Vāks parakstus par Kokera koncerta biļešu naudas atmaksu (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrā jau iesniegtas 78 sūdzības par Džo Kokera koncerta organizētājiem „Pilsētas cilvēki”, kas aizvien klientiem neesot atmaksājuši biļešu naudu par nenotikušo koncertu. Viena no sūdzības iesniedzējām Dzintra aicina šonedēļ 5. un 6. martā pie Dailes teātra kasēm parakstīt kopīgu vēstuli prokuratūrai, lai atgūtu izdoto naudu par biļetēm, tā otrdien vēstīja LNT raidījums „Tautas balss”.

Sūdzas gan policijā, gan PTAC

Dzintras rīcībā ir divas biļetes uz Džo Kokera koncertu, kam bija jānotiek 2010.gada 30.septembrī. Koncerts tika atcelts un izziņota tā norise šā gada jūnijā, tomēr Dzintra pieprasīja koncerta organizētājiem „Pilsētas cilvēki” atmaksāt naudu par biļetēm, viņi solījās to izdarīt desmit dienu laikā.

Tomēr Dzintra noteiktajā laikā neesot saņēmusi solīto naudu. Vīlusies biļešu īpašniece „Tautas balsij” stāstīja: „Es uzrakstīju iesniegumu policijai, kur saņēmu atteikumu, ka nav noziedzīga nodarījuma sastāva. Pēc tam es uzrakstīju iesniegumu prokuratūrai, kas arī atbildēja, ka nav noziedzīga nodarījuma sastāva.”

Tāpēc sieviete devusies uz Patērētāju tiesību aizsardzības centru (PTAC), kas sniedza atzinumu, ka koncerta organizētājiem nauda jāatmaksā. „Līdz šim brīdim es naudu neesmu dabūjusi, tāpat kā visi citi skatītāji,” apgalvoja Dzintra, kurai neizdodas pat sazvanīt „Pilsētas cilvēkus”, jo uzņēmumā neviens neatbildot uz tālruņa zvaniem.

Rīkotāji nezina, kad būs nauda atmaksai

PTAC raidījumam skaidroja, ka koncerta organizētājiem Dzintras gadījumā nauda būtu jāatmaksā mēneša laikā. PTAC pārstāve Ilze Žunde norādīja: „Normatīvajos aktos nav noteikts konkrēts termiņš, bet šajā situācijā, ja patērētājam netiek atmaksāta šī te nauda pēc šī iesnieguma un viņš ir vērsies pie mums, tad lēmums ir izpildāms mēneša laikā.”

„Tautas balss”, izmantojot slēpto kameru, iztaujāja „Pilsētas cilvēku” darbiniekus par nenotikušo Kokera koncertu. Ierakstā fiksēts, ka aģentūras pārstāve atzīst, ka nauda būs, bet viņa nezinot, kad: „Tiklīdz naudu saņemsim no tās aģentūras.” Uz jautājumu, kad tas būs, sekoja atbilde: „Es nezinu, man nav pagaidām termiņa.(..) Mēs nespekulējam, mēs runājam par to, ka šobrīd nevaram atdot, mēs strādājam pie tā, lai varētu atdot naudu.”

Sola iesaistīt tiesu izpildītājus

Par Kokera koncerta biļešu naudas atgūšanu PTAC šobrīd cīnoties 78 cilvēki. „Kopā ir saņemti 59 individuālie lēmumi, kur ir uzlikts par pienākumu atmaksāt šo naudas summu. Ja mūsu pieņemtais lēmums netiek pildīts, tad var vērsties centrā ar oficiālu iesniegumu un mēs rīkosimies pēc likuma izrietošās darbības,” uzsvēra Žunde.

Gadījumā ar Dzintru tikšot īstenota PTAC lēmuma piespiedu izpilde, kas tiks nodota tiesu izpildītāju rokās.

Kokers nedziedās Rīgā šā gada jūnijā?

No „Tautas balss” rīcībā esošās informācijas izriet, ka koncerta organizētāju rīcībā neesot dokumentu, kas apliecinātu, ka pārceltais Kokera koncerts jūnijā patiešām notiks.

Uz „Tautas balss” jautājumu, vai „Pilsētas cilvēku” rīcībā ir līgums, ka koncerts paredzēts, tika saņemta atbilde: „Mūsu rīcībā nav šādas informācijas, nē.”

Vāks parakstus pie Dailes teātra

Tā kā vairāki desmiti cilvēku šobrīd cenšas atgūt naudu par biļetēm, Dzintra nolēmusi pulcēt visus vienkopus un cīnīties par savām tiesībām. Dzintra informējusi „Tautas balsi”, ka viņa plāno uzrakstīt kopīgu vēstuli prokuratūrai. Šo vēstuli aicināti parakstīt visi tie cilvēki, kuri vēlas panākt naudas atmaksu no koncerta rīkotājiem.

Tāpēc šīs nedēļas nogalē – 5. un 6. martā – Dzintra aicina ierasties pie Dailes teātra kasēm Rīgā laikā no pulksten 12 līdz 17 vakarā un parakstīt kopīgo aicinājumu.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu