Zatlers un Medvedevs sveic Paulu jubilejā (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs ir nosūtījis apsveikumu maestro Raimondam Paulam 75 gadu jubilejā. Savukārt Latvijas valsts prezidents Vadis Zatlers komponistu Paulu jubilejā sveicis telefoniski.

"Krievijā un Latvijā Jūs pazīst kā cilvēku, kas apveltīts ar spožu talantu un lielu radošu enerģiju. Jūs ciena kā komponistu un daudzu lielisku dziesmu un melodiju autoru, kuras kļuvušas par notikumu mūsu valstu kultūras dzīvē un laika gaitā nav zaudējušas savu popularitāti. Dziļu cieņu pelna Jūsu ieguldījums mūsdienu mūzikas mākslas attīstībā, kā arī Krievijas un Latvijas kultūras saišu stiprināšanā," teikts Kremļa preses dienesta atreferētajā apsveikumā.

"Ir iepriecinoši, ka Jūs turpināt radīt jaunus darbus visdažādākajos mūzikas žanros.

Arī Jūsu neatdarināmais izpildījuma veids vēl arvien savaldzina publiku, kurai katra tikšanās ar Jums ir īsti svētki," norādīts Krievijas prezidenta apsveikumā.

Zatlers komponistu Paulu jubilejā sveic telefoniski

Valsts prezidents Valdis Zatlers nosūtījis apsveikumu Raimondam Paulam, sveicot viņu 75 gadu jubilejā, kā arī trešdien no rīta telefonsarunā personīgi apsveicis jubilāru, informē prezidenta preses dienestā.

Apsveikumā prezidents Paulam novēl stipru veselību, dzīvesprieku, radošu veiksmi un gandarījumu turpmākajā darbībā, kā arī visu labo ieceru īstenošanos. 

"Jūsu vārds zelta burtiem ierakstīts Latvijas kultūrā!

Jūsu komponētā un atskaņotā mūzika dažādos koncertos, kinofilmās un teātra izrādēs un spilgtā klavierspēle iedvesmo un priecē daudzus klausītājus Latvijā un ārpus tās robežām," apsveikumā norāda Valsts prezidents.

Zatlers apsveikumā pateicas par Raimonda Paula mūža ieguldījumu Latvijas kultūrā un valsts labā.

Raimonds Pauls

Pauls dzimis 1936.gada 12.janvārī Rīgā, mācījies Emīla Dārziņa mūzikas skolā un absolvējis Latvijas Valsts konservatoriju profesora Hermaņa Brauna klavieru klasē. Pauls arī mācījās kompozīciju pie profesora Jāņa Ivanova.

Pauls bijis Rīgas estrādes orķestra vadītājs, diriģents un pianists, izveidojis Latvijas Radio estrādes ansambli "Studija", kas vēlāk pārtapa par "Modo". Maestro arī diriģējis LPSR TV un radio estrādes un vieglās mūzikas orķestri, bijis Latvijas Televīzijas un radioraidījumu komitejas mūzikas raidījumu galvenās redakcijas galvenais redaktors.

Foto: publicitātes

Paralēli muzikālajai darbībai Pauls bija arī LPSR Augstākās padomes deputāts, strādāja Tautas izglītības, zinātnes un kultūras komisijā. No 1988. līdz 1993. gadam Pauls bija Latvijas kultūras ministrs, bet pēc tam kļuva par Valsts prezidenta padomnieku.

Lielkoncerts trīs daļās

Atgādinām, ka "Arēnā Rīga" 16.janvārī, kad komponists svinēs 75 gadu jubileju, notiks viņa apaļajai jubilejai veltīts koncerts.

Tā norise iecerēta trīs daļās.

Koncerta pirmajā daļā klausītājiem tiks atskaņoti mazāk pazīstami skaņdarbi no 60. un 70. gadiem, tā mēģinot parādīt komponista muzikālā ceļa pirmsākumu. Šajā programmā skanēs poēma "Spēļu nakts Duntes krogā", vokāla glezna "Pastarīte" kora "Kamēr" un solistu izpildījumā.

Savukārt koncerta otrā daļa būs veltīta teātra un kino mūzikai orķestra, dziedātāju, instrumentālo solistu un aktieru izpildījumā, bet trešajā jeb noslēdzošajā koncerta daļā skanēs tautā iemīļotas komponistu dziesmas. Koncerta noslēguma daļā "Teic, kur zeme tā" paredzēta sadziedāšanās ar skatītājiem, bet noslēgumā paredzēta kopīga dziesmas "Nekur nav tik labi kā mājās" izdziedāšana.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz jubilejas koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu