Jaunais LTV seriāls "Būt mīlētai" izmaksājis 53 000

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

LTV jaunā seriāla "Būt mīlētai" pirmizrāde būs skatāma gan šajā svētdienā - 20.martā plkst.21:35, gan pirmdien, 21.martā, plkst.20. Kā sola seriāla režisors un veidotāji, tas gaidāms aizraujošs un atšķirīgs no tik iemīļotā seriāla "Ugunsgrēks".

Seriālu "Būt mīlētai" veidotāji sauc par šīs sezonas grandiozāko Latvijas televīzijas projektu! Autori sola, ka tas ienesīs jaunas vēsmas LTV1 skatītāju ikdienā!

Seriāls par ģimenes ārsti Ievu

Seriāla "Būt mīlētai" sižeta centrā darbojas ģimenes ārste Ieva. Šo varoni varam raksturot kā stipru sievieti, kura atrod spēku gan karjerai, gan ģimenes dzīvei!

Seriālu "Būt mīlētai" varēs skatīties no pirmdienas līdz ceturtdienai plkst.20.

"Tas ir seriāls par ģimenes ārsti un viņas privātpraksi. Šoreiz gan seriālā netiks akcentēta pati medicīna un slimības, bet gan cilvēciskās attiecības, kuras ārsti pavada ik dienu," seriāla sižetu atklāj režisors Māris Martinsons. "Domāju, ka tieši ģimenes ārsti ir tie pirmie, kas izjūt izmaiņas sabiedrībā, ekonomikā, politikā, jo tas viss jau atsaucas uz veselību, cilvēciskajām attiecībām, mūsu prioritātēm... Arī seriālā ārste būs spiesta bieži risināt problēmas, kas ne tuvu ir saistāmas ar medicīnu!"

Veci un jauni talanti

Ģimenes ārstes Ievas (Zane Jančevska) tuvāko personu loks sastāv no viņas meitām - Kristas un Līvas (Laura Luīze Dzenīte un Laura Atelsone), vīra – Gunta (Artis Robežnieks), pļāpīgās kaimiņienes – Birutas tantes (Līga Liepiņa) un azartiskās draudzenes Santas (Agnese Zeltiņa) kompānijas. Viņas namu apmeklē gan pacienti, gan draugi, kuru dzīvē šis seriāls saviem skatītājiem ļaus ieskatīties. Seriāla darbībā tiks risinātas sarežģītas, dzīves piespēlētas situācijas. Tas parādīs, kā ieraudzīt izeju no saspringtās ikdienas, kad daudzi no mums nezina, kur smelties spēkus un emocijas, lai izvirzītu un īstenotu jaunus mērķus.

Tiek atgādināts, ka svarīgākais šajā dzīvē ir būt mīlētam un mīlēt pašam!
Aktrises Agnese Zeltiņa un Zane Jančevska
Aktrises Agnese Zeltiņa un Zane Jančevska Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Kā jaunu talantu seriāla režisors izcēla aktrisi, kura savas iemaņas jau apliecinājusi kino lentē "Amaya" - Lauru Luīzi Dzenīti. "Vērojot viņu aktierspēlē, citreiz gribas to parādīt mūsu aktieriem, lai saprot, ka arī bez skolas var panākt daudz ar lielu centību un vēlēšanos," intervijā Latvijas Radio atklāj Māris Martinsons.

Seriāla tapšanā patlaban ieguldīti 53 000 latu

Seriāla tapšanā patlaban ieguldīti 53 000 latu, bet, kā ziņo Leta,

vienas sērijas filmēšana izmaksā aptuveni 2000 latu.

Kā atklāja preses konferencē, kopumā līdz gada beigām paredzētas aptuveni 100 sērijas, pauze gaidāma vasaras periodā.

Kā norādīja LTV ģenerāldirektors Edgars Kots, pagaidām līdzekļus LTV izdevies atrast no iekšējiem līdzekļiem, kas papildus iekrāti pēc pagājušajā gadā notikušajām 10.Saeimas vēlēšanām. Taču, vai finansējums būs arī nākamgad, Kots vēl nezina.

Seriāls tapis sadarbībā ar filmu studiju "Krukfilms".

Līdz šim ir uzfilmētas 10 sērijas.

Tāpat ik dienu nemitīgi noris darbs Latvijas televīzijas 6. studijā, kur notiek seriāla filmēšana.

Studijā ir izveidots dzīvoklis, kurā tad arī notiek seriāla darbība.

Seriāla režisors Māris Martinsons
Seriāla režisors Māris Martinsons Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Neveselīga gaisotne pašmāju seriāliem

Seriāla režisors, kurš ir arī scenārija autors, Māris Martinsons preses konferencē bija gandarīts ar jau paveikto, kā arī ar lielu optimismu uz visu situāciju raugās nākotnē. Uz jautājumu, kā tiks sadalīti seriāla skatītāju auditorija ar spēcīgo konkurentu - TV3 seriālu "Ugunsgrēks", Martinsons atbild:

"Grūti spriest, vai Ugunsgrēks ir konkurents mums vai mēs viņiem... Mēs atšķirsimies!"

Režisors uzskata, ka pašlaik Latvijā valda ļoti neveselīga seriālu situācija un vide: "Tas nav normāli, ja mums ir viens vienīgs pašmāju seriāls... Tas tāpat kā būtu viena veida piens vai maize... Tas apstādina izaugsmi! Es aicinātu režisorus, kuru mums ir tik daudz, nopietnāk paskatīties uz šo televīzijas formātu un padomāt par to... Protams, viegli jau ir zākāt un neko nedarīt!" Režisors cer, ka seriāls "Būt mīlētai" rosinās jaunu ideju rašanos.

Vairāk skaties rakstam pievienotajā foto galerijā!

Jau rītdien TVNET lasi interviju ar seriāla režisoru Māri Martinsonu!

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu