Šobrīd modes dāmu topā ir «Annas Kareņinas» stiliņš (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Latvijā populāras modes dāmas tik ļoti iedvesmojusi šobrīd populārā filma «Anna Kareņina», ka svinīgajā «Modes un stila balvas 2012» ceremonijā varēja vērot filmas varoņu tēlus, frizūras un aksesuārus.

Starptautisko attiecību speciāliste Guna Leiškalne-Rokk, kura vienmēr pārsteidz ar modīgiem tērpiem, šoreiz iedvesmojusies no filmas «Anna Kareņina». Uz pasākumu Guna bija izvēlējusies kleitu no franču modes mākslinieka «Roland Mouret», «Olympia Le Tan» rokassomiņu, ko iecienījušas slavenas modes dāmas visā pasaulē. Īpaši svarīgs un mīļš Gunai ir no vecmāmiņas mantotais zelta gredzens ar akvamarīnu. «Šis gredzentiņš manai vecmāmiņai bija vienīgā šāds veida rota, un tas man ir kā simbols, ka laba daudz nevajag,» viņa piebilst. Savukārt auskari Gunai ir viena no pēdējām dāvanām, ko viņai pasniedzis dzīvesbiedrs, igauņu uzņēmējs Janno Rokk.

Guna Leiškalne-Rokk
Guna Leiškalne-Rokk Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Vakara frizūru ar lokām kā filmas «Anna Kareņina» galvenajai varonei Gunai bija izveidojusi viņas friziere Diāna.

Stilīgā TV raidījumu vadītāja Ketija Šēnberga uz pasākumu ieradās latviešu modes mākslinieces Vitas Radziņas darinātā kleitā un Olgas Redinas zīmola Olga:Re izgatavotā krāšņā matu rotā. «Mans noskaņojums viennozīmīgi ir filma «Anna Kareņina», kas arī tikko ir iznākusi uz lielajiem ekrāniem. Tā ir viena no manām mīļākajām filmām un lugām,» savu vizuālo tēlu raksturo Ketija.

Ketija Šēnberga
Ketija Šēnberga Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Kafejnīcas un vintage lietu veikaliņa «Bonēra» radītāja un žurnāliste Grēta Gorjučko atklāj, ka viņai vienmēr patīk skaisti saposties uz saviesīgiem pasākumiem. «Tas vienmēr rada labu garastāvokli un kopējo sajūtu par dzīvi,» viņa piebilst

Šoreiz Grēta bija tērpusies kā zaļojošs dārzs. «Esmu iedvesmojusies no Krievzemes kultūras, jo 2013. gadā vairākās apģērbu kolekcijās ir raksturīgi slāviski akcenti, kā, piemēram, mana galvasrota – sarkanais kronītis. «Dolce&Gabbana» kolekcijā lielākoties dominē dažnedažādi slāviski raksti. Man gan ļoti nepatīk tieši sekot tendencēm, bet kaut kā mēģinu savienot tendences ar sevi pašu, un tad arī kaut kas rodas, un ir arī interesanti,» skaidro Grēta.

Viņa bija saposusies zīmola «Laura Ashley» vintage stila kleitā, ko mazliet pārveidojusi. Savukārt aksesuārus Grēta iegādājusies kādā Londonas butikā. «Esmu secinājusi, ka manā drēbju skapī ir tik daudz interesantu lietu, bet nav to visu kur uzvilkt, jo Latvijā ir tik maz pasākumu, kur aiziet. Tādēļ, ja ir iespēja sapucēties, tad kāpēc gan neizmantot visas interesantās lietas no garderobes,» bilst Grēta.

Grēta Gorjučko
Grēta Gorjučko Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Modes blogere un stiliste Santa Bindemane-Mihelsone bija tērpusies melnos, garos svārkos, ko šuvēja darinājusi pēc Santas veidotā dizaina, bet tērpa augšdaļa no zīmola «H&M» kolekcijas. «Te ir tā labā lieta, ka tu vari uzvilkt ļoti dārgu tērpa augšdaļu vai apakšdaļu, samiksēt kopā un izskatīsies ļoti labi, un nevajadzēs skriet līdzi lielajiem zīmoliem. Sudrabkrāsas rokassomiņa, kas atgādināja lielu konfekti, ir no «H&M» «Margiela» līnijas. Santa atklāj: lai gan soma vizuāli izskatās liela, tajā neko daudz nevar savietot. Es tajā varu ielikt vien mobilo tālruni, atslēgas, lūpu krāsu un nelielus materiālos līdzekļus,» atklāj Santa.

Santa Bindemane-Mihelsone
Santa Bindemane-Mihelsone Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET
Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu