Labdarības izsolē pārdotas 70 Kleptona ģitāras (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Leģendārais britu rokmūziķis Ēriks Kleptons (Eric Clapton) trešdien piedalījās labdarības izsolē, par necerēti augstu cenu pārdodot 70 savas ģitāras.

Par vērtīgāko izsoles priekšmetu kļuva Kleptonam piederošā firmas "Gibson" 1948.gada ģitāra, kas pārdota par 83 000 dolāru. Sākotnēji ģitāras cena tika novērtēta uz 30 000 dolāru.

Izsoļu nama "Bonhams" rīkotajā interneta izsolē, kas vienlaikus notika Ņujorkā, Losandželosā un Londonā, vairums priekšmetu tika pārdoti par daudz augstāku cenu, nekā tie sākotnēji tika novērtēti.

Izsolītas tika arī vairākas "Fender Stratocaster" ģitāras, tostarp arī 2005.gada modelis, kuru leģendārais rokmūziķis spēlēja grupas "Cream" atkalapvienošanās koncertā Albertholā 2005.gada maijā un "Madison Square Garden" Ņujorkā tā paša gada oktobrī.

Instruments tika pārdots par 51 000 dolāru.

Ieņēmumi tiks ziedoti Kleptona izveidotajam narkotiku un alkohola atkarību ārstēšanas centram "Crossroads Centre" Karību salās. Kleptons, kurš pats savulaik cietis no alkohola un heroīna atkarības, šo centru nodibināja 1998.gadā.

Ēriks Kleptons
Ēriks Kleptons Foto: AFP/LETA

Lielu izsoles dalībnieku uzmanību piesaistīja arī 2006.gadā tapusī Kleptona ģitāras "Blackie" kopija - precīza līdz pat cigarešu traipiem uz tās.

Uz oriģinālās "Fender Stratocaster" ģitāras, sauktas par "Blackie", Klpetons spēlēja septiņdesmitajos gados, un 2004.gadā tā tika pārdota par rekordlielu summu - 959 500 dolāru. Ģitāru iegādājās mūzikas instrumentu veikalu tīkls "Guitar Center".

Tās kopija trešdien tika pārdota par vairāk nekā 30 000 dolāru.

Bez ģitārām tika izsolīti arī vairāk nekā 70 pastiprinātāji. Viens no tiem - sešdesmito gadu "Supro" pastiprinātājs, kuru esot izmantojis leģendārās rokgrupas "Led Zeppelin" ģitārists Džimijs Peidžs grupas otrā albuma ierakstīšanas laikā, tika pārdots par 28 000 dolāru.

Šī nav pirmā reize, kad Kleptons izsola savus instrumentus.

1999.gadā viņš savāca vairāk nekā piecus miljonus dolāru, bet 2004.gadā - 7,4 miljonus, kas arī tika ziedoti "Crossroads Centre".

Ģitāras ziedo arī citi mūziķi

Tajā pašā laikā trešdienas labdarības izsolē savu ieguldījumu deva arī citas roka leģendas. Parakstītas ģitāras ziedoja Džefs Beks, Dž.Dž. Keils un Džo Bonamasa.

Bez mūzikas instrumentiem savu artavu labdarībai ienesa arī Kleptona "Versace" uzvalks, melna ādas ceļojumu soma un viņa parakstīts un savulaik reklamēts mobilais telefons.

65 gadus vecais rokmūziķis tiek uzskatīts par vienu no pasaulē izcilākajiem ģitāristiem, un 2004.gadā žurnāls "Rolling Stone" kronēja viņu par vienu no visu laiku dižākajiem mūziķiem.

Labdarības izsolē pārdotas 70 Ērika Kleptona ģitāras
Labdarības izsolē pārdotas 70 Ērika Kleptona ģitāras Foto: AFP/LETA
Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu