Inārs Bīrmanis nav profesionāls pavārs, bet šo mākslu apguvis pašmācības ceļā. Šobrīd viņš darbojas par pavāru gan Latvijā, gan Francijā.
Tā kā Inārs pats ir veģetārietis, tad arī Latvijā gatavo tikai veģetārus ēdienus.
«Veģetāri ēdieni ir lielāks izaicinājums,» domā Inārs. «Turklāt ar ēdienu mēs uzņemam enerģiju, tāpēc arī neēdu gaļu. Domāju, ka arī senie latvieši bija teju veģetārieši, jo gaļa nonāca uz galda reti. Svētku reizē.»
Garšas ekspedīcijas «Mūsdienu Latvijas garša» otrās sezonas žūriju pārstāvēja: šefpavārs Māris Jansons, zemnieks Mareks Bērziņš un viesmīlības eksperte un nesen izdotās grāmatas «Dzīves garša» autore Ilze Jurkāne.
Garšas eksperti izvēlas baudīt gurķu salātus un ceptu bieti ar kāli un seleriju.
Zemnieks Mareks gan jautā pēc steika,
bet viņam tiek atbildēts, ka šajos traukos gaļu negatavo. «Es biju pārsteigts, jo domāju, ka katrs pārticis cilvēks gaļu uzturā lieto bieži,» sūdzas Mareks.«Ja arkls ikdienā nav jāvelk, tad paniekoties var!»
Kamēr eksperti gaida ēdienu, Inārs viesus cienā ar paša izceptu magoņu maizīti un veģetāro pastēti. Pastētes sastāvā - avokado, melnās un zaļās olīvas, kaltēti tomāti. Piedāvāta tiek arī burkānu ķirbju sula. Ilze maizi nosauc par izcilu, bet Māris slavē avokado garšu, kas esot veģetārisma princis.