"Radio 101" cīņā par brīvo frekvenci Rīgā zaudē jaunai radiostacijai (97)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgā būs jauna mūzikas radiostacija, kas varētu sākt skanēt pēc trim mēnešiem. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien par konkursa uzvarētāju brīvajai frekvencei Rīgā pasludināja kompāniju “Daugavpils media grupa”, informēja padomē.

Par labākajiem atzīti jauna radiostacija no Daugavpils - “Radio Relax”

Daugavpilieši par labākajiem atzīti septiņu konkurentu vidū. Konkursam uz brīvo frekvenci bija pieteicies arī “Radio 101", kurš sāka skanēt pērn jūnijā, piesaistot vairākas jau pazīstamas ētera personības. Radio uztverams vairākās Latvijas pilsētās, tomēr Rīgā, kur tam izveidojies jau krietns atbalstītāju pulks, tam mēdz būt uztveramības problēmas.

“Mums bija jāizšķiras, vai iet ceļu, lai uzlabotu kādam tehniskos apraides parametrus, vai dot iespēju kādam jaunam dalībniekam ienākt radio tirgū,”

konkursa rezultātus komentēja NEPLP priekšsēža vietniece Dace Buceniece.

Izšķirošā bijusi Kleckina balss

Sešu padomes locekļu simpātijas līdzvērtīgi sadalījušās starp diviem pretendentiem - “Daugavpils media grupas” piedāvājumu un privātpersonas Ričarda Zaksa iecerēm. Izšķirošā bijusi padomes priekšsēža Ābrama Kleckina balss.

“Daugavpils media grupa” direktora palīdze Marina Šteina sacīja, ka jaunās radio stacijas nosaukums būs “Radio Relax”. Pēc viņas vārdiem, tās formāts būšot “mierīga un lēna mūzika, kas maina dzīvi”. Arī ziņas būšot vairāk izklaidējošas un pozitīvas. Šteina teica, ka viens no radio producentiem varētu būt Latvijā pazīstamais latgalietis Jānis Auzāns. Jaunais radio varētu sākt skanēt pēc trim mēnešiem, un tā būšot alternatīva agresīvajām radiostacijām, pastāstīja Šteina.

"Daugavpils media grupai" pašlaik jau pieder radio Daugavpilī - "Europa plus".

"Radio 101" pagaidām no komentāriem atturas

"Radio 101" pagaidām no komentāriem par NEPLP lēmumu atturējās, norādot, ka tos sniegs tikai pēc oficiālās informācijas saņemšanas no padomes. "Radio 101" pieder SIA "Radio Zemgale".

Pieteikumu frekvences iegūšanai bija iesniegusi arī SIA “RNI RADIO”, a/s “Latvijas Neatkarīgā televīzija”, kā arī tika saņemti pieteikumi no privātpersonām Kristapa Zīda, Ričarda Zaksa un iesniegums no fizisku personu apvienības – Edija Akolova, Ivara Laimoņa Embrekta, Baibas Vāveres.

NEPLP pārstāve pastāstīja, ka līdz martam tiks paziņots vēl viens konkursa uzvarētājs par apraides tiesībām komerciālā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa darbībai Rīgā, taču viņa atturējās izteikties, cik daudz šogad vēl šādu konkursu varētu būt. Konkursam pieteikušies arī vairāki iepriekš minētie dalībnieki, taču "Radio 101" to vidū nav, liecina NEPLP mājaslapā ievietotā informācija.

Komentāri (97)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu