«Ribiņas bija izcilas,» atzīst Ilze. «Lai amerikāņu bārbekjū iet gulēt!» Arī Māris novērtē ēdienu par izdevušos, jo gaļa, kā vajadzīgs, lec nost no kaula un ir sulīga: «Varu teikt, ka
kas pēdējā laikā baudītas!»
Taču Mareks ir visiepriecinātākais: «Beidzot ir īstas gastronomiskās orģijas. Cik tālu sniedzas roka, ir ko ņemt un viss ir garšīgs!»
Konkursa ēdienu vairs «nav kur likt»...
Ekspertiem neiet viegli ar šā mielasta notiesāšanu, Ilze pat visiem apsola, ka rīt neēdīšot vispār. Taču tikai tagad Sandra piedāvā savu konkursa ēdienu - pildītu cūkas fileju ar pelēko zirņu - kaņepju aizdari un balto mērcīti.
Eksperti priecājas par kaņepju izmantojumu, jo tās esot nepelnīti aizmirstas.
Tomēr pati gaļa viesiem šķiet mazliet par sausu.
«Gaļu vajadzēja ņemt ārā pirms piecām minūtēm. Tā ir par sausu,» atzīst Māris. «Bet tas nav viegli - uzminēt, kad mēs būsim gatavi ēst. Un cūkgaļa vispār nav viegli pagatavojama.»
Ilze atvainojas pavārei, ka nespēj notiesāt ēdienu, jo pirmais ēdiens jau aizņem visu vietu vēderā, tāpēc 12. ēdienam vairs neesot vietas. Visi slavē arī zirņu - kaņepju biezeni.
Mareks par daudzumu un garšīgumu: 5 karotītes
Ilze par piedzīvojumu: 5 karotītes
Māris par labumu, bet ne izcilību: 4 karotītes
Tātad top skaidrs, ka jau nākamajā raidījumā būs cīņa starp trim pavāriem Terēzu, Reini un Sandru, lai uzzinātu, kurš no šiem pavāriem iekļūs finālā un cīnīsies ar pārējiem diviem.