Cirka festivāls, "Muzikālā banka" u.c. TVNET brīvdienu ceļvedī (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas Cirks aicina uz starptautisku festivālu, tiek noskaidrotas labākās Latvijas Radio 2 "SEB Muzikālās bankas" dziesmas, "Čaiņiku kauss" kalnu slēpošanā, dažas teātra un kino pirmizrādes, ierastāki pasākumi... Izklaides netrūkst. Laipni lūgts TVNET nedēļas nogales ceļvedī!

Starptautiskais cirka mākslas festivāls "Zelta Kārlis"

21. janvārī plkst. 18, 22. janvārī plkst. 15 un plkst. 18 un 23. janvārī plkst. 18 Rīgas Cirks (Merķeļa 4) aicina uz starptautiskā cirka mākslas festivāla "Zelta Kārlis" šovprogrammām. Šovakar, 21. janvārī, notiks festivāla atklāšanas izrāde, kurā piedalīsies visu dalībvalstu (Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Zviedrijas, Šveices un Spānijas) mākslinieki. Sestdien, 22. janvārī, notiks festivāla konkursa izrādes A un B, kuras vērtēs starptautiska žūrija, bet svētdien, 23. janvārī, būs īpaša jubilejas izrāde Rīgā populārajai cirka studijai "Jaunība", kuru pirms 30 gadiem, 1981. gadā, Rīgas Vagonrūpnīcas klubā dibināja toreiz jaunais cirka entuziasts Vitolds Birkhāns. Mūsdienās viņš ir jau starptautiski atzīsts meistars, kurš jau ilgus gadus strādā Norčēpingā, Zviedrijā.

Festivāla nosaukums radies, pateicoties faktam, ka kopš Rīgas Cirka ēkas pirmajiem gadiem tajā strādājošo mākslinieku vidū allaž bijis kāds Kārlis. It īpaši klaunu sarakstā. Tādēļ tiek uzskatīts, ka smaidošais Kārļa gars cirkā mitinās vēl aizvien...

Biļetes nopērkamas Rīgas Cirka un "Biļešu servisa" kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.

Latvijas Radio 2 "SEB Muzikālā banka" Ventspils Olimpiskajā centrā

Jānis Stībelis
Jānis Stībelis Foto: publicitātes

Sestdien, 22. janvārī, plkst. 19 Ventspils Olimpiskajā centrā norisināsies Latvijas Radio 2 rokdziesmu un popdziesmu aptaujas "SEB Muzikālā banka" apbalvošanas ceremonija, kurā visas fināla dziesmas izskanēs jaunos aranžējumos kopā ar "Sinfonietta Rīga" un Kristapa Krievkalna instrumentālo grupu.

Klāt neesošie "SEB Muzikālās bankas 2010" apbalvošanas pasākumam varēs sekot līdzi tiešraidē Latvijas Radio 2, bet televīzijas skatītāji ceremoniju no plkst. 21.15 varēs vērot LTV1.

"SEB Muzikālās bankas 2010" finālistu vidū ir Jānis Stībelis, Liene Šomase, Ivo Fomins, Aisha, Miks Dukurs, Lauris Reiniks, Roberts Pētersons, Nikolajs Puzikovs, Candy un Kaža, kā arī grupas "PeR", "Musiqq" un "Labvēlīgais tips".

Apbalvošanas ceremoniju ar speciāli šim pasākumam gatavotiem priekšnesumiem papildinās "SEB Muzikālās bankas" ekspertu padomes dalībnieki Pits Andersons, Boriss Rezņiks, Arnis Mednis, Māris Briežkalns, Valts Pūce, Raimonds Ozols, Normunds Šnē, Niks Matvejevs un latviešu popmūzikas leģenda Margarita Vilcāne.

Kopā ar Baibu Palkavnieci un Kasparu Mauriņu pasākumu vadīs arī mūziķis Jānis Stībelis.

Tajā pašā dienā plkst. 14 Ventspils Olimpiskajā centrā norisināsies arī publisks "SEB Muzikālās bankas" ģenerālmēģinājums.

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

"Čaiņiku kauss 2011" Siguldā

Foto: publicitātes

Laika apstākļi liecina, ka nedēļas nogalē būs ko darīt arī ziemas prieku baudītājiem. Īpaši šajā kontekstā izceļams pasākums "Čaiņiku kauss 2011" šovakar, 21. janvārī, no plkst. 18.30 Siguldas Olimpiskā centra kalnu slēpošanas trasē (Pilsētas trasē).

"Čaiņiku kauss" ir sacensības slēpošanas iesācējiem, amatieriem - tiem, kas nekad nav profesionāli trenējušies kalnu slēpošanā un nav piedalījušies Latvijas Slēpošanas savienības ranga sacensībās.

Pieteikšanās sacensībām www.cainikukauss.lv vai sacensību dienā uz kalna līdz plkst. 18.30.

Pirmizrādes teātros

Foto: publicitātes

Šovakar, 21. janvārī, plkst. 19 Dailes teātra (Brīvības 75) Lielajā zālē notiks šā gada pirmā jauniestudējuma pirmizrāde - Reja Kūnija un Džona Čepmena komēdija divos cēlienos "Ar vīru nav viegli", ko iestudējis Dž. Dž. Džilindžers.

Jaunajā iestudējumā lomas atveido Vita Vārpiņa, Ģirts Ķesteris, Juris Žagars, Sarmīte Rubule, Lilita Ozoliņa, Intars Rešetins, Elīna Dzelme, Pēteris Gaudiņš un Ilze Ķuzule-Skrastiņa. Dž. Dž. Džilindžers izrādi veidojis kopā ar scenogrāfu Kristapu Skulti, kostīmu mākslinieci Ilzi Vītoliņu, horeogrāfi Ingu Krasovsku un gaismu mākslinieku Igoru Kapustinu (Igaunija).

Biļetes gan jau pārdotas, tādēļ šis vairāk der kā atgādinājums laimīgajiem to īpašniekiem un kā rosinājums pārējiem Dailes teātra un "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī bilesuparadize.lv, iegādāties ieejas kartes uz nākamajām izrādēm. Tiesa, ne uz sestdienas, 22. janvāra, izrādi plkst. 18, jo arī uz to biļetes vairs nav pieejamas.

Sestdien, 22. janvārī, plkst. 17 Valmieras teātra Lielajā zālē notiks pirmizrāde Imanta Ziedoņa "Krāsainajām pasakām", ko skatuves valodā pārtulkojis režisors Viesturs Meikšāns.

Darbs tapis kopā ar scenogrāfu Reini Suhanovu, kostīmu mākslinieci Annu Heinrihsoni un aktieriem Inesi Ramuti, Mārtiņu Meieru, Ivo Martinsonu, Ingu Siliņu, Māri Bezmeru, Oskaru Morozovu, Elīnu Vāni, Māru Vīganti, Daci Eversu un Kārli Neimani. Izrāde paredzēta pieaugušajiem kopā ar bērniem.

Biļetes nopērkamas Valmieras teātra un "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī bilesuparadize.lv.

Kino pirmizrādes un balets kino "Citadele"

Foto: publicitātes

Šodien, 21. janvārī, kino "Citadele" (13. janvāra 8) sāk izrādīt trīs jaunas filmas: Toma Hūpera vēsturisko drāmu par Anglijas karali Džordžu VI "Karaļa runa" ("The King's Speech") ar Kolinu Fērtu galvenajā lomā, Dominika Senas trilleri "Raganas laiks" ("Season of the Witch") ar Nikolasu Keidžu galvenajā lomā un Rona Hovarda komēdiju "Dilemma" ("The Dilemma") ar Vinonas Raideres piedalīšanos.

Savukārt svētdien, 23. janvārī, plkst. 18 kino "Citadele" 12. auditorijā tiks rādīts balets "Klases koncerts"/"Žizele".

"Klases koncerts" ir viencēliena balets par baleta stundas tēmu. Horeogrāfs Asafs Meserers. Baletā skan Aleksandra Glazunova, Konstantīna Ļadova, Antona Rubinšteina un Dmitrija Šostakoviča mūzika. Mūziku aranžējis Aleksandrs Ceitļins. Baletu atjaunojis un iestudējis Mihails Meserers.

"Žizelē" vēlreiz izskan aizkustinošais stāsts par zemnieku meiteni, kuras nebeidzamā mīlestība uzveic nāvi. Jurija Grigoroviča jaunā horeogrāfiskā versija. Komponists Ādolfs Adāns.

Biļetes nopērkamas kino "Citadele" kasēs un forumcinemas.lv.

Koncerti

Foto: publicitātes

Šovakar, 21. janvārī, plkst. 19 Carnikavas tautas namā "Ozolaine" notiks tikšanās ar ceļotājiem Rolandu Ūdri un Ilonu Balodi "Rīga-Pekina stāstos, bildēs un dziesmās".

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

Sestdien, 22. janvārī, plkst. 19 un svētdien, 23. janvārī, plkst. 16 Liepājas Olimpiskajā centrā notiks Raimonda Paula 75 gadu jubilejas koncerts ar paša maestro un daudzu viesu piedalīšanos.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

Sestdien, 22. janvārī, plkst. 19 Preiļu novada kultūras centrā Latvijas ziemas akustisko tūri noslēgs grupa "Otra puse". Kopā ar grupu "Otra puse" (solists Normunds Pauniņš) muzicēs Rolands Ūdris (grupa "The Hobos"), kā arī Gunāra Kalniņa gospeļkorī "GG Choir" dziedošo meiteņu izveidotais trio "Limonāde". Tāpat kopā ar mūziķiem uz skatuves kāps arī Preiļu pilsētas bērnu popgrupa "Lāsītes".

Koncertā vēl nedzirdētās versijās skanēs gan grupas jau labi zināmie hiti, gan kopdziesmas ar bērniem.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

Svētdien, 23. janvārī, plkst. 16 Lielajā ģildē (Amatu 6) notiks Kamermūzikas dienu noslēguma koncerts, kurā uzstāsies flautiste Dita Krenberga, obojists Dainis Cimermanis, klarnetists Guntis Kuzma, fagotists Jānis Semjonovs un mežraga spēlētājs Artūrs Šults.

Koncerta programmā iekļauts Mihaila Gļinkas "Patētiskais trio" klarnetei, fagotam un klavierēm sol minorā, Žaka Fransuā Ibēra "Trīs īsi skaņdarbi" pūtēju kvintetam un Fransisa Pulenka sekstets pūtēju kvintetam un klavierēm.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

Svētdien, 23. janvārī, plkst. 17 Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes 101a) notiks indiešu dejas koncerts "Rasa mala" jeb "Noskaņojumu vītne", ko rīko indiešu deju studija "Bharata". Kopā ar studiju "Bharata" bieži uzstājas producentu studija "Veda kultura grupa", kuras galvenais mērķis ir popularizēt pašas dziļākās indoeiropiešu kultūras saknes dejā, mūzikā un dziesmā, parādot senās latviešu kultūras saistību ar seno vēdisko kultūru. Šajā koncertā "Veda kultura grupa" pārstāvēs dziedātāja Devi Dasi.

Biļetes var iegādāties teātrī pirms koncerta vai rezervēt pa tālruni 29893978.

Pasākumi klubos

"Cocoloco" (Pēterbaznīcas 17) šovakar, 21. janvārī, spēlēs DJ ShahS, bet sestdien, 22. janvārī, DJ Rudaks, kā arī uzstāsies Imants Daksis un Rolands Ūdris jeb Ūdrītis.

"Bubamara" (Audēju 8) šovakar, 21. janvārī, uzstāsies ģitārista Jāņa Vanadziņa blūza projekts "Dogs & Catfish", bet sestdien, 22. janvārī, spēlēs DJ TRIBe.

"Cuba Cafe" (Jauniela 15) šovakar, 21. janvārī, spēlēs DJ Rudd, bet sestdien, 22. janvārī, DJ Aspirīns.

"Nabaklab" (Z. A. Meierovica 12) šovakar, 21. janvārī, notiks pasākums "Absolūtais minors: diskotēka Intervilnis", bet sestdien, 22. janvārī, būs pankroka vakars, kurā uzstāsies "GxFxTx" (Lietuva), "Louis Allegre" un "The Defectives".

"Pulkvedim neviens neraksta" (Peldu 26/28) šovakar, 21. janvārī, spēlēs DJ Vital (augšstāvā) un DJ Raitis (apakšstāvā), bet sestdien, 22. janvārī, DJ Kaspars Bindemanis (augsštāvā) un DJ All-viss (apakšstāvā).

"I Love You" (Aldaru 9) šovakar, 21. janvārī, spēlēs DJ Artis Volfs, bet sestdien, 22. janvārī, uzstāsies Goran Gora lielkoncerta viesis I'm Kingfisher (Zviedrija).

"Depo" (Vaļņu 32) šovakar, 21. janvārī, notiks hārdroka grupas "Rebel Riot" albuma "Make a Mess" prezentācija, kurā uzstāsies arī "Acid Rain" un spēlēs DJ Mārtiņš un DJ Guntis, bet sestdien, 22. janvārī, uzstāsies shoegaze grupa "Everything is Made in China" (Krievija), kā arī "Eskimo". Spēlēs arī DJ Cugino MTV Mad (Itālija) un DJ Guntis.

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) šovakar, 21. janvārī, un rītvakar, 22. janvārī, uzstāsies Čikāgas blūza dīva Nellija "Tiger" Trevisa (Nellie "Tiger" Travis) kopā ar "Bite's Blues Band".

TV nedēļas nogalē

Sestdien, 22. janvārī, plkst. 15.55 LTV7 piedāvās tiešraidi no KHL spēles Čehovas "Vitjaz" - Rīgas "Dinamo".

Sestdien, 22. janvārī, plkst. 20.20 TV3 demonstrēs Jana de Bonta asa sižeta filmu "Ātrums" ("Speed") ar Kianu Rīvzu un Sandru Buloku galvenajās lomās.

Sestdien, 22. janvārī, plkst. 21.15 LTV1 piedāvās Latvijas Radio 2 rokdziesmu un popdziesmu aptaujas "SEB Muzikālā banka" apbalvošanas ceremoniju.

Svētdien, 23. janvārī, plkst. 21.35 LTV1 demonstrēs Jāņa Streiča filmas "Teātris" 1. sēriju.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu video mums uz e-pasta adresi: reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā!

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu