Kāpēc «PeR» Ralfs Eilands netic Ziemassvētku vecītim? (11)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Grupas «PeR» dziedātājs Ralfs Eilands, kurš 17. decembrī aizvadīja piecgades koncertu savas grupas pastāvēšanas laikā, kā arī startē Eirovīzijas atlasē ar divām dziesmām, atklāti stāsta par ģimenes tradīcijām un dāvanu pirkšanu, turklāt atklāj, kad un kāpēc pārtrauca ticēt Ziemassvētku vecītim.

«Manas Ziemassvētku tradīcijas vienmēr ir bijušas ģimeniskas, vienmēr esmu pavadījis svētkus ar ģimeni. Mēs vienmēr esam bijuši saliedēti savā starpā, saucam vecmammas un opīšus, lai pavadītu Ziemassvētkus kopā. Visi sanāk kopā ar dāvanām, mandarīniem, lielu galdu un visu pārējo. Ziemassvētki man vienmēr ir saistījušies ar kaut ko nostaļģisku. Vienmēr esmu baidījies ziemas laikā pazaudēt savu radošumu. Ziema man šķiet depresīvs laiks,» par tradīcijām un ziemu stāsta grupas «Per» vokālists Ralfs Eilands.

Ralfs ticēja Ziemassvētku vecītim vēl tad, kad viņam bija 7-8 gadi, taču 10 gadu vecumā salavecītis vairs neieradās: «Ticēju pat tad, kad mājās bija liela egle un tētis bija pārģērbies par salavecīti. Un tad es atceros, ka visi rakstīja vēstules Ziemassvētku vecītim un tad bija tā, ka to, ko esi uzrakstījis, arī saņem dāvanā. Es uzrakstīju, ka gribu video spēli «Playstation», bet es nedabūju - nebija.

Tad sapratu - jā, tomēr vecīša nav. Visu gadu uzvedos ļoti labi, bet tomēr mana vēlēšanās nepiepildījās.

Nedabūju «Playstation«,» smej un atklāj Ralfs.

Tomēr progresīvās grupas dziedātājs ļaunu prātu uz vecākiem netur, jo tie viņam devuši ļoti daudz mūzikā, Ralfs stāsta, ka bijis neskaitāmos koncertos un par to ļoti priecājas.

Ralfs Eilands 17. decembrī "Arēnā Rīga"
Ralfs Eilands 17. decembrī "Arēnā Rīga" Foto: Sejas.lv

Ralfs neaizmirst apdāvināt tuviniekus: «Es vienmēr jau decembra sākumā sāku domāt par dāvanām - tā, lai katram būtu interesanti. Bērnībā es pats taisīju dāvanas, bet tagad meklēju un pērku. Atceros, ka bija moments, kad sapratu, kas patīk tētim - viņam ļoti garšoja «Illy» kafija, bet mammai toreiz sarūpēju rotaslietu kasti.»

Ralfs aizdomājas un atminas: «Jā, tā bija arī mana pirmā mūziķa alga, kuru iztērēju dāvanās.»

Lai nu kā, par spīti mūziķa karjerai, kura prasa ļoti daudz laika - Ralfs īpašos svētkos atrod laiku ģimenei.

«PeR» startē Eirovīzijā:

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu