Eirovīzijas spilgtākie tērpi un kārdinošākie dekoltē (64)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Lai arī aizvadītās nedēļas nogalē koncertzālē «Palladium» tika noskaidroti visi 12 finālisti, kuri cīnīsies par tiesībām pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas šogad norisināsies Zviedrijas pilsētā Malmē, runas par dziedātāju skatuves priekšnesumiem, tērpiem, dekoltē un dziedāšanas manieri joprojām nerimst.

Sabīni Berezinu un viņas dejotājas no deju studijas :Pro-X» varēja pamanīt jau pa gabalu, jo jaunietes savam Eirovīzijas priekšnesumam «Upside down» bija izvēlējušās pavasarīgi košus apģērbus no veikala «Yess». «Paldies veikalam, ka mūs tik krāšņi apģērba, kā arī paldies par maniem garajiem matiem matu pieaudzēšanas salonam «Mella»,» saka Sabīne, kuras skatuves žaketes plecus rotāja krāsainas putna spalvas. Sabīne atklāja, ka viņas skatuves stils līdzinās amerikāņu popdīvas Ketijas Perijas imidžam, kas ir krāšņs un pārspīlēts. «Visi dodas «tusēt», un visiem ir jautri un priecīgi,» paskaidro Sabīne.

Sabīne Berezina un viņas dejotājas no deju studijas :Pro-X» izvēlējušās skatuves tērpus pavasarīgi košos toņos
Sabīne Berezina un viņas dejotājas no deju studijas :Pro-X» izvēlējušās skatuves tērpus pavasarīgi košos toņos Foto: Mārtiņš Otto

Samantas Tīnas menedžeris Juris Millers sarunā ar «Sejām» atklāja, ka dziedātājas kleita, iespējams, esot visdārgākā, kāda jelkad bijusi Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases pusfinālā. Tā esot izmaksājusi aptuveni 2000 latu. Greznā kleita pie Samantas atceļojusi no Francijas. «Kleita tika šūta Parīzē pēc maniem auguma parametriem,» stāsta Samanta.

Samantas Tīnas greznā skatuves kleita šūdināta Parīzē un tā izmaksājusi aptuveni 2000 latus
Samantas Tīnas greznā skatuves kleita šūdināta Parīzē un tā izmaksājusi aptuveni 2000 latus Foto: Mārtiņš Otto

Dziedātāja Ieva Sutugova bija izvēlējusies sarkanu kleitiņu ar iespaidīgu dekoltē izgriezumu. «Kopā ar Lību Skuju izveidojām šo tērpu. Viņa manas fantāzijas pārvērta fantastiskā tērpā, par ko man ir liels prieks,» teic Ieva. Viņa arī atzīst, ka sarkanā kleitiņa ir diezgan pikanta. «Manas izpildītās dziesmas «Cold heart» sižets risinās trīsdesmitajos gados. Esmu tā laika skatuves dīva, kas visus puišus kacina un valdzina. It kā viņai ir auksta sirds, bet ne velna, viņas sirds nebūt nav auksta. Karsta jau tāpat! Turklāt izvēlējāmies tērpu darināt no sarkanas krāsas auduma, kas arī ir krāsa, kas piesaista stiprā dzimuma uzmanību. Gribējās jau arī kaut ko spilgtu un pamanāmu,» tērpa stila izvēli pamato dziedātāja.

Ieva Sutugova neslēpj, ka izvēlējusies pikantu skatuves tērpu, lai pakārdinātu vīriešus
Ieva Sutugova neslēpj, ka izvēlējusies pikantu skatuves tērpu, lai pakārdinātu vīriešus Foto: Santa Sergejeva

Jaunās dziedātājas Martas Ritovas skatuves tērpu, izpildot dziesmu «I am who I am», darinājusi TV šovā «Okartes skatuve» iepazītā stiliste Krista Tabaka. «Mans skatuves apģērbs ir speciāli darināts priekš Eirovīzijas priekšnesuma. Legingi un skatuves tērps ar saules un mēness rakstiem,» skaidro Marta. Savukārt krāsainos gredzenus viņa pati iegādājusies kādā Rīgas veikalā. Dziedātāja savu skatuves tērpu raksturo pāris vārdos: «Moderni, alternatīvi un meitenīgi!»

Marta Ritova savu skatuves tērpu raksturo kodolīgi: "«Moderni, alternatīvi un meitenīgi!»
Marta Ritova savu skatuves tērpu raksturo kodolīgi: "«Moderni, alternatīvi un meitenīgi!» Foto: Mārtiņš Otto

Enerģisko puišu grupa «PeR» vienmēr prot parūpēties ne tikai par jautru horeogrāfiju saviem muzikālajiem priekšnesumiem, bet arī pārsteigt ar oriģināliem skatuves tērpiem. «PeR» mūziķi Ralfs Eilands un Edmunds Rasmanis jau pāris gadus sadarbojas ar latviešu modes mākslinieci Indru Salceviču. Arī šī reize nebija izņēmums. Izpildot jautro dziesmu «Here we go», puiši bija ģērbušies mirdzošos tērpos, ko darinājusi Salceviča, bet modernās frizūras veidojis slavenību frizieris Kārlis Ezergailis. «Audums, no kā darināti mūsu tērpi, ir ļoti dārgs. Gribējām dziesmai «Here we go» radīt kaut ko kliedzošu, jo šā gada Eirovīzijas sauklis ir: «Piecel kājās Eiropu!» Un ar ko tad mēs piecelsim kājās Eiropu? Nu ne jau ar melniem skatuves tērpiem.

Puišu grupa "PeR" ar saviem mirdzošajiem skatuves tērpiem ir gatava piecelt kājās Eiropu!
Puišu grupa "PeR" ar saviem mirdzošajiem skatuves tērpiem ir gatava piecelt kājās Eiropu! Foto: Mārtiņš Otto

Dziedātāja Rūta Dūduma, izpildot dziesmu «Here I Am», bija tērpusies garā kleitā, kuras autore ir Ieva Sveile-Ogļezņeva no «Inka stils». «Šī kleita jau bija gatava pirms aptuveni trīs gadiem un gaidīja skapī savu iznācienu. Kleita man derēja kā uzlieta un nekas nebija jāpāršuj,» atklāja Rūta.

Rūtas Dūdumas kleitu darinājusi Ieva Sveile – Ogļezņeva no «Inka stils»
Rūtas Dūdumas kleitu darinājusi Ieva Sveile – Ogļezņeva no «Inka stils» Foto: Santa Sergejeva

Dziedātāja Fox Lima un viņas fona vokālistes dziesmu «Tirpini» nodziedāja, tērpušās kleitās, kas darinātas Ogres šūšanas darbnīcā «Sandra». «Mana vizuālā tēma uz skatuves ir atspoguļota kā fraktāļi (fraktālis ir ģeometriska figūra, kura sastāv no vairākām daļām, kas ir līdzīgas visai figūrai kopumā, - red. piez.). Fraktāļus var sastapt dzīvā dabā, sākot ar kokiem, ar asinsvadiem plaušās un upēm. Arī mana dziesma ir par pasaules dvēseli, kas sadalās un sašķeļas,» par savu tērpu filozofiskās pārdomās dalās Fox Lima. Viņa atzīst, ka tērpu izvēlējusies pelēkā tonī, jo šī krāsa atšķirībā no spilgtiem un košiem toņiem izceļ cilvēku un viņa izpausmes – deju un dziesmu.

Fox Limas skatuves tērpā dominē fraktāļi
Fox Limas skatuves tērpā dominē fraktāļi Foto: Mārtiņš Otto

Ivo Grīsniņš-Grīslis, kurš jau kļuvis par Eirovīzijas nacionālā dziesmu konkursa veterānu, izpildot dziesmu «Give Me a Try», bija tērpies modes mākslinieces Indras Salcevičas darinātā skatuves tērpā. «Indra ir laba māksliniece, un ar viņu ir ļoti viegli sadarboties. Šis skatuves tērpos ir mazliet klasisks, bet tajā pašā laikā mazliet hipsterīgs, ar nerātnuma pieskaņu. Piemēram, nesasietais tauriņš, krekla uzlocītās rokas,» atklāj Ivo.

Ivo Grīsniņš-Grīslis izvēlējies kaut ko no hipsteru stila
Ivo Grīsniņš-Grīslis izvēlējies kaut ko no hipsteru stila Foto: Mārtiņš Otto

Grupas «Pieneņu vīns» soliste Evelīna Protektore, izpildot dziesmu «Better than you», bija tērpusies kā karaliene un savus tumšos matus bija paslēpusi zem blondas parūkas. «Mums grupai ir divi stilisti – Jūlija Verbicka un Dmitrijs Duboviks. Savukārt aksesuārus mums veidoja Marks Rožencovs,» stāsta Evelīna. Viņa savu skatuves tērpu raksturo: «Esmu karaliene, kura ir pelnījusi ļoti, ļoti, ļoti labu vīrieti. Es arī par to dziedu, ka pašlaik man ir vīrietis, kurš man neder, jo man vajag daudz labāku, jo es esmu par visām pasaules sievietēm vislabākā!»

Grupas "Pieneņu vīns" soliste Evelīna Protektore saposusies kā karaliene
Grupas "Pieneņu vīns" soliste Evelīna Protektore saposusies kā karaliene Foto: Mārtiņš Otto

Jaunā dziedātāja Antra Stafecka dziesmai «When You’re With Me» bija tērpusies stilistes Andas Nartišas darinātā skatuves tērpā: «Viņa ir mana stiliste jau kopš «Okartes skatuves» laikiem, un tā arī mēs pēc šova turpinām veiksmīgi sadarboties. Jebkurš mans skatuves tērps un izskats tapis sadarbībā ar viņu. Šis Eirovīzijas skatuves tērps izceļ to, ka esmu ļoti stipra sieviete un pārliecināta par sevi. Tērpā dominē vīriešu krekls, kas ir pierādījums, ka mēs, sievietes, tomēr valdām par tiem vīriešiem. Lai kā viņi to gribētu apstrīdēt, piedodiet.»

Antras Stafeckas tērps liecina, ka viņa ir stipra un par sevi pārliecināta sieviete
Antras Stafeckas tērps liecina, ka viņa ir stipra un par sevi pārliecināta sieviete Foto: Mārtiņš Otto

Savukārt Liene Candy savā Eirovīzijas priekšnesumā bija narcišu dzeltenā kleitā, ko darinājušas latviešu zīmola P.O.S.H. dizaineres. Kleitu paspilgtināja Lienes garās matu cirtas.

Lienes Candy pavasarīgo tērpu darinājušas latviešu zīmola P.O.S.H. dizaineres
Lienes Candy pavasarīgo tērpu darinājušas latviešu zīmola P.O.S.H. dizaineres Foto: Mārtiņš Otto
Komentāri (64)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu