LTV Vecgada vakara «šovs» - nožēlojams un degradējošs (519)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV Vecgada raidījuma

Latvijas televīzijas (LTV) Rūdolfam Blaumanim veltītā Vecgada pārraide, kas izmaksāja 50 000 latu, bijusi nožēlojama un pašmāju skatītāji nav pelnījuši tik slikta līmeņa priekšnesumu, TVNET viedokli pauž mediju eksperte Anda Rožukalne.

Papildināta visa ziņa

Plāta muti fonogrammas pavadījumā

Gadumijas raidījumā «Lai dzīvojam, lai svinam» piedalījās dažādi ļoti labi pazīstami pašmāju aktieri un izklaides jomas cilvēki, uz fonogrammas «izpildot» daudzu pasaules mūzikas zvaigžņu (Elviss Preslijs, Eltons Džons utt.) dziesmas. Šovu veidojis neatkarīgais producents Niks Volmārs sadarbībā ar LTV režisori Svetlanu Rudzīti, bet scenāriju - rakstniece Dace Judina.

Pārraidē bija redzami tādi aktieri kā Ģirts Ķesteris, Dita Lūriņa-Egliena, Raimonda Vazdika, Atis Robežnieks, Ieva Pļavniece, Rihards Lepers, mūziķi Samanta Tīna un Dons, kā arī citi.

Sabiedriskā televīzija savu jaungada nakts šovu pieteica kā latviešu rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa gadumijas mistēriju «Lai dzīvojam, lai svinam!», tomēr tas izpelnījies ļoti kritiskus vērtējumus.

Foto: Ekrānuzņēmums no LTV Vecgada raidījuma

Anda Rožukalne norāda, ka skatījusies vairāku vietējo TV kanālu Vecgada pārraides. Ja pārējos divos latviešu kanālos – LNT un TV3 rādītais, viņasprāt, varētu būt parasts fons priecīgām sarunām viesībās, tad par vienu no LTV rudens sezonas svarīgākajiem projektiem bijusi liela vilšanās.

Šādi «šovi» degradē skatuves māksliniekus

Programmas izmaksas ir apmēram 50 000 latu, kurus LTV sedza no reklāmas ieņēmumiem. TVNET sazinājās ar neatkarīgo producentu Niku Volmāru, kurš norādīja, ka bijis atbildīgs vairāk par organizatorisko pusi, taču atteicās komentēt jautājumu plašāk. Savukārt ar LTV producenti Svetlanu Rudzīti pagaidām vēl nav izdevies sazināties.

Latviešu dižgaram Rūdolfam Blaumanim veltītā pārraide izpelnījusies pamatīgu kritiku sociālajos tīklos, un vairākas sabiedrībā pazīstamas personas pret LTV «produktu» bijušas pat ļoti nesaudzīgas. «Kas tas pa S*** iet pa LTV1????» savā tvitera profilā sašutumu par raidījuma saturu paudis, piemēram, komponists Kārlis Lācis.

Foto: Ekrānuzņēmums no LTV Vecgada raidījuma

Rožukalne piekrīt publiskajā vidē paustajai kritikai: «Bezjēdzīgs savārstījums, kur samests viss iespējamais, turklāt vēl sliktā mākslinieciskā kvalitātē. Žēl, ka mūsu šovbiznesā ir tāds izmisums, ka daži labi aktieri un šovbiznesa cilvēki neatteicās no viņu talantu degradējoša projekta. Tas risinājums šogad bija tiešām nožēlojams.»

Iedzīvotāji nav pelnījuši tik zema līmeņa TV pārraides

LTV redzētais mediju jomas speciālistei atgādinājis atgriešanos laikā pie bezgaumības, nerēķinoties ar Latvijas skatītāju

, kurš šobrīd tomēr kaut ko ir redzējis. Kaut arī pārraides formāts bija dziedāšana fonogrammas pavadījumā, starp dziesmām tika teiktas uzrunas par godu Rūdolfam Blaumanim.

«Pieskaņojoties Blaumaņa jubilejai, viņš tika pilnībā profanēts – tie, kas viņu mīl, ir vienkārši nikni, jo Blaumanis nav tāds, savukārt tie, kas viņu nezina, domā, ka viņš ir kaut kāds prātu izkūkojis ķēms,» viņa saka. Kaut arī Fredis jeb Andris Freidenfelds ir viens no pašmāju humora nesējiem, izpildījums šoreiz bija šausmīgs, neslēpj mediju eksperte.

«Mūsu cilvēki, kas skatās sabiedrisko televīziju, nav pelnījuši šāda līmeņa priekšnesumu,» rezumē Rožukalne.

LTV: gaumes ir dažādas, bet šovam reitings bija augsts

Latvijas Televīzija (LTV) nākamajā nedēļā izvērtēs jaungada šovu, kas saņēmis negatīvus un sašutumu pilnus skatītāju vērtējumus sociālajos tīklos.

LTV 1.kanāla direktore Baiba Šmite norādīja, ka skatītāju gaumes ir dažādas, taču, pēc provizoriskajiem datiem, gadumijas programma «Lai dzīvojam, lai svinam» ir līdere citu programmu vidū – pēc provizoriskajiem «TNS Latvia» datiem, to skatījušies vidēji 160 000 skatītāju.

«Skatītāju viedokļi un gaumes ir dažādas, bet, protams, viedokļos un komentāros ir jāieklausās un jāatlasa būtiskais. Vērtējumu par gadumijas programmu «Lai dzīvojam, lai svinam!» LTV sniegs pēc sīka programmas satura un mākslinieciskā izvērtējuma, kas notiks nākamajā nedēļā,» pavēstīja Šmite.

Plānota kā parodija

Populāro pasaules estrādes zvaigžņu parodijas ir režisores Rudzītes ideja. Viņa uzsvēra, ka raidījums netika veidots kā popiela, bet gan kā parodijas žanrs, karnevāls.

Pēc Šmites vārdiem, LTV kanālu un satura vadība respektē raidījumu veidotāju profesionalitāti, pieredzi un atbildību.

«Jāņem vērā arī tas, ka radošajā darbā – gan televīzijā, gan teātrī, mākslā, literatūrā – ir gan veiksmes, gan mazāk veiksmīgi risinājumi. LTV programmu padome nākamajā nedēļā vērtēs raidījumu, analizējot scenāriju, režiju, tēlu sistēmu un citus mākslinieciskos aspektus,» viņa atkārtoti sacīja.

Komentāri (519)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu