LR programmā šogad akcents uz kultūru un izklaidi (3)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Radio (LR) programmā šogad akcents tiks likts uz plaša ļaužu loka plānotu un strukturētu ekonomisko rosību, kā arī kultūras, sporta un izklaides iespējām, ceturtdien žurnālistiem pastāstīja LR ģenerāldirektors Dzintris Kolāts.

Viņš klāstīja, ka LR kā sabiedrisks medijs kritiski un objektīvi pārstāvēs viedokli, ka ministrijās un citās valsts iestādēs sāktās strukturālās reformas nav pārtraucamas. Līdzās tam, ņemot vērā politisku un ekonomisku ziņu pārbagātību publiskajā telpā, Latvijas Radio ēterā būs daudz raidījumu par kultūras, sporta un kvalitatīvas izklaides tēmām.

Latvijas Radio 2

LR 2 direktors Armīns Ronis atzina, ka

viņa vadītā radio skanējumā aptuveni 80% ētera laika būs veltīts mūzikai, ko tiešraidē nodrošinās studijā esoši diktori.

Tāpat LR 2 būs sadarbības partneris dažādiem publiskiem projektiem, piemēram, Raimonda Paula mūzikas koncertam "Arēnā Rīga", "SEB Muzikālās bankas" noslēguma pasākumam Ventspilī, Jāņu svinībām Ikšķilē, savukārt valsts svētku laikā radio ēterā izskanēs īpaši veidota teātra mūzikas programma.

LR 3 "Klasika"

LR 3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode pastāstīja, ka radio programmā līdzās akadēmiskajai mūzikai vairāk ētera laika veltīts džezam, kas jau pērn piesaistījis jaunu auditoriju. Radio turpinās cītīgi atspoguļot Latvijas koncertdzīvi, turpinot nodrošināt tiešraides no pirmizrādēm, koncertiem, kā arī tos iespēju robežās ierakstīt.

LR 2 direktors Armīns Ronis
LR 2 direktors Armīns Ronis Foto: publicitātes

Savukārt, runājot par starptautisko sadarbību, radio organizēs aprīlī Rīgā notiekošo Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mūzikas ekspertu semināru; būs tiešraides, ko LR 3 piedāvās "Euro Radio" ēterā, kā arī nodrošinās tiešraides no Ņujorkas Metropoles opernama, kur uzstāsies Andra Nelsona diriģētais orķestris, no Vīnes, kur muzicēs operas dīva Elīna Garanča, un daudzus citus koncertus.

Savukārt nelielas izmaiņas plānotas LR3 nedēļas nogales programmā. Sestdienas rītos tiks piedāvāta jauna sadaļa plkst.10.30 "Cezūra bez cenzūras", kas stāstīs par mūzikas norišu aizkulisēm un dažādiem ar koncertreizēm saistītiem jautājumiem. Savukārt sarunu raidījums "Mākslinieka darbistabā" šogad pārcelts uz svētdienas rītu, informēja Vaivode.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu