TVNET ceļvedī: Vasks, "Melnais gulbis", Monsterparks... (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kā katru nedēļu, TVNET piedāvā izklaides un kultūras norišu ceļvedi brīvdienām. Šonedēļ vairākas jaunas teātra pirmizrādes, Pētera Vaska skaņdarba "Credo" pirmatskaņojums, "Oskara" balvas favorīts - filma "Melnais gulbis", ekstrēmo sporta veidu pasākumi "Monsterparkā" un daudz kas cits.

Kinoteātros

No piektdienas kinoteātrī "Rīga" tiks demonstrēta filma "Kelina", kas tiek dēvēta par spožu Kazahstānas kino mākslas apliecinājumu. Režisora Jermeka Tursunova veidotā filma "Kelina" tika izvēlēta "Oskara" pirmsnomināciju izlasē kategorijā "Gada labākā ārzemju filma 2010".

Savukārt kinoteātrī "Citadele" būs skatāma režisora Mišela Gondrija veidotā filma "Zaļais sirsenis" 3D formātā. "Zaļais sirsenis" ir asa sižeta filma ar komēdijas elementiem. Tajā galvenās lomas atveido Sets Rogens, Kamerona Diaza, Kristofs Valts, Džejs Čou, Edvards Fērlongs un citi aktieri.

Protams, šodien kinoteātros arī Darena Aronofska (Darren Aronofsky) vairākiem "Oskariem" nominētais kino darbs "Melnais gulbis" ("Black Swan").

Ziloņi Rīgas cirkā

No piektdienas Rīgas cirkā būs skatāma jauna starptautiska cirka programma "Madride-Berlīne-Rīga-Maskava! Āfrikas ziloņi!", kurā pēc sešu gadu pārtraukuma atkal skatītājiem būs iespēja vērot priekšnesumus ar ziloņiem. Ar Rīgā sen neredzētajiem ziloņiem skatītājus iepazīstinās ziloņu dresētājs Sonijs Frankelli, kurš ir ziloņu dresētājs jau ceturtajā paaudzē un Rīgas cirka programmā izrādīs trīs Āfrikas ziloņus.

Klubos

Piektdien, 28. janvārī, plkst. 20 klubā "Amber Night", kas atrodas viesnīcā "Radisson Blu Hotel Latvija" (Elizabetes 55), notiks 2. "Akmens, Šķēres, Papīrītis" jeb AŠP čempionāts. Pirmās vietas ieguvējs saņems Ls 500 no "Narvesen".

Klubā "Nabaklab" šodien un rīt viens no galvenajiem metāla mūzikas portāliem Latvijā "metalmusic.lv", svinot savu dzimšanas dienu, piedāvā festivālu "Baltic Bizarre Fest 2011" ar dažādu grupu piedalīšanos. Šogad festivāls notiks jau divas dienas, piedāvājot grupas, kuras katra piedāvā kaut ko pilnīgi atšķirīgu, kopā izveidojot programmu, kurā kaut ko sev tīkamu varēs atrast katrs klausītājs. Piektdien festivāla koncerts klubā "Nabaklab" sāksies plkst.19, bet sestdien grupu uzstāšanās sāksies plkst.20.

Sestdien Cēsu "Fonoklubā" plkst. 22 norisināsies festivāla "Fonofest" grupu konkurss, uzstājoties apvienībām "Crocodile Steve", "Skapis" un "Arkādija".

Teātris

Dailes teātra Mazajā zālē piektdien, 28.janvārī, notiks pirmizrāde Rūdolfa Blaumaņa joku lugai ar dziedāšanu "Zagļi", Jelgavas kultūras nama Lielajā zālē 28.janvārī plkst. 18 Ingunas Pinnes komēdija "Lielā cerību stunda".

Savukārt jaunā Gaļinas Poļiščukas režisētā izrāde pirmizrādi piedzīvos sestdien, 29.janvārī. Galvenās lomas tajā atveido divi talantīgi Teātra observatorijas aktieri – Maksims Šahovičs, kurš ir arī viens no labākajiem skandalozā Romāna Viktjuka režijas studentiem, un Olga Gaļamova. Abi ir Krievijas Teātra mākslas akadēmijas (ГИТИС) R.Viktjuka aktieru kursa absolventi, kas apliecina jauniešu talantu un profesionalitāti. Izrāde skatāma krievu valodā.

Režisore Gaļina Poļišcuka
Režisore Gaļina Poļišcuka Foto: TVNET

Svētdien, 30. janvārī, plkst. 15 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs "Mazā ģilde" aicina uz izrādi "Trīs stundas un astoņas minūtes...". Izrāde ir jocīgs mīlas stāsts par šķiršanos un mīlestību. Edītes Neimanes skatuves variants pēc M. Zīverta lugas "Zaļā krūze" motīviem. Izrādes darbība notiek gan 1945. gadā Vācijā, gan 2005. gadā Īrijā.

"Monsterparks" - ekstrēmā sporta draugu glābiņš ziemā

Ar starptautiskām sacensībām un ballīti sestdien tiks atzīmēta ekstrēmo sporta veidu cienītāju vietas "Monsterparks" viena gada jubileja.

"Monsterparks" atrodas Rīgā, Kroņu ielā 13. Visvieglāk turp no centra var nokļūt ar 23. vai 18. trolejbusu. Jubilejas pasākums gan pārsvarā balstās uz ielūgumu sistēmu, taču pārdošanā ir arī 300 biļetes - ieeja dienā maksā 1,50 Ls, bet dienas+nakts ballītes biļete - 3 Ls.

Pēteris Vasks
Pēteris Vasks Foto: publicitātes

Pētera Vaska "Credo" pirmatskaņojums Latvijā

29.janvārī VSIA "Latvijas koncerti" aicina uz ikgadējo latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncertu, kurā uz Lielās ģildes skatuves spēlēs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Latvijas Nacionālās operas simfoniskais orķestris, Liepājas simfoniskais orķestris un kamerorķestris "Sinfonietta Rīga". 

Koncertā dzirdēsim Riharda Zaļupes jaundarbu - koncertu "Landscape of Quetzalcoatl" desmit timpāniem un orķestrim, Pētera Vaska "Credo" pirmatskaņojumu Latvijā, kā arī Imanta Kalniņa Koncertu čellam ar orķestri, Romualda Kalsona "Retrospekciju" un Imanta Zemzara mūziku no kinofilmas "Ugunszīme".

Kristīne Luīze Avotiņa
Kristīne Luīze Avotiņa Foto: LETA

Izstādes

No piektdienas Rīgā, galerijā "Caroussel" (Kaļķu ielā 2), būs skatāma Aleksandra Zapoļa fotoizstāde "M kā mācība". Savukārt Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) atklāta izstāde "Minka nāk!", kas iepazīstina ar mākslas darbiem, kuros atspoguļots kaķa tēls.

Savukārt sestdien Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Baltajā zālē skatītājiem būs atvērta izstāde "Krāsa. Sarkanā". Izstādes mērķis ir parādīt sarkanās krāsas fenomena daudzveidību, to izceļot gan kā glezniecisku akcentu, gan kā reliģisku vai politisku simbolu no Dievmātes tēla līdz revolucionāram patosam. Sakrālo zīmju valodu ekspozīcijā atklāj pareizticīgo ikonas, kas radītas ar temperu uz koka. Īpaši uzsvērta sarkana lakata, tērpa vai apgaismojuma, kā arī aktīvi iedarbīga fona loma cilvēka portreta kompozīcijā. 

Galerijā "Antonija" šonedēļ atklāta mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas darbu personālizstāde "Sapņu spēks".

Latvijas Dabas muzejā no 26. janvāra līdz 30. janvārim interesenti tiek aicināti aplūkot pirmo reizi eksponētas ābolu šķirnes, kas ievāktas pēdējo gadu ekspedīcijās visā Latvijā. Savukārt Cēsu Izstāžu namā piektdien tiks atklāta Latvijas keramikas un porcelāna meistara Pētera Martinsona 80 gadu jubilejas izstāde "Sapņu lauvas un citi".

Līvu laukumā novietota Mārtiņa Freimaņa fotogrāfija, pie kuras cilvēki noliek ziedus un sveces pāragri mirušā mūziķa piemiņai
Līvu laukumā novietota Mārtiņa Freimaņa fotogrāfija, pie kuras cilvēki noliek ziedus un sveces pāragri mirušā mūziķa piemiņai Foto: LETA

Sestdien Latvijas 1.rokkafejnīcā notiks Mārtiņa Freimaņa piemiņas koncerts

Sestdien, 29.janvārī, plkst.21 Liepājā, Latvijas 1.rokkafejnīcā, notiks Mārtiņa Freimaņa piemiņas koncerts, kurā muzicēs Liepājas mūziķi un aicināti piedalīties mūžībā aizgājušā mākslinieka draugi, paziņas un daiļrades cienītāji.

PAR VĒL CITĀM BRĪVĀ LAIKA PAVADĪŠANAS IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu video mums uz e-pasta adresi reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā!



Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu