Ko varam skatīties TV Ziemassvētku vakarā (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemassvētki ir laiks, kad katrā mājā ienāk siltums un tiek svinēti gada gaišākie svētki. Bieži to pavadām mājās, tāpēc neatņemams sabiedrotais arī ir TV. Piedāvājam ieskatu šā gada televīzijas programmā Ziemassvētkos, 24.12.

TV3

14:35 Burvja māceklis/ ASV piedzīvojumu komēdija, 2010. g.

Baltazars Bleiks ir burvis mūsdienu Manhetenā. Viņš ļoti cenšas pasargāt pilsētu no sava lielākā pretinieka Maksima Horvata, tomēr šā vīra ļaunums ir pārāk smaga nasta vienam, kaut arī varenam burvim! Tā kā Baltazars nevar ļauno burvi uzveikt vienatnē, viņš par savu mācekli salīgst jauno Deivu Statleru, šķietami parastu puisi. Nevarētu teikt, ka sākums abu sadarbībai ir daudzsološs, tomēr drīz vien Deivs apgūst svarīgākās maģijas zināšanas, un nu tieši no viņa ir atkarīga pilsētas nākotne.

Foto: publicitātes

18:40 Ledus laikmets: Mamuta Ziemassvētki / ASV animācijas īsfilma

Tuvojas Ziemassvētki. Menijs ir sagādājis īpašu Ziemassvētku akmeni, bet tad ierodas nebēdnīgais Sids, kurš nejauši nozīmīgo akmeni iznīcina. Tā sliņķis nokļūst Ziemassvētku vecīša blēņdaru sarakstā. Lai situāciju labotu, viņam jādodas ceļā uz Ziemeļpolu. Tomēr Sidam neveicas, un tagad Ziemassvētku glābšana ir atkarīga no Menija.

20:15 Koncerts «Lauris Reiniks Ziemassvētkos»/ Latvijas mūzikas koncerts, 2012. g.

Populārais latviešu dziedātājs Lauris Reiniks dāvā visiem īpašu Ziemassvētku koncertu. Tajā skanēs jaunas un arī sen iemīļotas dziesmas gan latviešu, gan angļu valodā. Lai tām piešķirtu neatkārtojamu svētku skanējumu, melodiju aranžējumu veidojusi Holivudā strādājošā Amerikas latviešu komponiste Lolita Ritmanis. Lauris Reiniks: «Manās sajūtās Ziemassvētki ik reizi ienāk tieši caur dziesmām. Tāpēc šo koncertšovu veidojam tā, lai jebkurš klausītājs sajustu – jā, atkal ir Ziemassvētki! Priecīgi, skumji, jautri, kristīgi, amerikāniski, latviski – dažādi, bet vienmēr pacilājoši. Tādam manā skatījumā jābūt īstam Ziemassvētku koncertam.» Svētku sajūtu kopā ar Lauri palīdzēs radīt instrumentālā grupa, ķekatnieki un vairāki īpašie viesi.

Foto: publicitātes

23:00 Kā nozagt Ziemassvētkus?/ ASV piedzīvojumu filma, 2003. g.

Džeks Kleitons ir mazpilsētas lielākais blēdis. Pēc neveiksmīgas laupīšanas lielveikalā viņš bēg no policijas. Tādēļ viņš pārtver autobusu, kas dodas prom no pilsētas. Tā Džeks nonāk dīvainā pilsētā Evergrīnā, kur iekārtojas darbā par Ziemassvētku vecīti. Viņu uzņem labsirdīga vientuļā māte Sāra Gibsone, kurai pieder veikaliņš, kurā ir nepieciešams Ziemassvētku vecītis. Neaizmirstot savu arodu, Džeks lolo plānus par pilsēteles bankas aplaupīšanu, un vienlaikus sāk iemīlēties Sārā. Ir Ziemassvētku laiks, un viņam būs jāizšķiras, vai aplaupīt cilvēkus, kas viņam reizi mūžā patiešām vēl labu, vai tomēr beidzot laboties.

LNT

13:55 Zelta kompass/ Piedzīvojumu filma, 2007.g.

Stāsts par Lairu Belakvu, bāreni, kas dzīvo paralēlā pasaulē, kurā dogmatiska maģistrātu apvienība draud pārņemt varu pasaulē. Kad pazūd Lairas draugs, viņa dodas uz Ziemeļiem, lai glābtu viņu un satiktu savu tēvoci. Lomās: Nikola Kidmena (Koulteres kundze), Daniels Kregs (lords Azriels), Dakota Blū Ričardsa (Laira Belakva), Sems Eliots (Lī Skorsbijs), Eva Grīna (Serafīna Pekala) u.c.

Foto: publicitātes

19:00 «Tev tuvumā» Ziemassvētku koncerts

Koncerts «Tev tuvumā», kas decembrī norisinājās Latvijas dievnamos. Aktieris Artūrs Skrastiņš, dziedātāja Ieva Kerēvica un grupa Putnu balle apvienojušies, lai ikvienu iepriecinātu ar latviešu komponistu skaistāko Ziemassvētku dziesmu sēriju. Šogad īpaša uzmanība veltīta komponistam un izpildītājam Arnim Mednim un, ja viņa veselība to atļaus, mākslinieku būs iespējams redzēt šā gada koncertā.

20:40 Freds Klauss/ Komēdija, 2007.g.

Nav viegli būt dāsna un iemīļota svētā brālim, un neviens to nezina labāk par Fredu Klausu. Pēc gadiem ilgiem centieniem līdzināties jaunākā brāļa Nikolasa jeb Santaklausa piemēram, Freds beidzot met mieru. Viņš sāk pievērsties zādzībām un nonāk cietumā. Lai gan Klausa kundze uzstājīgi vēlas, lai Freds pats gādātu par savām raizēm, Nikolass nedomā sēdēt rokas klēpī salicis, kamēr brālis sēž aiz restēm, tāpēc viņš piekrīt samaksāt drošības naudu, ja Freds parādu atmaksās, braucot līdzi uz Ziemeļpolu un palīdzot sagatavot dāvanas nākamajiem Ziemassvētkiem.

Foto: publicitātes

23.00 Doktora Parnasa iedomu pasaule/Fantāzijas piedzīvojumu filma, 2009.g.

Hīta Ledžera pēdējā filma saņēmusi divas Oskara balvas nominācijas, divas Britu kinoakadēmijas balvas nominācijas. Doktora Parnasa ceļojošā trupa parādīs vairāk, nekā varētu cerēt – tā atklās tavu paša iztēles krāšņo pasauli, parādīs, ka nāve nav nekas nepārvarams. Pats mūžvecais doktors Parnass, viņa uzticamais iekšāsaucējs Antons, daiļā meita Valentīna un dusmīgais punduris Pērsijs ir dīvaina kompānija mūsdienu Londonā. Bet viņu skatuvītes dziļumā ir maģisks spogulis, aiz kura paveras brīnumaina fantāziju pasaule, kurā itin viss ir iespējams, – katram sava! Bet, lai cik spoža šī pasaule būtu, kaut kur tajā vienmēr ir tumšs nostūris, kurā mīt tas, kurš mēdz tirgoties par dvēselēm. Bet īsto vērienu spoguļa maģija iegūs, kad trupai pievienosies dīvainos apstākļos satikts puisis – Tonijs... Tonijs ir tas, kas spēj ieaicināt brīnumainās fantāzijās un būt par neaizstājamu pavadoni tajās. Hīts Ledžers šo lomu atveidojis ekstravaganti, tik aizrautīgi improvizējot, ka jau tāpēc vien būtu uzskatāms par filmas līdzautoru. Taču šajā filmā viņš ir daudz vairāk kā tikai galvenās lomas atveidotājs – Hīta Ledžera nāve vien 28 gadu vecumā, kad bija uzņemtas tikai «Doktora Parnasa iedomu pasaules» Londonas ainas, izmainīja visu. Ja var ticēt filmas režisoram Terijam Giljamam, pēdējā frāze, ko Hīts Ledžers izrunāja filmēšanas laukumā, bija «Nešaujiet uz ziņnesi».

Foto: publicitātes

LTV 1

15:45 Pelnrušķīte. Operas iestudējums/(ar subtitriem) (oriģinālvalodas izvēle)

18:15 Ziemassvētku dievkalpojums/ Pārraide no Doma baznīcas.

Šogad 24. decembra Ziemassvētku dievkalpojumu Doma baznīcā, kristīgo konfesiju vadītāju apsveikumu un Ganu sv. Mises tiešraide no Vatikāna, kā arī Romas pāvesta Ziemassvētku uzrunas pārraidi no Vatikāna 25. decembrī varēs skatīties arī internetā.

19.55 videostāsts «Ziemassvētki Maltā»

Mūs aizvedīs uz Latgali, pabūsim Aglonas bazilikā, arī piesnigušā mežā un sirsnīgā ģimenes mājā «Smilgas». 25. decembrī pirmizrādi piedzīvos VFS Films sadarbībā ar Tūrisma attīstības Valsts aģentūru veidotais Latvijas jaunatklāšanas raidījums «TE!».

Foto: publicitātes

21:15 Es skaistu vietu zinu/ Ziemassvētku koncerts.

Svētku noskaņu LTV1 radīs operas soliste Evita Zālīte, dziedātājs un komponists Marts Kristiāns Kalniņš un Dailes teātra aktieris Artis Robežnieks koncertā «Es skaistu vietu zinu», bet 25. decembrī – Kaķītis Laķītis kopā ar pelītēm no bērnu ansambļa «Knīpas un Knauķi» svinēs «Ziemassvētkus brīnumskapī» (plkst.19.30), savukārt vakarā (plkst. 21.15) savas dziesmas un Ziemassvētku stāstus koncertā «Doma baltās domas» dāvinās Goran Gora, Art & Valt, «The Sound Poets», Kārlis Kazāks, Jānis Stībelis, Alise Joste, Rolands Ūdris un Ilona Balode, Linda Leen, Anete, Aija Andrejeva, Diāna Jaunzeme (ērģeles), koris Juventus, Māris Subačs (performance), Olga Žitluhina (deja), Anna Auziņa (dzeja) u.c.

22:25 Kristīgo konfesiju vadītāju apsveikums Ziemassvētkos.

LTV7

17:35 Misija Londonā. Ineta Radēviča

Ziemassvētkos pirmizrādi piedzīvos veselas trīs mūsu olimpiešu «Misijai Londonā» veltītas Latvijas Televīzijas sporta žurnālistu veidotas dokumentālās filmas. 24. decembrī pulksten 17:35 tā būs filma par Inetu Radēviču, 25. decembrī – par Mārtiņu Pļaviņu un Jāni Šmēdiņu, bet 26. decembrī – par Māri Štrombergu.

Foto: publicitātes

20:30 Ziemassvētki svinga ritmos. BBC koncerts. (ar subtitriem) (oriģinālvalodas izvēle)

Izcils orķestris diriģenta Džona Vilsona vadībā (John Wilson Orchestra) ir gatavs sagādāt burvīgu, aizraujošu un spožu Ziemassvētku koncertu. Īstu svētku noskaņu var meklēt mūzikas skaņās – BBC piedāvā noklausīties pazīstamas un visā pasaulē iemīļotas Ziemassvētku dziesmas lieliskā izpildījumā. Lai Ziemassvētki ieskanas katrā mājā!

22:05 Lielais cirks 10.1.daļa.

Tas sākās 2000. gadā – toreiz televīzijas raidījumu «Lielais cirks» izveidoja, lai Itālijas vietējie cirka mīļotāji varētu atskatīties uz sezonas laikā paveikto. Laika gaitā «Lielais cirks» Romu padarījis par jauno cirka pasaules galvaspilsētu un kļuvis par iemīļotu televīzijas pārraidi, kas pie ekrāniem pulcina cirka mākslas entuziastus ne vien Itālijā, bet arī visā pasaulē.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu