Mūziķi cīnās līdz spēku izsīkumam! Bindemanis nav formā, Grāvers taupa spēkus (10)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Populārās mūzikas un kultūras festivāla «Pestivals 2013» ietvaros norisinājās mūziķu kauss šobrīd Latvijā populārajā pludmales volejbolā. Latvijas šovbiznesa darboņi spēkiem mērojās pludmales volejbola klubā «Beach Box». Pirms sīvajiem mačiem Valters Frīdenbergs un Kaža iesildījās laukumā, bet leģendārās grupas «Jumprava» līderis un komponists Aigars Grāvers, kurš laukuma malā sēdēja pludmales zvilnī, sarunā ar multimākslinieku Kasparu Bindemani atzina, ka taupa spēkus.

Ieradušās uz «Pestivals 2013» mūziķu kausu pludmales volejbolā, Latvijas šovbiznesa zvaigznes pat nenojauta, ka komandas tiks veidotas nevis pēc pašu mūziķu izvēles, bet gan godīgā izlozē. Tā nu izlozes rezultāti liecināja, ka augumā raženais Kaspars Bindemanis cīnīsies vienā komandā ar augumā mazāko mūziķi Kažu jeb Kārli Būmeistaru.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Kaspars Bindemanis pastāstīja, ka savulaik pat mācījies Murjāņu sporta ģimnāzijā. Bijis pat periods, kad treneri vēlējušies Bindemani pierunāt kļūt par profesionālu sportistu. «Man bija jāizvēlas vai nu kļūt par profesionālu sportistu, vai mākslinieku. Murjāņu treneri bija man sapūderējuši smadzenes, lai man sakāptu galvā, un es jau domāju kļūt par sportistu, bet, paldies Dievam, vecāki mani nomierināja. Ja es tagad būtu profesionāls sportists, es nošautos. Manā skatījumā profesionālais sports ir vecās pasaules palieka un no tā pēc iespējas ātrāk ir jātiek vaļā. Tas ir tas pats, kas gladiatoru cīņas, tikai mūsdienās.»

«Pēdējos 20 gadus spēlēju basketbolu, bet volejbolu sanāk ļoti minimāli,» atklāj Bindemanis, kurš basketbolu spēlē Mākslas akadēmijas komandā. «Agrāk nevarēja pabeigt Mākslas akadēmiju, ja nebija nokārtotas noteiktas sporta normas. Tagad visi «hļupiki» ir, bet senā tā nebija. Es sportoju visu savu apzināto mūžu,» skaidro multimākslinieks.

Pirms došanās pludmales volejbola laukumā augumā raženais un spēcīgais Bindemanis atzina, ka pludmales volejbols ir daudz grūtāks par parasto volejbolu. «Tas prasa daudz lielāku meistarību,» viņš piebilst. Vaicājot, kāda viņam fiziskā sagatavotība, multimākslinieks atzīst, ka pēdējo mēnešu laikā nav tajā labākajā fiziskajā formā, jo cītīgi strādā studijā - līdz šā gada maijam vēlas pabeigt savu mūzikas albumu, kurā dzirdēsim roka, latino, elektronikas, flamenko stilu sintēzi.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu