Rīgā atvadās no mūžībā aizgājušā Mārtiņa Freimaņa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 3. februārī, Rīgas krematorijā notiek atvadīšanās no pāragri mūžībā aizgājušā komponista, aktiera, dzejnieka un grupas "Tumsa" solista Mārtiņa Freimaņa.

Draugi, fani un mūziķa cienītāji no mūziķa un dzejnieka varēs atvadīties no plkst. 15 līdz 16 Rīgas krematorijā, Varoņu ielā 3a.

Pēc atvadu ceremonijas Rīgā

pelnu urna tiks nogādāta Liepājā, kur 7.februārī Liepājas Latviešu biedrības namā, Rožu laukumā 5/6, notiks vēl viens atvadīšanās pasākums,

informēja ierakstu producēšanas, izdošanas un izplatīšanas kompānijas "Mikrofona ieraksti" pārstāvji.

Liepājā atvadu pasākums notiks dienā, kad mūziķim būtu apritējuši 34 gadi. Atvadīties Liepājas Latviešu biedrības namā no Freimaņa varēs no plkst. 14 līdz 16. Pasākuma laikā uzstāsies arī dažādi mūziķi, kuri bija Freimaņa draugi.

Mūziķa talanta pielūdzēji Liepājā tiek aicināti nest ziedus, kurus pēc atvadu pasākuma organizētāji novietos dziedātāja piemiņas vietā pie Latvijas 1.Rokkafejnīcas.

Jau ziņots, ka Freimaņa dzīve aprāvās 33 gadu vecumā 27.janvārī plkst.1.20 Latvijas Infektoloģijas centrā, kur viņš tika ievietots 18.janvārī ar smagu elpceļu saslimšanu.

Foto: LETA

Mārtiņš Freimanis (1977.07.02. - 2011.27.01.)

Kopš 1994.gada nogales Freimanis bija grupas "Tumsa" solists. Kopā ar grupu ir iznākuši seši albumi, tādējādi padarot Freimani par vienu no populārākajiem Latvijas dziedātājiem. 21.gadsimta sākumā, kad grupa jau bija nostabilizējusies Latvijas mūzikā, Freimanis sāka komponēt dziesmas un rakstīt dziesmu tekstus arī citiem izpildītājiem.

2002.gadā sākās Freimaņa sadarbība ar Lauri Reiniku, kad Freimanis sarakstīja vārdus viņa komponētajām un izpildītajām dziesmām.

2003.gadā Freimanis kopā ar Reiniku un Yanu Kay izveidoja apvienību "F.L.Y.", kas ar dziesmu "Hello From Mars" uzvarēja Latvijas Eirovīzijas nacionālajā atlasē. Lielajā finālkoncertā, kas norisinājās Rīgā, grupa ieguva 24.vietu.

2004.gadā Freimanis iesāka sadarbību ar grupu "Putnu balle", komponējot viņu dziesmas. 2005.gadā Eirovīzijā ar Freimaņa dziesmu "The War Is Not Over" piedalījās "Putnu balles" dalībnieki "Valters & Kaža", konkursā iegūstot piekto vietu.

2004.gadā klajā nāca Freimaņa dzejas krājums "Zālīte truša dvēselei". Kā aktieris Freimanis uzmanību izpelnījās titullomā Liepājas teātra izrādē "Kaupēn, mans mīļais", 2005.gadā piedalījās Arvīda Krieva kinofilmā "Man patīk, ka meitene skumst", bet 2007.gadā debitēja Latvijas Televīzijas seriālā "Neprāta cena".

2010.gada Eirovīzijas Nacionālās atlases finālā piedalījās arī grupa "PeR" ar Freimaņa sarakstītu dziesmu "Like A Mouse", savukārt šā gada Eirovīzijas Nacionālajā atlasē jeb "Eirodziesma 2011" piedalīsies grupa "Blitze" ar Freimaņa dziesmu "Hop".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu