"Dancis pa trim", Busuļa koncerti u.c. brīvdienu ceļvedī (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien Latvijas kinoteātros oficiāli startē jaunā latviešu spēlfilma "Dancis pa trim", svētdien Kongresu namu atdzīvinās Intars Busulis ar grupu, atvadu tūri sāks populārais iluzionistu duets Jeļena un Genādijs Paļčevski, sāksies "Latvijas jaunās mūzikas dienas 2011" un būs pat iespēja nopeldēties ledusaukstajā Lielupes ūdenī! Laipni lūgts TVNET nedēļas nogales ceļvedī!

KONCERTI

"Latvijas jaunās mūzikas dienas 2011"

Gundega Šmite
Gundega Šmite Foto: publicitātes

Festivāla atklāšanas koncertā LU aulā šodien plkst. 19 Liepājas Simfoniskais orķestris, kamerkoris "Ventspils", solisti Sonora Vaice (soprāns), Ieva Parša (mecosoprāns), Ivars Cinkuss (baritons), Jānis Misiņš (bass) un diriģents Atvars Lakstīgala izpildīs Gundara Pones darbu "Titzarin" simfoniskajam orķestrim (1986), šā gada jubilāra Imanta Kalniņa (1941) darbu “Oktobra oratorija” korim un simfoniskajam orķestrim (1967) un Marinas Gribinčikas darbu "Idea fix" simfoniskajam orķestrim, kas būs pasaules pirmatskaņojums.

Rīt, 5. martā, plkst. 19.30 Spīķeru koncertzālē notiks elektroakustiskās mūzikas koncerts "Montage – Demontage", kurā būs dzirdami avangarda darbi, G. Pones "Montage-Demontage" ieskaitot. Tiks atskaņots arī Ģirta Biša pasaules pirmatskaņojums un jaunākās paaudzes elektroniskās skaņu pasaules speciālistu Voldemāra Johansona, Anitas Miezes, Lauras Gustovskas un Ievas Klingenbergas skaņdarbi. Piedalīsies Baiba Berķe (mecosoprāns), Uģis Krišjānis (klavieres), Ieva Bušs (elektriskā kokle), Sniedze Prauliņa (flauta) un Elīna Endzele (sitaminstrumenti).

Savukārt svētdien, 6. martā, plkst. 19 Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē notiks kamermūzikas koncerts "amerskicējumiK", kurā tiks atskaņoti gan G. Pones, gan citu autoru darbi. Piedalīsies Dzintra Erliha (klavieres), Ilona Meija (flauta), Ēriks Kiršfelds (čells), Arturs Gailis (alts) un Liepājas Simfoniskā orķestra stīgu kvartets.

Koncentrējoties uz jaunāko latviešu komponistu mūzikas inovāciju un tradīciju pārmantotību, Latvijas Komponistu savienības rīkotais festivāls ieņēmis nozīmīgu vietu Latvijas laikmetīgās mūzikas attīstībā, un šogad tas ir komponistes Gundegas Šmites lolojums. Festivāla programmā pārstāvēta visjaunākā latviešu simfoniskā, elektroakustiskā un kamermūzika.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

Pretoriusa "Vācu mesa" Anglikāņu baznīcā

Latvijas radio koris
Latvijas radio koris Foto: publicitātes

Koncerta programmas centrā būs vācu agrīnā baroka meistara Pretoriusa "Vācu mesas" četriem koriem un stīgu instrumentiem un "Basso continuo" pirmatskaņojums Latvijā, kā arī skanēs Heiriha Šica motetes korim un "Mazie garīgie koncerti".

Programmas idejas autors un diriģents ir Normunds Ķirsis, kurš ir arī Latvijas Radio kora tenoru grupas mūziķis. Koncertā ar Latvijas Radio kori kopā uzstāsies kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" mūziķi: Baiba Biezā (vijole), Anna Naudžūne (vijole), Guna Āboltiņa (čells) un Jānis Stafeckis (kontrabass), kā arī Ilze Reine (pozitīvs) un Aigars Reinis (ērģeles).

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

Intara Busuļa koncerti "Savādāks" Rīgas Kongresu namā

Intars Busulis
Intars Busulis Foto: publicitātes

Koncerts notiks četrās muzikāli dažādās daļās, bet bez pauzēm, un tajā piedalīsies Kārlis Lācis (taustiņi), Gints Pabērzs (saksofons), Kaspars Zemītis (ģitāra), Andris Grunte (bass) un Kaspars Grigalis (bungas).

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

Venecuēlas pianists Serhio Tjempo Lielajā ģildē

Serhio Tjempo
Serhio Tjempo Foto: publicitātes

Programmā būs iekļauts Šopēna darbs "Etīdes", Lista "Petrarkas soneti", "Mierinājums" un "Mephisto valsis", Bēthovena "Sonata quasi una Fantasia (Mēnesnīcas)" un Ravēla "Nakts Gaspars".

Šosezon mākslinieks uzstājas Parīzē kopā ar "Orchestre Philharmonique de Radio France", viesojas ar koncertiem dzimtajā Dienvidamerikā, sadarbojas ar "Singapore Symphony", piedalās Mūzikas dienās Lisabonā, pirmo reizi spēlē kopā ar BBC Symphony, City of Birmingham Symphony, Northern Sinfonia, Queensland Orchestra un Auckland Philharmonia, kā arī debitē ar solokoncertu slavenajā Londonas koncertzālē "Queen Elizabeth Hall" Starptautisko klavierspēles sēriju ietvaros.

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs vai bilesuserviss.lv.

IZRĀDES

Iluzionistu Paļčevsku atvadas

Genādijs Paļčevskis
Genādijs Paļčevskis Foto: publicitātes

Rīt, 5. martā, VEF kultūras pilī notiks jau veseli divi šovi. Pirmais - dienas šovs "Fokus-Pokus" – plkst. 12 būs radīts īpaši skatītājiem ar maziem bērniem vecumā no 4 līdz 10 gadiem. Otrs priekšnesums - vakara šovs "SimplyTheBest" – plkst. 19.30 domāts pieaugušajiem, kas gan nenozīmē, ka uz to nevar ņemt līdz arī bērnus jau no 8 gadu vecuma.

Programmā iekļauti: maģiskais uzvedums "Levitācija", kurā iluzioniste Jeļena Paļčevska paceļas gaisā un lidinās virs skatuves, pasakainais numurs "Spoki" ar sikspārņiem, aizraujoša žonglēšana ar pudelēm Genādija Paļčevska izpildījumā, kurš uz skatuves pagatavos kokteili, programmas nagla - mistisks uzvedums "Origami" ar japāņu leģendas tēmu.

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs vai bilesuserviss.lv.

Gruzdova “Ābels un Olga” Dailes teātrī

Izrādes reklāma
Izrādes reklāma Foto: publicitātes

Norvēģijas pilsētā pie fjordiem un līčiem jaunais Ābels ir tik atšķirīgs no citiem. Viņš nekas nav un neko negrib sasniegt. Liekas, ka viņam ir mazas prasības pret dzīvi. Liekas, ka viņš ir vienaldzīgs pret visu un visiem, ļauj laikam slīdēt un nepakustina ne pirksta. Reiz viņš ir bijis brīvs un laimīgs. Tagad, bezrūpīgi smaidot, viņš sagandē savu dzīvi un nesaprot naudas vērtību. Brīžiem pat šķiet, ka viņš ir ļaunākais ienaidnieks pats sev. Bet tāpēc viņš nebūt nav nelaimīgs. Un tas nav dabiski. Cilvēki viņu nesaprot. Citi kaut ko sasniedz, jo viņi ir tik ikdienišķi. Taču viņš pieder kādai viņiem nepazīstamai pasaulei. Jebkuram citam sen būtu apnicis ar viņu nomocīties.

Lomas atveidos Artūrs Skrastiņš (Ābels), Ieva Pļavniece (Olga), Rēzija Kalniņa (Lolla), Valdis Liepiņš (Stūrmanis), Gints Andžāns (Alekss), Kārlis Freimanis (Klemenss), Inita Dzelme (Līlija), Juris Bartkevičs (Vecais), kā arī Aminata Diarra vai Haua Diarra (Andžela).

Jauniestudējuma scenogrāfs ir Mārtiņš Vilkārsis, kostīmus veido Kristīne Abika, par muzikālo noformējumu gādā Juris Vaivods.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

Džilindžera "Šikās kāzas" Liepājas teātrī

Kadrs no izrādes
Kadrs no izrādes Foto: publicitātes

Darbība notiek kāda jauna vīrieša Bila (Mārtiņš Kalita) kāzu rītā, kurā viņš pamostas gultā ar kailu meiteni un nekādi nespēj atcerēties, kas viņa ir. Nav arī daudz laika domāt - ierodas Bila vedējtēvs un draugs Toms (Gatis Maliks), tūlīt jāierodas arī viņa līgavai (Signe Ruicēna). Mēģinot visu vērst par labu, Bils cenšas izmeloties, līdz pats savos melos pamatīgi sapinas.

Kopā ar režisoru pie izrādes strādājis scenogrāfs Varis Siliņš, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Inga Krasovska un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Lomās: Mārtiņš Kalita, Gatis Maliks, Signe Ruicēna, Agnese Jēkabsone, Anete Berķe un Ilze Būde.

Nākamā izrāde paredzēta jau rīt, 5. martā, plkst. 18.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

Sniedzes "Mākoņains, iespējams, skaidrosies" Valmieras teātrī

Izrādes reklāma
Izrādes reklāma Foto: publicitātes

Absolventu salidojums atklāj sabiedrību šķērsgriezumā, jo tā ir iespēja vienuviet sapulcināt visdažādākos cilvēkus, ko reiz saistījusi skola, bet dzīve izmētājusi uz visām debess pusēm. Pie skolotājas Dārtas (Ligita Dēvica) sabrauc reiz audzinātā klase: pašas meita Liesma (Ilze Pukinska), Tālis (Ģirts Rāviņš), kurš viņai reiz nesis ziedus, Modris (Januss Johansons), kurš sapņojis kļūt par ārstu, un arī vienīgais klases pāris – Mudrīte (Regīna Devīte) un Hermanis (Aigars Vilims). Ikviens ir spiests atcerēties sevi jaunībā un izvērtēt, cik vērtīgs bijis noietais ceļš. Atmiņas un salīdzinājumi nav iepriecinoši.

Lomās: Ieva Puķe, Māra Mennika, Ingus Kniploks, Skaidrīte Putniņa, Juris Laviņš, Rihards Rudāks vai Agris Māsēns.

Izrādes telpu un tērpus radījuši mākslinieki, kas jau daudzkārt piedalījušies Oļģerta Krodera izrāžu tapšanā, - scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis un kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone.

Biļetes pārdotas!

IZSTĀDES

Lienas Bondares "Kunst>ikdienas nekas" Rīgas mākslas telpā

Liena Bondare
Liena Bondare Foto: facebook.com

Liena Bondare (1980) ir mācījusies grafiķos, ieguvusi humanitāro zinātņu maģistra grādu vizuāli plastiskajās mākslās Latvijas Mākslas akadēmijā (2006). Viņas līdzšinējie grafikas darbi ir profesionāli virtuozi, tā ir radoša pieeja sietspiedes amata noslēpumiem, pilnveidošanai un tehnikas iespēju apliecināšanai. Liena Bondare ir zīmēšanas pasniedzēja Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā un vada šīs skolas zīmēšanas un gleznošanas metodisko komisiju. Viņa ir arī vairāku izstāžu kuratore. Šī ir viņas ceturtā izstāde.

Tā būs apskatāma līdz 9. aprīlim.

Elīnas Dzelmes "Fest antifrigia" Rīgas mākslas telpā

Izstādes reklāma
Izstādes reklāma Foto: publicitātes

Elīna Dzelme dzimusi 1986. gadā Rīgā, 2002. gadā absolvējusi Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolu, 2005. gadā - Rīgas Kultūru vidusskolu. Latvijas Kultūras akadēmijas teātra fakultātes Dailes teātra 9. studiju pie kursa vadītājiem Mihaila Gruzdova un Indras Rogas absolvējusi 2009. gadā, sākusi strādāt Dailes teātrī kā ārštata aktrise, bet no 2010. gada - Dailes teātra štata aktrise.

Izstāde būs apskatāma līdz 27. martam.

PASĀKUMI

Latvijas ziemas peldēšanas čempionāts Lielupē

Atsvaidzinoša pelde..
Atsvaidzinoša pelde.. Foto: boston.com

Latvijas čempionāts 5. martā notiks jebkuros laika apstākļos, un to var nākties atcelt tikai pēkšņas ūdens līmeņa celšanās un neplānoti spēcīgas straumes veidošanās gadījumā.

KLUBI UN KROGI

Krogā "Aptieka" (Mazā Miesnieku 1) rīt, 5. martā, spēlēs Dj Uldis Rudaks.

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) šovakar, 4. martā, un rīt, 5. martā, uzstāsies Hammond B3 ērģeļu meistars Rafaēls Vresnigs (Raphael Wressnig) kopā ar “Latvian Blues Band”.

"Bubamara" (Audēju 8) rīt, 5. martā, uzstāsies rockabilly grupa "The Black Cats".

"Cocoloco" (Pēterbaznīcas 17) šovakar, 4. martā, spēlēs DJ Matīss Vērdiņš, bet rīt, 5. martā, DJ Artūrs Mednis.

"Cuba Cafe" (Jauniela 15) šovakar, 4. martā, spēlēs DJ Rudd, bet rīt, 5. martā, AG.

"Depo" (Vaļņu 32) šovakar, 4. martā, spēlēs DJ Guntis, bet rīt, 5. martā, uzstāsies "The Next One", kā arī "Cacophonics", "Zoltan", "Zenith" un spēlēs DJ Mārtiņš.

"I Love You" (Aldaru 9) šovakar, 4. martā, spēlēs DJ Uldis Rudaks, bet rīt, 5. martā, uzstāsies "Acid Rain".

“Leningrad” (Kalēju 54) šovakar, 4. martā, spēlēs DJ Sergejs Bižāns, bet rīt, 5. martā, DJ ShahS.

LMA Studentu klubā (Raiņa 23) šovakar, 4. martā, uzstāsies "Monologs divatā" un Marta.

"Melnajā piektdienā" (Brīvības 193c) rīt, 5. martā, uzstāsies metalcore grupa "Her Memorial Discourse" (Igaunija), kā arī "Once Were Empire", "Otherway", "Freelancers" un "Almost".

"Nabaklab" (Z. A. Meierovica 12) šovakar, 4. martā, uzstāsies rokgrupa "Naked King" (Krievija), kā arī "Rebel Riot" un "S.I.L.S." bet rīt, 5. martā, notiks dzīvnieku patversmes "Dzīvnieku draugs" 10 gadu jubilejas svinības, kurās uzstāsies Helēna un "Levīti", Ūdris un Balode, "Suņa stunda" un "Plūme", spēlēs arī DJ Eņģelis.

"Pulkvedim neviens neraksta" (Peldu 26/28) šovakar, 4. martā, spēlēs DJ Egons Reiters (augšstāvā) un Raitis (apakšstāvā), bet rīt, 5. martā, DJ All-viss un DJ Dub:ra (augšstāvā) un DJ Moire (apakšstāvā).

KINO

"Dancis pa trim"

Filmas plakāts
Filmas plakāts Foto: publicitātes

Četras jaunas filmas "Citadelē"

Kino "Citadele" no šodienas sāk izrādīt četras jaunas filmas: trilleri "Spēle bez noteikumiem" ("Fair Game") ar Naomi Votsu un Šonu Pennu galvenajās lomās, trilleri "Likteņa labotāji" ("The Adjustment Bureau") ar Metu Deimonu galvenajā lomā, komēdiju "Lielās mammas: kāds tēvs, tāds dēls" ("Big Mommas: Like Father, Like Son") un šausmu filmu "7. ielā pazudušie" ("Vanishing on 7th Street").

TELEVĪZIJA

Šodien, 4. martā, plkst. 21 TV3 demonstrēs 1998. gada komēdiju "Doktors Dūlitls" ("Doctor Dolittle") ar Ediju Mērfiju galvenajā lomā.

Šodien, 4. martā, plkst. 23.10 LNT demonstrēs 2000. gada gangsterfilmu "Novākt Kārteru" ("Get Carter") ar Silvestru Stalloni galvenajā lomā.

Rīt, 5. martā, plkst. 21.20 LTV1 piedāvās noskatīties mūzikas lejupielādes vietnes doremi.lv gada balvu pasniegšanas ceremoniju.

Svētdien, 6. martā, plkst. 20.15 LNT piedāvās šova "Mazo dziesmas Latvijai" otro raidījumu.

Svētdien, 6. martā, plkst. 20.25 TV3 demonstrēs Džeimsa Bonda sērijas 2002. gada filmu "Mirsti citu dienu" ("Die Another Day") ar Pīrsu Brosnanu un Halli Beriju galvenajās lomās.

Svētdien, 6. martā, plkst. 21.35 LTV1 demonstrēs Vudija Alena 2008. gada romantisko drāmu "Vikija Kristīna Barselona" ("Vicky Christina Barcelona") ar Skārletu Johansoni un Penelopi Krusu galvenajās lomās.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu video mums uz e-pasta adresi: reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā!

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu