TVNET redaktore Zita Lunde piedalās Eiropas lielākā kuģa kristībās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Populārā Latvijas portāla TVNET galvenā redaktore Zita Lunde piedalījusies grandiozās Eiropas lielākā kuģa MSC PREZIOSA atklāšanas svinībās jeb kristībās, kas norisinājās Vidusjūras krastā Dženovā. Turklāt uz kuģa atklāšanu ieradās arī kāda īpaša viešņa – šarmantā itāļu aktrise Sofija Lorēna. Arī TVNET galvenajai redaktorei bija iespēja klātienē tikties ar izcilo aktrisi Lorēnu un iepazīt izsmalcināto kuģa interjeru.

Latvijā populārā portāla TVNET galvenā redaktore Zita Lunde no Latvijas devās uz Dženovas ostu Vidusjūrā, lai piedalītos Eiropas lielākā kuģa MSC PREZIOSA atklāšanas svinībās jeb kristībās
Latvijā populārā portāla TVNET galvenā redaktore Zita Lunde no Latvijas devās uz Dženovas ostu Vidusjūrā, lai piedalītos Eiropas lielākā kuģa MSC PREZIOSA atklāšanas svinībās jeb kristībās Foto: TVNET

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» TVNET galvenā redaktore Zita Lunde atklāj, ka ar MSC milzu laineriem atpūtas un izklaides kruīzā braukusi arī iepriekš. Vēl joprojām viņai spilgti atmiņā palicis nedēļu ilgais ceļojums pērnā gada rudenī ar MSC ORCHESTRA kruīza kuģi, kas jūras braucienā devās no Pizas ostas. Taču jaunākais kuģis MSC PREZIOSA, kas ne velti ir Eiropā lielākais, pārsteidzis viņu ar savu iespaidīgo uzbūvi un greznību. Zita teic, ka kuģis līdzinās lielai pilsētai un pat viena kruīza brauciena laikā nav iespējams izbaudīt visas ekstras un piedāvājumus, kas pieejami uz jaunatklātā kruīza kuģa.

Sofija Lorēna ir 12 kruīza kuģu krustmāte

Uz kuģa kristībām jeb grandiozo atklāšanas ballīti bija aicināti 2500 viesi. Viņu vidū arī MSC Cruises oficiālā pārstāvja Baltijā Cruiselines valdes loceklis Māris Vikmanis un Zita Lunde. Uz MSC PREZIOSA klāja ieradās arī pasaulē populārā itāļu aktrise Sofija Lorēna. Viņa jau ilgus gadus ir kruīza kuģu kompānijas Mediterranean Shipping Company (MSC) 12 laineru krustmāte.

Itāļu šarmantā aktrise Sofija Lorēna ir jaunatklātā kruīza kuģa krustmāte. Viņa kapteiņu svītas pavadībā deva savu svētību kuģim PREZIOSA
Itāļu šarmantā aktrise Sofija Lorēna ir jaunatklātā kruīza kuģa krustmāte. Viņa kapteiņu svītas pavadībā deva savu svētību kuģim PREZIOSA Foto: TVNET

Zita Lunde teic, ka Lorēna, neraugoties uz savu vecumu – aktrisei ir jau 78 gadi - joprojām ir lieliskā formā un labi izskatās. «Sofija Lorēna kuģa kapteiņu svītas pavadībā arī grieza sarkano lenti, pie kuras bija piestiprināta šampanieša pudele, kas atsitās pret kuģa bortu, tādējādi oficiāli atklājot kuģi,» stāsta Zita.

Lūk, šādus skatus var vērot no kuģa PREZIOSA kajītes balkoniņa
Lūk, šādus skatus var vērot no kuģa PREZIOSA kajītes balkoniņa Foto: TVNET

Grandiozā kuģa atklāšanas svinības sākās īpaši greznā telpā - Kristāla hallē. Svinības norisinājās trīs dienu garumā. «Atklāšanā muzicēja dažādi itāļu skatuves mākslinieki un Romas simfoniskais orķestris,» piebilst Zita.

Kuģi būvēja par 871 miljonu ASV dolāru

Interesanti, ka MSC PREZIOSA savulaik oriģināli tika būvēts Lībijas nu jau gāztā diktatora Muamara Kadafi režīma vajadzībām. 871 miljonu ASV dolāru vērto kuģi ar 1751 kajīti pirms 2011.gada revolūcijas sākuma pasūtīja Kadafi dēls Hanibals, cerot valstī attīstīt kruīza kuģu industriju. Bija plānots, ka kuģis režīmam tiks piegādāts līdz 2012.gada decembrim - tas būtu pirmais arābu kompānijai piederošais kruīza kuģis. Taču plāns pēc Lībijas revolūcijas tā arī neīstenojās - Muamars Kadafi tika sagūstīts un nogalināts 2011.gada oktobrī, savukārt viņa dēls Hanibals valsti pameta. MSC Preziosa nonāca MSC īpašumā un tika pārvērsta par luksusa klases meistardarbu. Vidusjūras kruīzos kuģis dosies no māju ostas Dženovā.

Kuģa augšstāvā var baudīt saules peldes ērtos pludmales zviļņos, baudīt atspirdzinošus dzērienus vai arī plunčāties baseinā
Kuģa augšstāvā var baudīt saules peldes ērtos pludmales zviļņos, baudīt atspirdzinošus dzērienus vai arī plunčāties baseinā Foto: TVNET

Pēc kristībām MSC PREZIOSA sācis savu regulāro 8 dienu kruīza maršrutu pa Vidusjūru - Dženova, Neapole, Mesīna, Tunisa, Barselona, Marseļa, Dženova, šajā maršrutā kuģojot līdz pat novembrim. Uz 18 klājiem kuģis uzņem 4345 viesus, par kuru labklājību rūpējas 1370 apkalpes locekļi. Izvēlēties piemērotāku maršrutu un kuģi palīdzēs ceļojumu aģentūra Cruiselines.

Vidusjūras kruīzi

Zita Lunde uz kuģa bauda saullēktu

TVNET galvenā redaktore atklāj, ka nedēļu ilgā braucienā ar kruīza kuģi, kas pēc apmēriem līdzinās pilsētai, nav pat iespējams visu izbaudīt un apmeklēt. «Nav iespējams tik īsā laika posmā atklāt visus bārus, restorānus un kafejnīcas, kas atrodas uz kuģa. Tur ir gan kazino, gan iepirkšanās galerijas, gan kuģa augšstāvā vairāki džakuzi un milzu baseins ar sauļošanās vietām, kur var baudīt saules peldes mīkstos pludmales zviļņos, kā arī atspirdzināties pludmales bāros.

Kruīzā Zita Lunde (centrā) devusies ar ģimeni un draugu kompānijā
Kruīzā Zita Lunde (centrā) devusies ar ģimeni un draugu kompānijā Foto: TVNET

Uz kuģa ir arī kinoteātris un milzu teātra zāle, kur katru vakaru notiek iespaidīgas šovprogrammas, kā arī SPA zona, kur var baudīt dažādas procedūras un masāžas. Ir arī padomāts par īpašiem VIP visiem, tādējādi uz kuģa ir ekskluzīvā zona jeb jahtklubs. Šī ir slēgta zona, un to iecienījuši turīgi ļaudis, kuri dod priekšroku ekskluzīvai un smalkai apkalpošanai,» izklaides iespējas uz kuģa uzskaita Zita. Turklāt kuģa interjers ir ļoti izsmalcināts un to veidojis viens no labākajiem itāļu interjera dizaineriem. Pārvietojoties pa trepēm, tās mirdz, jo veidotas no «Swarovski» kristāliem,» viņa piebilst.

Šādu ainu var baudīt, kad esi nokāpis no kruīza kuģa Dienvidfrancijas krastos
Šādu ainu var baudīt, kad esi nokāpis no kruīza kuģa Dienvidfrancijas krastos Foto: TVNET

Vaicājot, cik ērtas ir kuģa kajītes, Zita atklāj, ka tās līdzinās viesnīcas numuriņam: «Kajītē ir balkons, no kura var vērot ne tikai jūras braucienu, bet arī saullēktu un saulrietu. Tāpēc iesaku labāk apmesties kajītē ar balkonu, jo tad brauciens ir daudz krāšņāks. Katru rītu pamosties un pa nakti jau esi aizvests uz citu vietu. Pa dienu kuģis piestāj ostā un kruīza braucēji var doties pastaigā vai ekskursijā pa pilsētu, lai iegūtu jaunas emocijas un iespaidus. Ekskursijas var izvēlēties vai nu kuģa organizētās, vai arī doties individuālos braucienos. Protams, var arī nenokāpt no kuģa un atpūsties.»

Katru dienu aizkuģo uz citu pilsētu vai valstī

Zita teic, ka ceļot ar kuģi nebūt nav garlaicīgi, jo katru dienu kruīza kuģis piestāj citas pilsētas vai pat valsts ostā. «MSC kruīza kuģi ceļo pa Vidusjūru, Ziemeļjūru, kā arī līdz pat Amerikas krastiem. Kafejnīcas un restorāni katru vakaru cienā ar tās valsts ēdienkarti, kurā kuģis ir pietauvojies. Tā ir vai nu Itālija, Spānija, Tunisija, Francija, vai Grieķija, kuras virtuvi var nobaudīt un iepazīt konkrētās valsts kultūru un tradīcijas,» atklāj Zita.

Pērnā gada rudenī Zita ar ģimeni devās kruīza braucienā ar kuģi ORCHESTRA, kas piestāja Tunisijas krastos
Pērnā gada rudenī Zita ar ģimeni devās kruīza braucienā ar kuģi ORCHESTRA, kas piestāja Tunisijas krastos Foto: TVNET

Viņa stāsta, ka šādā kruīzā var doties gan draugu kompānijā, gan arī ģimenes ar bērniem, jo pat pašiem mazākajiem uz kuģa būs ko darīt: «Bērni ir sajūsmā par caurulēm, pa kurām var traukties. Ir arī pirātu pilsētiņa ar mazākiem ūdens slidkalniņiem un strūklakām un citām atrakcijām. Uz kuģa ir speciālas bērnu istabas, kur auklītes pieskata mazuļus, ja vecāki grib vai nu atpūsties, izdejoties, vai doties pastaigā pa pilsētu.»

Skats no MSC kruīza kuģa klāja
Skats no MSC kruīza kuģa klāja Foto: TVNET
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu