Slavenais itālis Al Bano ierodas Rīgā (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Slavenais itāļu dziedātājs, vīndaris un uzņēmējs Al Bano jeb īstajā vārdā īstajā vārdā Albano Karrisi jau rīt, 5. janvārī «Arēnā Rīga» ieskandinās savu 70. jubilejas koncertturneju. Latvija dziedātājam ir īpaši mīļa. Viņš šeit vairākkārt koncertējis, kā arī 2011. gada maijā Al Bano Vecrīgā atklāja savu vīna bāru – veikalu «Felicita».

Al Bano ar Jaungada lielkoncertu «Arēnā Rīga» sāk jubilejas koncertturneju. Pēc mākslinieka uzaicinājuma viņam uz skatuves Latvijā pievienosies jaunā latviešu dziedātāja, «OKartes skatuves» dalībniece Antra Stafecka, lai kopā ar Al Bano izpildītu vairākus īpašus duetus.

Ar lielkoncertu Rīgā Al Bano sāks savu 70 gadu jubilejas koncertturneju, un tieši Rīgas skatītājiem būs iespēja pirmajiem redzēt viņa svētku īpašo programmu, kas ilgs trīs stundas. Ar saviem pielūdzējiem Al Bano visā pasaulē runā mīlestības valodā. Koncertā skanēs mākslinieka populārākās dziesmas - «Felicita», «Sharazan», «Ci sarà» un citi hiti, kas padarīja dziedātāju slavenu visa pasaulē.

Pēdējo gadu laikā, kad Al Bano vairs tik aktīvi nekoncertē, viņš Itālijas dienvidos savā dzimtajā ciematā Cellino San Marco vada ģimenes uzņēmumu «Tenute Al Bano Carrisi», kas nodarbojas ar lauksaimniecību, audzē vīnogas un olīvas, ražo savu vīnu, olīveļļu, grapu un balzametiķi. Ģimenes lielākais bizness ir vīns, kas tiek saražots ap 300 000 pudeļu gadā, un lielu daļu eksportē uz ārzemēm – ASV, Vāciju, Austriju un tagad arī uz Latviju – vienīgo valsti Austrumeiropā.

Ar Al Bano vārdu tiek pārdoti 11 dažādu šķirņu vīni, no kuriem slavenākais, ar starptautiskām godalgām apbalvotais ir kvalitatīvais sarkanvīns Platone (nosaukums par godu sengrieķu filozofam Platonam, kurš pirmais sāka rakstīt par vīniem). Pudeļu etiķetes rotā viņa slavenāko dziesmu nosaukumi, piemēram, baltvīns un dzirkstošais vīns Felicita komentārus neprasa (tas pašam dziedātājam garšo vislabāk), bet vīns ar nosaukumu Don Carmelo ir veltījums Al Bano tēvam un nosaukts viņa vārdā.

Foto: Publicitātes foto

Al Bano daudzu mūzikas mīļotāju atmiņā palicis kā amerikānietei Rominas Paueres dueta partneris un dzīvesbiedrs. Al Bano duetā ar sievu Rominu dziedāja 30 gadus, bet 1999. gadā abu laulība tika šķirta. Al Bano un Rominas laulībā dzimuši četri bērni – Jari (38), Kristela (25), Romina (24) un Ilēnija, kura 1994. gadā 24 gadu vecumā Amerikā pazuda bez vēsts un līdz pat šodienai nav atrasta.

Pēc šķiršanās no Rominas Al Bano sāka tikties ar modeli Loredanu Lečīzo. Abu kopdzīvē dzimuši divi bērni - Jasmīne (10) un Bido (9). Tiesa gan, ar Loredanu Al Bano nebija oficiāli precējies.

Al Bano mūzikas ieraksti pārdoti vairāk nekā 165 miljonos kopiju. Dažādās pasaules valstīs saņēmis 26 zelta un 8 platīna diskus. No 2001. gada slavenais itāļu dziedātājs ir vēstnieks Apvienoto Nāciju Organizācijas FAO – organizācijā, kas cīnās ar narkotiku problēmām pasaulē. 2007. gadā Al Bano Sanremo festivālā uzstājas kopā ar latviešu vokālo grupu «Cosmos» un ieguva 2. vietu.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu