«Garšu ekspreša» pavārs: pat profesionāļiem sanāk kļūdītes (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

Nu jau vairākas nedēļas TV3 ēterā svētdienu rīti paiet pavāra un mūziķa Sergeja Jaramišjana kompānijā. Viņa vadītais raidījums «Garšu ekspresis» piedāvā viņa netradicionālo skatu uz pavārmākslu. Kaut arī Sergejs ir savas jomas profesionālis, viņš stāsta, ka pavārmāksla ir neprognozējama un nereti ēdiena recepte līdz galam tiek pilnveidota tikai raidījuma laikā.

Armēņu izcelsmes pavārs pēdējo gadu laikā izdevis Latvijā pirmo svaigēšanas recepšu grāmatu, kā arī guvis jaunu pieredzi Rīgas labākajos restorānos, tostarp «Fazendā», kas ir viņa darbavieta šobrīd.

Sergejs gan paskaidro, ka mainīt darba vidi restorānos pavāriem, kas domā par profesionālo izaugsmi, ir nozīmīgi, jo pavārmāksla turpina attīstīties ik dienu un viņš nevēlas ieslīgt rutīnā: «Rīgā ir daudz restorānu, bet aptuveni 75-90% pasniedz vienu un to pašu. Apmeklētāji nāk, balstoties uz [pavāra] personību.» Viņš cer, ka dažādību līdzšinējo ēdienam veltīto TV pārraižu jomā ieviesīs arī «Garšu ekspresis», jo viņš augsti vērtē spēju improvizēt:

«Receptes līdz galam tiek pieslīpētas tikai filmēšanas laikā.»

Par to var pārliecināties filmējot epizodi ar grupas «Satellites LV» dalībniekiiem Jāni un Edgaru Žildēm. Kā viens no ēdieniem tika iecerēts griķu nūdeles, bet raidījuma laikā plāni mainījušies Gatavos rullīšus viņš ielicis mazliet pažāvēties krāsnī. Tajā brīdī ieradušies arī mūziķi, un viņš nejauši ieslēdzis grila režīmu, kā rezultātā pagatavotā masa vienkārši salipusi. Tāpēc nolemts vienkārši sagriezt tos citādākā formā un novārīt tāpat. «Pat vislielākajam profesionālim var kādreiz kaut kas nesanākt. Tāpēc svarīgi, kā tu proti iziet no situācijas,» komentē Sergejs un piebilst, ka iecerētais tāpat izdevies gardi.

Foto: TV3

Raidījuma darbība notiek viņa mājvietā, un pavārs ciemos aicina tikai tās personas, kuru darbība liekas interesanta tieši viņam. «Lai raidījums maksimāli atspoguļo manu gaumi,» viņš pamato savu izvēli. Šo svētdien pie viņa ciemosies grupasbiedri no «Tribes of the City», kurā Sergejs ir ģitārists. Tā kā vokāliste Ksenija Zaķe nesen ir atgriezusies no Kolumbijas, epizode tiks veltīta tieši latīņamerikāņu virtuvei.

Īpašu satraukties kameras priekšā gan viņam nav nācies, jo filmēšanas komanda ir ļoti pozitīvi noskaņoti.

«Sajūta tāda, ka strādāju ar čomiem.»

Sergejam ir viedoklis arī par citiem pašmāju pavāršovu vadītājiem. Mārtiņam Rītiņam ir labā nozīmē raksturīgs smalkums, Mārtiņš Sirmais spējis «paņemt» skatītājus ar savu harismātisko atraktivitāti, savukārt Liene Tomsone tai piešķir sievišķīgu dzirksti.

Jautāts, vai tagadējais raidījums viņu nepadarīs pazīstamāku kā pavāru, nevis mūziķi, viņš iebilst, ka tāpat ar grupu ir bijis redzams TV, taču diplomātiski norāda, ka popularitāte, vadot jauno raidījumu, viņam nav nozīmīgākais. Galvenais ir saglabāt savu patiesumu. «Es esmu tāds pats cilvēks kā citi. Man ir tādas pašas problēmas ar galvu un komunikāciju,» smejas Sergejs.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu