsim no Rīgas uz Ventspili. Šoreiz modes nedēļā piedalīsies Latvijas modes zieds, proti, modes mākslinieki, kas izrādīs aktuālās kolekcijas vasarai, izejamos tērpus, garas kleitas. Savukārt jaunos modes māksliniekus rādīsim 20. aprīlī Ķīpsalas izstāžu hallē «Mode un tekstils 2013» izstādes ietvaros. Tā kā savu pasākumu esam šogad sadalījuši divās daļās,» atklāj Dita.

«Nu jau drīz būs jādodas strādāt uz Ventspili. Mums ir palaimējies, jo ģimenes draugi dzīvo Pāvilostā un līdz ar to «Riga Fashion Mood Premium Ventspils» norises laikā ar ģimeni apmetīsimies pie draugiem,» teic Danosa.

Latvijas Modes palātas valdes priekšsēdētāja Dita Danosa ar meitiņu Annu un vīru Uldi Reimani.
Dita atzīst, ka nevar nesakot līdzi modes tendencēm, jo viņa Latvijā ir modes seja. Uz foto izstādes atklāšanu Dita izvēlējusies spāņu zīmola Sandro Ferrone melnbaltu tērpu
Latvijas Modes palātas valdes priekšsēdētāja Dita Danosa ar meitiņu Annu un vīru Uldi Reimani. Dita atzīst, ka nevar nesakot līdzi modes tendencēm, jo viņa Latvijā ir modes seja. Uz foto izstādes atklāšanu Dita izvēlējusies spāņu zīmola Sandro Ferrone melnbaltu tērpu FOTO: Edgars Kalmēns/Sejas.lv

Zīmīgi, ka Ditas piecus gadus vecā meitiņa Anna jau debitējusi mammas organizētās «Riga Fashion Mood» bērnu modes skatēs kā modele. Arī šis pavasaris nebūs izņēmums, jo mazajai Annai jau amats ir rokā. «Viņa ir izrādījusi interesi par to, ko es daru, tādēļ, kad ir bērnu zīmolu modes skates, Anna strādā kā modele. Viņai ļoti patīk. Man jau liekas, ka tās modeles lietas ir jāizbauda mazotnē, jo tad tas padodas dabiskāk un bērns atbrīvoti jūtas uz skatuves. Šī pieredze Annai nāks tikai un vienīgi par labu,» priecājas māmiņa.

Latvijas Modes palātas valdes priekšsēdētāja atklāj, ka šajā pavasarī mode pārsteidz ar stilu dažādību: «Viena no tendencēm ir melnbaltais, kas dominē gan ikdienas, gan izejamā apģērbā. No casual jeb ikdienas stila modē ir safari stils, kas ienāk no Āfrikas divdesmitajiem gadiem, kad modē bija brūnie toņi un dabīgie materiāli. Ir arī modē ziedu motīvi gan īsās, gan garās kleitās, gan aksesuāros, somiņās un apavos dominē ziedi. Ir arī aktuāla tendence sešdesmito gadu retro – Žaklīnas Kenedijas kleitiņas un dominē pasteļtoņi. Tā ir mazliet infantila, bet skaista mode. Jauneklīgiem cilvēkiem šajā pavasarī un vasarā džinss ir pārņēmis prātus. Varam droši ģērbties džinsā gluži kā astoņdesmitajos gados.

Taču labākā lieta, kas modē saglabājas no rudens un ziemas, ir siluets. Mēs varam izcelt vidukli. Nav bezformīga apģērba, bet ir formīgs apģērbs. Galvenais, lai ir ērti. Velkam augstus papēžus, ja mums patīk augsti papēži. Staigājam platformenēs, ja mums patīk šādi apavi. Vārdu sakot, darām visu tā, lai būtu harmonijā ar sevi.»

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu