Lote Gediņa: «Okartes mīlnieku attiecību fenomens» (42)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto, Sejas.lv

Režisore un producente, arī viena no TV iepazīšanās šova «Precamies!?!» vadītājām Lote Gediņa sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» analizē mūsdienu jauniešu mīlas attiecības.

Mūsdienās ikdiena ir steidzīga, tāpat arī vairums jauniešu metas avantūrās, šovos, piedzīvojumos un īslaicīgās mīlas dēkās. TV šova vadītāja Lote Gediņa cer, ka uz iepazīšanās šovu nāk arī tie jaunieši, kuri patiesi meklē savu otro pusīti nevis īslaicīgas mīlas dēkas.

Par moderno pasauli un jauniešu attiecībām kopumā Lote teic: «Personīgi pazīstu jauniešus, kuri agrā vecumā ir sākuši attiecības un stabili pie tām pieturas – draugus nemaina.

Manuprāt, jaunieši pārāk agri to, kas starp viņiem ir, sauc par «attiecībām».

Ir grūti spriest par visiem jauniešiem vienu un to pašu. No agrākiem laikiem nekas jau diži nav mainījies, vienīgi šobrīd jaunieši redz un dzird daudz vairāk.» Viņasprāt, gados jaunie cilvēki viegli un vienkārši sāk attiecības, jo dzīves «metronoms tikšķ» straujāk.

TV šova "Precamies" vadītājas - Māra Ošuroka (no kreisās), Binnija Ārberga un Lote Gediņa
TV šova "Precamies" vadītājas - Māra Ošuroka (no kreisās), Binnija Ārberga un Lote Gediņa Foto: Publicitātes foto, Sejas.lv

Vaicāta par populārā TV šova «Okartes skatuve» jauniešu kopdzīvi un mīlas dēkām, kurām seko līdzi teju vai visi Latvijas jaunieši, iepazīšanās šova vadītāja teic: «To varētu saukt par «Okartes attiecību fenomenu». Viņi visi ir radoši cilvēki, kuri nonāk ļoti tuvās attiecībās – ēd kopā, dzīvo kopā – nedomāju, ka tas viss ir slikti. To varētu saukt arī par «armijas draudzību«. Mēs arī nevaram spriest par viņiem, jo paši neesam tur bijuši.»

Nav noslēpums, ka dalībnieki, kuri piedalījušies muzikālajā talantu šovā, bija īpaši populāri jaunākām paaudzēm. Pusaudži bieži vien seko līdzi sava favorīta gaitām un cenšas konkrētajai personai līdzināties. Lote Gediņa atklāj: «Arī es pati esmu ieslēgusi to šovu un brīnījusies, kā tik daudz par viņiem zinu. Tomēr šovs ir cilvēka iespēja sevi parādīt, ir daudzi, kuri neko nedara, lai sevi pierādītu. Protams, ka bērni seko līdzi, – tās ir kā masaliņas, kuras jāizslimo. Pārējais ir atkarīgs no audzināšanas.»

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu