Šīgada «Rīgas Festivālā» – krāšņa programma un izcili mākslinieki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Jau trešo gadu vasaras sākumu Rīgā ieskandinās vērienīgākais klasiskās mūzikas notikums Baltijā – «Latvijas Koncertu» organizētais «Rīgas Festivāls». Kļuvis par lielisku tradīciju, ko novērtē gan daudzi rīdzinieki, gan pilsētas viesi, «Rīgas Festivāls» šogad notiks no 3. līdz 20. jūnijam, pulcējot izcilākos Latvijas un citvalstu māksliniekus, informē Mārtiņš Pučka, festivāla preses sekretārs.

Atklāšanas un noslēguma koncertos mūsu izcilo mūziķu Vestarda Šimkus un Baibas Skrides sniegumā varēsim baudīt šā gada jubilāra Riharda Vāgnera mūzikas diženumu. Koncertos dzirdēsim arī Lielās mūzikas balvas 2012 laureāti akordeonisti Kseniju Sidorovu, kori «Latvija» un Latvijas Radio kori, publikas iemīļoto dziedātāju Renāru Kauperu, Latvijas sitaminstrumentu zvaigznes, kanādiešu mecosoprānu Mišu Brigergosmani, a cappella kvartetu «Anonymous 4» no ASV, Lietuvas Nacionālo simfonisko orķestri u. c.

Biļetes uz Rīgas festivāla koncertiem jau no šīs nedēļas pieejamas visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās cenā no 5 līdz 40 latiem.

Detalizētāka informācija www.rigasfestivals.lv

Festivāla ietvaros koncerti notiks Rīgā – Lielajā ģildē, Spīķeru koncertzālē, Rīgas Sv. Pētera baznīcā, Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā, kā arī Jūrmalā – Dzintaru koncertzālē.

Rīgas festivāls ir lielākais klasiskās mūzikas festivāls Baltijā, ko rīko VSIA «Latvijas Koncerti», pulcējot pasaules akadēmiskās mūzikas zvaigznes un pašmāju spožākos māksliniekus. Pagājušajā gadā festivālu apmeklēja 10000 cilvēku, no kuriem 4000 bija ārvalstu viesi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu