Depardjē otro reizi ierodas Čečenijā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Franču kinozvaigzne Žerārs Depardjē, kurš janvārī kļuva par Krievijas pilsoni, svētdien ieradies Čečenijā, kur viņu sveica autonomās republikas prezidents Ramzans Kadirovs.

Depardjē divas dienas bija pavadījis Mordvijas galvaspilsētā Saranskā, kur Demokrātijas ielas pirmajā namā tagad oficiāli reģistrēta viņa Krievijas dzīvesvieta.

Depardjē Groznijas lidostā sagaidīja pats Kadirovs. «Es uzaicināju Depardjē uz Grozniju. Šis ir viņa otrais brauciens uz Čečeniju,» sacīja prezidents.

Foto: AFP/LETA

Depardjē, kuram gadu gaitā izveidojušies darījuma un personīgie sakari ar vairākiem Rietumu sabiedrības kritizētiem režīmiem, arī Kubā un Uzbekistānā, pērn oktobrī Čečenijā piedalījās Kadirova 36.dzimšanas dienas svinībās.

«Slava Čečenijai! Slava Kadirovam,» toreiz sauca Depardjē.

Kadirovs uz savām ballēm, kas izmaksā vairākus miljonus dolāru, labprāt aicina pasaules šovbiznesa slavenības. Tā pērn pie viņa ciemojās amerikāņu aktrise Hilarija Svanka, beļģu aktieris Žans Klods van Damme un britu vijolniece Vanesa Meja.

Kā jau LETA ziņoja iepriekš, Krievijas prezidents Vladimirs Putins janvārī parakstīja dekrētu, ar kuru Depardjē tika piešķirta Krievijas pilsonība un tiesības maksāt salīdzinoši nelielo 13% ienākumu nodokli.

Kremlis pavēstīja, ka Depardjē pilsonība piešķirta par «viņa ieguldījumu Krievijas kultūrā un kinomākslā».

Foto: AFP/LETA

Depardjē pagājušā gada nogalē paziņoja, ka atsakās no Francijas pases, jo viņu esot dziļi aizvainojuši premjerministra Žana Marka Ero pārmetumi saistībā ar došanos «nodokļu trimdā» uz Beļģiju.

Depardjē nesen iegādājies īpašumu Beļģijā un gatavojas pārcelties uz dzīvi nelielajā Nešinas ciematā, kas atrodas kaimiņvalstī, pavisam tuvu Francijas robežai. Tur jau apmetušies aptuveni 2800 bagātu francūžu, vairoties no sociālistu valdības ieceres aplikt ar 75% nodokli gada ieņēmumus, kas pārsniedz miljonu eiro (702 800 latu).

Lai gan Francijas Konstitucionālā padome šo valdības lēmumu atzina par neatbilstošu pamatlikumam, valdība solījusi neatteikties no šīs ieceres un nākt klajā ar jaunu priekšlikumu.

Tikmēr augsta ranga Beļģijas amatpersonas izteikušās, ka Krievijas pilsonības piešķiršana Depardjē varētu traucēt viņa centieniem iegūt Beļģijas pavalstniecību.

    Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
    Uz augšu