Kura filma šogad saņems "Zelta aveni"? (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Paziņotas nominācijas "Zelta avenes" jeb "Razzie" balvām, kas tiek piešķirtas par gada sliktāko veikumu kinojomā.

Šogad nominantu vidū dominē franšīzes "Twilight" ("Krēsla") trešā filma "The Twilight Saga: Eclipse" ("Aptumsums") un režisora Naita Šijamalana fantastikas filma "The Last Airbender" ("Leģenda par pēdējo gaisa pavēlnieku"), katra iegūstot nominācijas deviņās kategorijās.

Filma "Sex and the City 2" ("Sekss un lielpilsēta 2") ieguvusi septiņas nominācijas, savukārt romantiskā komēdija ar Dženiferas Enistones un Džeralda Batlera piedalīšanos "The Bounty Hunter" ("Atlīdzības mednieks") un parodija "Vampires Suck" ("Vampīru sūcfilma") ieguvušas katra pa četrām nominācijām.

Enistone nominēta sliktākās aktrises kategorijā gan par filmu "Atlīdzības mednieks", gan komēdiju "The Switch" ("Kā tikt pie bērna"), savukārt "Seksa un lielpilsētas" četrotne Sāra Džesika Pārkere, Kima Ketrela, Sintija Niksone un Kristina Deivisa saņēma kolektīvu nomināciju šajā kategorijā.

Par sliktākās aktrises titulu cīnīsies arī Mailija Sairesa par lomu filmā "The Last Song", Megana Foksa ar kinolenti "Jonah Hex" un "Krēslas" zvaigzne Kristena Stjuarte.
"Jonah Hex"
"Jonah Hex" Foto: publicitātes

Uz sliktākā aktiera "godu" pretendē Eštons Kačers par lomām filmās "Killers" ("Slepkavu pārītis") un "Valentine's Day" ("Valentīna diena"), Batlers ar komēdiju "Atlīdzības mednieks" un abi "Krēslas" aktieri - Roberts Petinsons un Teilors Lotners.

Šogad ir izveidota arī pavisam jauna kategorija par sliktāko filmu, ko iespējams noskatīties 3D formātā.

  Šajā kategorijā sacentīsies ģimenes filma "Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore" ("Par kaķiem un suņiem 2: Kaķenes atriebība"), "Clash of The Titans" ("Titānu cīņa"), "Leģenda par pēdējo gaisa pavēlnieku", "Nutcracker 3-D" ("Riekstkodis 3D") un "Saw 3D" ("Zāģis 3D").

"Nutcracker 3-D"
"Nutcracker 3-D" Foto: publicitātes

Uzvarētājus nosaka 637 balsotāji no 46 ASV štatiem un 17 citām pasaules valstīm. Lielākoties gan balvu ieguvēji uz ceremoniju neierodas, taču pagājušajā gadā "Zelta aveni" par piedalīšanos kinolentē "All About Steve" ("Viss par Stīvu") ieradās saņemt Sandra Buloka, savukārt 2005.gadā uz pasniegšanas ceremoniju ieradās arī Hale Berija, lai saņemtu neglaimojošo apbalvojumu par lomu filmā "Catwoman" ("Kaķsieviete"). Abas aktrises gan nākamajā dienā ieguva arī "Oskara" balvas, taču par piedalīšanos citās kinolentēs.

31. gadskārtējā "Zelta aveņu" pasniegšanas ceremonija šogad notiks ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvu pasniegšanas priekšvakarā 26. februārī Losandželosā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu