"Oskarus" saņem Fērts, Portmane un "Karaļa runa" (39)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas vakarā Losandželosas kinoteātrī "Kodak" norisinājās 83. ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija, kurā tika izcelti pagājušā gada lielākie sasniegumi kino. Četrus "Oskarus", to skaitā balvu par labāko filmu saņēma Toma Hūpera filma "The King's Speech" ("Karaļa runa") ar Kolinu Fērtu Lielbritānijas karaļa Džordža VI lomā.

(papildināts viss teksts)

"Oskaru" kā labākā aktrise saņēma Natālija Portmane (Natalie Portman) par darbu Darena Aronofska filmā "Black Swan" ("Melnais gulbis"), savukārt labākā aktiera tituls nonāca Kolina Fērta (Colin Firth) rokās.

Kopumā "The King's Speech" bija 12 "Oskara" nominācijas.

"Man ir sajūta, ka mana aktiera karjera ir sasniegusi augstāko punktu,"

saņemot balvu, teica Fērts. "Man jūs jābrīdina, ka es jūtu viļņošanos vēdera augšējā daļā, kas draud pārvērsties deju kustībās, kas, lai arī būtu prieka pilnas, kļūtu ārkārtīgi problemātiskas, ja piemeklēs manas kājas, pirms es nokāpju no skatuves," viņš atzina, radot zālē smieklu vilni. Aktieris pateicās visiem, kas viņam palīdzēja un atbalstīja, ieskaitot sievu, kas "samierinājās ar viņa īslaicīgajām iedomām par karalisku izcelsmi". "Tagad, lūdzu, atvainojiet, man ir daži impulsi, ar kuriem jātiek galā aizkulisēs," piebilda Fērts, pirms pameta skatuvi.

Vēsturiskā drāma "The King's Speech" vēsta par Lielbritānijas monarhu Džodžu VI, ko atveido Kolins Fērts. Kinolentē spēlē arī austrāliešu aktieris Džefrijs Rašs logopēda Laionela Loga lomā. Logs palīdzēja Džordžam VI tikt vaļā no stostīšanās un nedrošības, izmantojot visai neparastas metodes, ieskaitot daudzkārtīgu lamuvārdu un necenzētu izteicienu atkārtošanu.

Toms Hūpers, saņemot balvu, pateicās savai mammai par to, ka viņa tam ieteica uzņemt "Karaļa runu".

"Šī stāsta morāle ir - klausi savai mammai,"

sacīja režisors.

Saņemot balvu, Natālija Portmane nespēja valdīt asaras. "Tas ir neprāts," sacīja 29 gadus vecā aktrise. "Es no sirds vēlētos, kaut mana balva būtu iespēja strādāt ar citiem nominantiem," viņa piebilda. Balvai kategorijā "labākā aktrise" bija nominēta arī Anete Beninga, Nikola Kidmena, Dženifera Lorensa un Mišele Viljamsa.

Balvu par labāko filmas montāžu ieguvusi kinolente "The Social Network" ("Sociālais tīkls"). Tā apbalvota arī par labāko adaptēto scenāriju un Trenta Reznora sarakstīto mūziku. Aizkulisēs sarunā ar kino industrijas preses izdevumu "The Hollywood Reporter" mūziķis pastāstīja, ka pirms ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijas kinolentes "Inception" ("Pirmsākums") komponists Hanss Cimmers, kas arī cīnījās par šo balvu, novēlēja viņam uzvaru, sakot, ka viņa darbs ir izmainījis priekšstatu par to, kāda var būt filmu mūzika. "Esmu patiešām satriekts. Deivids (Finčers) mūs uz to pierunāja. Esmu ļoti priecīgs, ka mēs to izdarījām. Tā ir bijusi mana mūža labākā pieredze no sākuma līdz pašām beigām."

"Man ir sajūta, ka mana aktiera karjera ir sasniegusi augstāko punktu," saņemot Oskaru, saka Kolins Fērts
"Man ir sajūta, ka mana aktiera karjera ir sasniegusi augstāko punktu," saņemot Oskaru, saka Kolins Fērts Foto: AFP

Visneveiksmīgāk apbalvošanas ceremonija noslēdzās četrām kinolentēm. Brāļu Koenu vesterns "True Grit" ("Īstenā drošsirdība") bija nominēts desmit kategorijās, taču neieguva nevienu balvu. Tukšām rokām mājās devās arī filmas "127 Hours" ("127 stundas", sešas nominācijas), "The Kids Are All Right" ("Bērniem viss kārtībā", četras nominācijas) un "Winter's Bone" (četras nominācijas) veidotāji.

Tehniskajās kategorijās visvairāk balvu saņēma Kristofera Nolana zinātniskās fantastikas filma "Inception" ("Pirmsākums") - tā saņēmusi godalgas par labāko operatora darbu, skaņas miksēšanu, skaņas montāžu un vizuālajiem efektiem.

83. ASV Kinoakadēmijas apbalvošanas ceremonijas laureāti

Gada labākā filma: "The King's Speech" ("Karaļa runa").

Labākais režisors: Toms Hūpers - "The King's Speech" ("Karaļa runa").

Labākais aktieris galvenajā lomā: Kolins Fērts - "The King's Speech" ("Karaļa runa").

Labākā aktrise galvenajā lomā: Natālija Portmane - "Black Swan".

Labākais aktieris otrā plāna lomā: Kristians Beils - "The Fighter".

Labākā aktrise otrā plāna lomā: Melisa Leo - "The Fighter".

Labākā animācijas pilnmetrāžas filma: "Toy Story 3" ("Rotaļlietu stāsts 3").

Labākā ārzemju filma: "In A Better World", Dānija.

Labākā dokumentālā pilnmetrāžas filma: "Inside Job".

Labākā dokumentālā īsfilma: "Strangers No More".

Labākais grims: "The Wolfman".

informācija tiks papildināta

Komentāri (39)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu