Spināti tika nosaukti par salātu lapām, kālis par seleriju, kazas siers nodēvēts par biezeni, vārīta cūkgaļa par vistas fileju vai liellopu. Tāpat arī netika uzminēta ķirbju eļļa, bet visi kā viens uzminēja dzērvenes pūdercukurā. Asinsdesa šķita kā vistas rulete un kūpinājums, bet melnā tēja tika nosaukta par vienkāršu ūdeni. Pastinaka biezenis šķita pavāriem zināms, bet linsēklu uzminēšana sagādāja grūtības.
Pavāri atzina, ka šis pārbaudījums bija ļoti grūts.
Pēc pārbaudījuma tapa skaidrs, ka finālā sacentīsies divas sievietes - Aija un Terēze. Diemžēl Aivis neizturēja šo pārbaudījumu. Tikai puspunkts šķīra viņa rezultātu no Terēzes punktiem. Aivis atzina, ka jūtas vīlies: «Jā, es gribēju tikt tālāk, gribējās sevi parādīt no labākās puses, bet nekas, godpilnā trešā vieta ir mana!»
Fināla pārbaudījums īpaši grūts
Otrajā fināla pārbaudījumā pavāriem bija uzdevums pusstundas laikā pagatavot ēdienu no priekšā redzamajiem produktiem: topinambūrs, jēra gaļa, rieksti un svaigas piparmētras. Obligāti jāizmanto visi produkti no melnās kastes, bet iespējams arī pievienot citus produktus, kas atrodas virtuvē. Ēdiens jāpagatavo tāds, lai pie tā garšotu alus. Pavāres ļoti centās un
abas ar tīru sirdsapziņu saka, ka «atdevušas sevi visu» šim pārbaudījumam.
Terēze pagatavoja jēru alus marinādē ar bietēm piparmētru marinādē. Tāpat ēdienā dominē rieksti un dzērvenes un redīsi. Tam visam pievienota vēl alus - rupjmaizes mērce. Aija pagatavoja jēra ribiņas ķiploku marinādē ar biezeni. To visu papildina plūmju - alus mērce.