Medicīna, garšvielas un koju romantika RSU (51)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Turpinām rakstu sēriju par studentu dzīvi. Dzīvošana kopmītnēs bieži tiek saistīta ar nebeidzamām ballītēm, alkohola upēm, blēņām un piedzīvojumiem. Savukārt atbraucējiem no dažādām Latvijas pilsētām jāsadzīvo ar dažāda rakstura līdzās dzīvotājiem ar atšķirīgām izklaides vēlmēm. Savdabīgais koju šarms un romantika. RSU Medicīnas fakultātes studente Baiba Ļubkina (22) stāsta par dzīvošanu meiteņu kojās, kas apvienotas ar katedru, sadzīvošanu ar eksotiskiem ārvalstu studentiem un, protams, saviem izklaides veidiem.

Ceļu būve pretstatā medicīnai

Foto: No personīgā arhīva

Savu izvēli Baiba nenožēlo, neskaties uz ilgo studiju laiku: "Kopā jāpabeidz seši gadi un tad jāstājas rezidentūrā, kas ilgst trīs līdz sešus gadus atkarībā no specializācijas."

Mācību ilgums viņu nebiedē, jo laiks paiet ļoti ātri, un patlaban, esot 4. kursā, viņai nav sajūtas "būšu riktīgs dinozaurs", kā licies iestājoties. Medicīnu, īpaši mācību priekšmetus, kas saistās ar pacientiem, klīniku, viņa uzskata par ļoti interesantiem.

Cītīgā studente smejoties bilst, ka "teoriju zaurēt jau ir piegriezies".

Repeticio madre studioris est

Pediatrijas novirziena studente saka, ka jāapgūst daudz mācību vielas, bet, lai būtu kursā par zinātnes atklājumiem un tehnoloģijām, ir jālasa papildus. Baiba apmeklē arī pulciņus, sēdes un konferences par medicīnas tēmām. Viņa nopietni pievēršas mācībām un bilst: "Darbadienās parasti mācos, apkārt nevazājos!"

Viņa atzīst, ka pirmajos kursos gājis traki, jo bija daudz jāmācās, bet tagad vai nu uzdod mazāk, vai mācību viela nešķiet tik sarežģīta, vai arī viņa kļūst gudrāka… Latīņu frāze, ka atkārtošana ir zināšanu māte, ir piedēvējama viņas studēšanas stilam.

Brīvdienās - pa ballītei

Baiba saka, ka 4. kursā atliek vairāk laika izklaidei, tādēļ nedēļas nogalē viņa mēdz doties uz kādu koncertu vai klubu padejot. Iecienītākais esot "Četri balti krekli", jo studentei ir tīkama latviešu mūzika. Viņa nepieskaita sevi pie "baigajiem tusētājiem", proti, tādiem, kas ballējas no piektdienas līdz svētdienai, tomēr nenosoda tos, kuriem tas ir dzīvesveids. Galvenais, kā viņa saka, lai tas nebūtu traucējoši apkārtējiem.

Advancētās kojas

Mārupes ielas 17a, sieviešu kojās, īpašu ballīšu nav.

"Klosterisko" idilli atsvaidzina ārvalstu studenti no Šrilankas, Pakistānas, esot daži no Vācijas un Zviedrijas.

Baiba sevi uzskata par intraverti, un komunicēt ar apmaiņas studentiem "nav iegājies". Pat kulinārās aktivitātes virtuvē nekļuva par iemeslu, lai ar ēdieniem iepazītu citu kultūru. "Garšvielas viņi tādas specifiskas lieto, smaržo visas kojas, kad viņi uzrīko kulinārijas svētkus."

Advancētā jeb progresīvā, kā viņa saka, korpusa kojas ir īpatnējas ar to, ka ir apvienotas ar Fizioloģijas katedru, kur notiek praktiskās nodarbības. Piecstāvu ēkas pirmais stāvs un puse no piektā ir domāti praktikumam. Visneērtāk esot otrajā stāvā dzīvojošajiem, jo, likvidējot plānākās sienas, tur tika izveidota liela mācību telpa. Pie šiem apstākļiem Baiba pieradusi un saka: "Ir OK, tā ir RSU romantika."

Studenti aicināti padalīties arī ar savu "koju romantiku"!

Komentāri (51)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu