Krievijas tirgū nonācis Poškus "Monotonijas" DVD (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Režisora Jura Poškus spēlfilma "Monotonija" tagad Krievijā ir pieejama arī DVD versijā, informē "Fa Filmas" producente Madara Melberga.

Filmu "Monotonija" izplata "Krievijas 1.videokompānija", kas tiesības iegādājusies uz pieciem gadiem. Lai Krievijā izdotu filmas DVD, tā tikusi dublēta krievu valodā.

Izdevuma noformējums ir atšķirīgs no tā, kas pieejams Latvijā. Ievērojot to, ka filmas biežāk tiek subtitrētas, nevis dublētas, filmas "Monotonija" gadījumu var uzskatīt par īpašu, pauda Melberga.

Poškus spēlfilma "Monotonija" savu pirmizrādi Latvijā piedzīvoja 2007.gada janvārī. Galvenās lomas filmā tēlo Iveta Pole, Varis Piņķis, Artuss Kaimiņš, Madara Melberga, Karlīna Vītoliņa, Ilona Brūvere, Rolands Laķis un Laima Freimane.

"Monotonija"

Filma stāsta par lauku meiteni Ilzi, kura ilgojas izrauties no savas vides. Viņa nejauši izlasa sludinājumu avīzē un dodas uz Rīgu, lai kļūtu par aktrisi otrā plāna lomā.

Konkursu Ilze neiztur, tomēr lepnums neļauj atgriezties mājās. Viņa apmetas pie māsīcas Lindas un meklē darbu. Ilzi savaldzina Rīgas siržu lauzējs Arčijs, bet viņam meitene ir tikai kārtējā izprieca. Draugs Ojārs, kurš pret Ivetas plāniem izturējies skeptiski, kopā ar Bogdanu dodas uz Rīgu, lai vestu Ilzi mājās, bet Ojārs pēkšņi nolemj braukt uz Īriju.

Filma "Monotonija" ieguvusi balvu Maskavas Starptautiskajā kino festivālā, kā arī ieguvusi balvas festivālos dažādās NVS valstīs. Filmu Latvijā izplata "Best Baltic".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu