Pieminot mūžībā aizgājušo Ziedoni, noliek svecītes pie viņa mājas (23)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pieminot vakar mūžībā aizgājušo dzejnieku Imantu Ziedoni, šodien cilvēki noliek svecītes pie mājas Rīgā, Zaļās un Dzirnavu ielas stūrī. Ziedus un sveces pie mājas noliek dažāda vecuma cilvēki, viņu vidū arī sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Aicinājums šādi apliecināt savu cieņu tautā iemīlētajam dzejniekam kopš trešdienas vakara izplatās sociālajos tīklos. Daudzdzīvokļu mājā Zaļās un Dzirnavu ielas stūrī Ziedonis esot dzīvojis.

Kā ziņots, pieminot Ziedoni, cilvēki šodien un rīt tiek aicināti nolikt svecītes arī Liepājas Latviešu biedrības nama foajē, informēja biedrības nama direktore Vita Hartmane.

Ziedonis mūžībā aizgāja vakar 79 gadu vecumā. Viņš bija latviešu dzejnieks, publicists, īsās prozas (epifāniju) autors, tulkotājs, scenārists, viens no populārākajiem latviešu literāro pasaku autoriem, kā arī spilgts atmodas laika politiskais darbinieks.

Valsts augstākās amatpersonas izteikušas visdziļāko līdzjūtību Ziedoņa tuviniekiem un viņa talanta cienītājiem. Arī Saeimas deputāti šodienas parlamenta sēdi sāka ar klusuma brīdi.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu