Maijā mūzikas un dzejas uzvedums «Imants un Ziedonis» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā 15.maijā «Latvijas koncerti» aicinās klausītājus uz mūzikas un dzejas uzvedumu «Imants un Ziedonis». Kā informē «Latvijas koncertu» sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica, pasākums notiks tieši pa vidu starp dzejnieka Imanta Ziedoņa dzimšanas dienu, kas ir 3.maijā, un komponista Imanta Kalniņa dzimšanas dienu, kas ir 26.maijā.

Uzveduma pamatā būs Kalniņa dziesmas, kam ir Ziedoņa dzeja, kā arī Ziedoņa dzejoļi un pārdomas paša autora balss ieskaņojumā.

Abus meistarus saistījusi sadarbība - ar Ziedoņa tekstiem Kalniņš sacerējis oratoriju «Dzejnieks un nāra» un operu «Spēlēju, dancoju», abu sadarbība dokumentēta arī filmā «Pūt, vējiņi».

Uzvedumā «Imants un Ziedonis» varēs dzirdēt fragmentus no oratorijas «Dzejnieks un nāra», vispārzināmus hitus «Mīlestība divreiz neatnāk», «Visskaistākām ogām pasaulē», «Buramdziesmiņa» un daudzas mazāk zināmas vai pavisam aizmirstas dziesmas.

Kalniņa dziesmas speciāli šim uzvedumam aranžējis dziedātājs un komponists Andris Sējāns, ģitārists Kaspars Zemītis un Valmieras teātra Mūzikas daļas vadītājs Emīls Zilberts. Kopā ar Latvijas Radio kori un kora solistiem Gundegu Krūmiņu, Ivetu Romancāni un Jāni Strazdiņu uzvedumā piedalīsies Renārs Kaupers. Instrumentālajā grupā spēlēs flautists Aldis Klučnieks, vijolnieks Indulis Cintiņš, ģitārists Kaspars Zemītis, kontrabasists Jānis Stafeckis, sitējs Ivo Krūskops un pianists Aldis Liepiņš.

Imants Kalniņš
Imants Kalniņš Foto: TVNET

Dziesmas mīsies ar Ziedoņa balss ierakstiem - dažādos laikos dokumentētiem dzejas lasījumiem un esejiskām pārdomām jeb jēdzienu spēlēm, kas ierakstītas Latvijas Radio pirms desmit gadiem, godinot dzejnieku 70.d zimšanas dienā. Uzveduma idejas autora Sigvarda Kļavas izvēlētie Ziedoņa pārdomu jēdzieni ir bērni, pilsēta, province, pavasaris, laiks, ceļš, vēstules, draugi un taureņi.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz gaidāmo pasākumu var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu