Rīgā sāksies Lieldienu svētku pasākumi (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lieldienām veltīti pasākumi Rīgā notiks vairāku dienu garumā, bet svētku svinības sāksies šovakar ar kora «Balsis» garīgās mūzikas koncertu Mazajā ģildē, liecina informācija Izglītības, kultūras un sporta departamenta mājaslapā «www.kultura.riga.lv».

Koncerts sāksies plkst.19 un tajā tiks piedāvāta garīgās mūzikas programma, izpildot Arvo Perta, Pētera Vaska, Johana Sebastiana Baha, Ērika Ešenvalda un citu komponistu mūziku. Koncertā bez kora «Balsis» piedalīsies arī pianists Uģis Krišjānis, trompetists Gatis Gorkuša un sitaminstrumentālists Romāns Feoktistovs.

Lielās Piektdienas pasākumi

Foto: LETA

Dienas turpinājumā tiks rīkoti vairāki koncerti. Plkst.17 Svētā Jāņa baznīcā, piedaloties profesionālajam pūtēju orķestrim «Rīga», Rīgas kamerkorim «Ave Sol», Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas jauktajam korim, diriģentam Andrim Pogam, kā arī solistiem Kristīnei Gailītei, Ilonai Bagelei, Viesturam Jansonam un Jānim Pelšem, notiks Lielās Piektdienas koncerts.

Tāpat plkst.17 koncerts notiks Svētā Pētera baznīcā, kurā piedalīsies Nevadas Apvienotās augstskolas jauniešu koncertkoris, bet plkst.18 Svētā Pāvila baznīcā tiks rīkots koncerts «Krustaceļš», kurā piedalīsies Latvijas Zinātņu akadēmijas jauktais koris «Gaismaspils», mākslinieciskais vadītājs un diriģents Andžejs Rancevičs, kā arī baritons Aivis Daiņa un vijolnieks Ingars Rancevičs.

Lielās Piektdienas noslēgumā plkst.21.15 Rīgas Jaunajā Svētās Ģertrūdes baznīcā notiks koncerts, kurā izskanēs Georga Frīdriha Hendela «Brokes Pasija». Šajā koncertā muzicēs baroka koris «Collegium Choro Musici Riga» un baroka orķestris «Collegium Musicum Riga», diriģents Māris Kupčs un solisti Sergejs Jēgers, Monta Martinsone, Jānis Ķirsis un Ivars Krauze.

Klusā sestdiena

Foto: LETA

Tāpat svētku pasākumi notiks kultūras un atpūtas centrā «Imanta», kur no plkst.14 varēs baudīt koncertu, radošās darbnīcas, Lieldienu spēles un rotaļas. Koncertā piedalīsies deju kolektīvs «Imanta» un «Mazais Andžiņš», folkloras kopa «Silavoti» un kokļu ansamblis «Kārta», bet plkst.16 Mazajā ģildē notiks koncerts «Lieldienas kokļu skaņās», kurā piedalīsies kokļu ansamblis «Kokļu klubs», tenors Jānis Kurševs, akordeonists Marko Ojala, sitaminstrumentālists Jānis Špacs un tautas deju ansamblis «Līgo».

Lieldienas

Foto: LETA

Savukārt 31.martā un 1.aprīlī Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā no plkst.11 līdz 16 notiks pasākums «Seno dienu tradīcijas mūsdienu atspulgā», kura laikā paredzēta olu krāsošana, ripināšana un olu kaujas, šūpošanās un spēles bērniem, rotaļas un danči kopā ar folkloras kopām «Zvīgzna» un «Kokle».

Otrās Lieldienas

Foto: LETA

Plkst.12.30 Bolderājas evaņģēliski luteriskās draudzes baznīcā, piealoties Latvijas Nacionālās operas metāla pūšaminstrumentu kvintetam, notiks Lieldienu koncerts, bet VEF Kultūras pilī plkst.14 sāksies pasākums «Beidzot Lieldienas ir klāt!», kurā piedalīsies deju kopa «Bramaņi», «Videnieki» un folkloras kopa «Rija», bet plkst.15 svinības sāksies Līvu laukumā, kur par muzikālo programmu rūpēsies profesionālais pūtēju orķestris «Rīga» un diriģents Raitis Ašmanis, taču notiks arī meistardarbnīcas zīmēšanā Jāņa Anmaņa vadībā un danču mācīšanās tautas deju ansambļa «Daiļrade» dejotāju vadībā.

Dienas turpinājumā plkst.16 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā klausītāji tiks pulcēti uz koncertu «Pavasara atmošanās». Šajā koncertā piedalīsies kameransamblis «Riga Chamber Winds» diriģenta Jāņa Puriņa vadībā, dziedās soprāns Baiba Berķe, spēlēs čelliste Ieva Puriņa un obojiste Anastasija Hotuļova, bet plkst.18 Rīgas Svētā Jāņa baznīcā tiks piedāvāta koncertprogramma «Sauli meklējot», kurā piedalīsies koris «Sidrabe» un «Zemgale», ērģelnieks Aigars Reinis, vijolniece Marta Spārniņa, akordeoniste Marita Bērziņa, dziedātājs Uģis Roze, taustiņinstrumentālists Jānis Lūsēns, basģitārists Jānis Lūsēns juniors un aktieris Andris Keišs.

Savukārt plkst.19 Mazajā ģildē notiks koncerts «Optimistiskā klasika», kurā uzstāsies profesionālā pūtēju orķestra «Rīga» pūtēju ansamblis.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu