Garšas eksperti noēdas «pa dūšīgo» 12 ēdienus (27)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ekspedīcijas pēdējā pieturvietā garšas lietpratēji nokļūst viduslaikos. Jaunpilī viņus sagaida ar lielgabala dārdiem un brangi klātiem galdiem. Ir cūciņa, ir ribiņas, ir foreles un vistas, un tas nebūt nav viss. Visi ir taukainām mutēm un laimīgi. Vai tas pārliecinās garšas lietpratējus Jaunpils pils šefpavāri Sandru Zariņu iekļaut finālistu skaitā?!

Foto: publicitātes

Garšas ekspedīcijas «Mūsdienu Latvijas garša» otrās sezonas žūriju pārstāvēja: šefpavārs Māris Jansons, zemnieks Mareks Bērziņš un viesmīlības eksperte un nesen izdotās grāmatas «Dzīves garša» autore Ilze Jurkāne.

Apskatot krodziņa virtuvi, Māris atzīst, ka tā ir tīra un kārtīga, bet izkārtojums nav racionāls: «To gan var saprast, jo telpas ir senas un piemērotas tiem laikiem, kas šodien nav racionāli!»

Foto: publicitātes

Lai amerikāņu bārbekjū iet gulēt. Īstas gastronomu orģijas!

Eksperti no kartes izvēlas pasūtīt «Mūku mielastu», kurš sevī ietver vairākus ēdienus - gaļu, zivis un dārzeņus. Taču ekspertiem nav ne jausmas, ka uz galda, ar trīs piegājieniem, tiks servēti 11 ēdieni!

«Eksperti noēdīsies pa dūšīgo,» uzzinot viesu izvēli, brīdina pavāre. Pirms tiek atnests ēdiens, pie viesiem ierodas mūks, kurš aicina uz kopīgu lūgšanu. Eksperti arī rožu lapiņu ūdenī nomazgā rokas, jo šoreiz būs jāēd ar rokām.

Kad mūku mielasts gatavs un tiek atnests, žūrija ir pārsteigta, redzot, kā ar ēdieniem tiek nokrāmēts galds. Mareks gan smaida, jo pēc iepriekšējā raidījuma, kad tika vērtēti veģetāri ēdieni, viņš ir ļoti iepriecināts, redzot tik daudz gaļas.

«Ribiņas bija izcilas,» atzīst Ilze. «Lai amerikāņu bārbekjū iet gulēt!» Arī Māris novērtē ēdienu par izdevušos, jo gaļa, kā vajadzīgs, lec nost no kaula un ir sulīga: «Varu teikt, ka

šīs ribiņas ir labākās,

kas pēdējā laikā baudītas!»

Taču Mareks ir visiepriecinātākais: «Beidzot ir īstas gastronomiskās orģijas. Cik tālu sniedzas roka, ir ko ņemt un viss ir garšīgs!»

Foto: publicitātes

Konkursa ēdienu vairs «nav kur likt»...

Ekspertiem neiet viegli ar šā mielasta notiesāšanu, Ilze pat visiem apsola, ka rīt neēdīšot vispār. Taču tikai tagad Sandra piedāvā savu konkursa ēdienu - pildītu cūkas fileju ar pelēko zirņu - kaņepju aizdari un balto mērcīti.

Eksperti priecājas par kaņepju izmantojumu, jo tās esot nepelnīti aizmirstas.

Tomēr pati gaļa viesiem šķiet mazliet par sausu.

«Gaļu vajadzēja ņemt ārā pirms piecām minūtēm. Tā ir par sausu,» atzīst Māris. «Bet tas nav viegli - uzminēt, kad mēs būsim gatavi ēst. Un cūkgaļa vispār nav viegli pagatavojama.»

Ilze atvainojas pavārei, ka nespēj notiesāt ēdienu, jo pirmais ēdiens jau aizņem visu vietu vēderā, tāpēc 12. ēdienam vairs neesot vietas. Visi slavē arī zirņu - kaņepju biezeni.

Foto: publicitātes

Kopā: 14 karotītes

Mareks par daudzumu un garšīgumu: 5 karotītes

Ilze par piedzīvojumu: 5 karotītes

Māris par labumu, bet ne izcilību: 4 karotītes

Tātad top skaidrs, ka jau nākamajā raidījumā būs cīņa starp trim pavāriem Terēzu, Reini un Sandru, lai uzzinātu, kurš no šiem pavāriem iekļūs finālā un cīnīsies ar pārējiem diviem.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu