Bergmanis pilnīgi nejauši esot nokļuvis Eirovīzijas pusfinālā (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Daudzi viņu atceras kā savulaik populārās Ventspils grupas «C-Stones» dalībnieku, tagad Olafs Bergmanis ir sava ceļa gājējs un dzied solo. Pilnīgi nejauši Olafs nokļuvis līdz Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases pusfinālam, kurā viņš kopā ar muzikālo apvienību «The Random People» izpildīs dziesmu «Never Let Me Go». Šis mūziķu sastāvs nokomplektējies ar sociālo tīklu palīdzību par godu Eirovīzijai.

Trīs stundu laikā tapusi dziesma. Ar sociālo tīklu palīdzību apvienojušies iepriekš savstarpēji nepazīstami mūziķi, lai kopā izpildītu Jāņa Poļa jeb pirms desmit gadiem populārā TV realitātes šova «Talantu fabrika» dalībnieka Jeremy sarakstīto dziesmu «Never Let Me Go».

Pats dziesmas autors, kurš laikā, kad notiks Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases pirmais pusfināls, atradīsies Maldīvu salās, atzīst, ka ideja par tās radīšanu un iesniegšanu radusies burtiski pēdējā brīdī: «Dienā, kad noslēdzās dziesmu pieteikšana, sociālajā tīklā Twitter apjautājos, vai vēl kādam šķiet, ka trīs stundu laikā ir iespējams mājas apstākļos radīt dziesmu, kas spētu izturēt atlasi. Saņēmis atbalstu, sēdos pie klavierēm, un dažas stundas vēlāk ieraksts jau atradās Latvijas Televīzijā.»

Pēc «Never Let Me Go» iekļūšanas pusfinālistu sarakstā sociālo tīklu vidē tika izsludināta pieteikšanās uz dziesmas izpildītāju vietām, un tā dažu dienu laikā noformējās muzikālā apvienība «The Random People», par solistu izvirzot ventspilnieku, pazīstamo popgrupu «Jūras akmentiņi» un «C-Stones» ilggadēju dalībnieku Olafu Bergmani.

«Pēc «C-Stones» pajukšanas 2006. gadā uz pieciem gadiem biju paņēmis radošo pauzi, tikai 2012. gadā jau ar savām dziesmām pamazām atgriežoties uz skatuves. Pirmie singli «Ko tu ar mani dari» un «Nakti nodejot» guva gana lielu klausītāju atzinību, tāpēc šis šķiet kā loģisks nākamais solis. «Never Let Me Go» nav tipiska Eirovīzijas dziesma, arī veids, kā tā tapa un kā ap to noformējās visa komanda, ir Latvijas mērogā unikāls, tāpēc man ir liels prieks būt par šā projekta sastāvdaļu,» saka Olafs.

Solists arī atzīst, ka viņa un domubiedru mērķis ir viens – pierādīt, ka Latvijai nav lemta mūžīga ierindošanās starptautiskās Eirovīzijas pēdējās vietās: «Šī dziesma tapa un turpina skanēt, jo liels skaits cilvēku brīvprātīgi apvienojās, lai tas būtu iespējams. Mēs ticam, ka pusfinālā un finālā mums pievienosies vēl daudz vairāk Eirovīzijas fanu un arī noliedzēju. Kopā mēs varam vairāk un labāk!»

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu