Pasaules gala ceļvedis jeb kur sagaidīt pēdējo dieniņu? (50)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Nu ko, pēdējā dieniņa klāt?! Kā izrādās, daudzviet Latvijā šai dienai gatavojas jau laikus: aicina ciemos Nāvi, izvēlas labākās skatu vietas augstienēs, apcer koka laivas derīgumu plūdos utt. Datums 21.12.12. mūsu atmiņā paliks - vai nu ar pasaules galu, vai labu ballīti piektdienas vakarā!

Pāris iemesli pasaules galu sagaidīt Cēsu «Fonoklubā»

Jau laicīgi domājot par populārāko no pēdējā laika pasaules galiem, «Fonoklubs» apokaliptisko ballīti izziņoja jau pagājušā gada augustā un kopš tā laika ir cītīgi gatavojies, lai 21.decembris ieietu vismaz kluba vēsturē. Šajā laika posmā «Fonoklubs» ir secinājis, ka tieši Cēsis ir racionālākā izvēle pasaules gala sagaidīšanai. Kāpēc?

  • Pirmkārt, kluba vadība, apsverot situācijas nopietnību, būs gatavojusies un sagādājusi ārkārtas glābšanās plānu - koka laivu. Visu sugu dzīvniekus tajā, tiesa, neietilpināsi, taču dažiem vīriem un sievām vieta atradīsies.
  • Tāpat Līvu laukumā paveras skaists skats uz debesīm, kurās vērot apokaliptiskās vēsmas, turklāt

    Cēsis atrodas Vidzemes augstienē, kas plūdu gadījumā būs zināma priekšrocība attiecībā pret zemāk esošajām pilsētām.

    Piemēram, Rīgu vai Siguldu. Madonu gan ne - tā atrodas drošākā vietā.

  • Apokalipses gadījumā Fonoklubs ir īstā izvēle arī biezo mūra sienu dēļ, kuras, tiesa, limitētam apmeklētāju daudzumam, ļaus justies droši ilgāk nekā tiem, kuri paliks ārpusē.
  • Lai būtu soli priekšā dabas procesiem, Fonoklubs ir nonācis pie, iespējams, ģeniāla plāna pasaules glābšanai, proti,

    šajā vakarā atpūsties uzaicinājuši Nāvi, kurai būs iespējams uzsaukt kādu dzērienu,

    nobildēties ar izkapti vai vienkārši uzdot eksistenciālus jautājumus.

  • Tāpat pasaules galu sagaidīsim, skanot brīnišķīgai mūzikai no diskotēkas «Šmārcis», kā arī būs dažādi pārsteigumi un akcijas bārā, piemēram, apokalipses un pilnīgas iznīcības gadījumā - pirmajiem 15 bezmaksas alus.

Tāpat atgādinām, ka 21.decembri pārcietušie ir laipni gaidīti uz Pasaules Gala Afterparty jau nākamajā dienā kopā ar Dj Arti Volfu

Pasaules gals grandiozā un krāsainā modes un mākslas pasākumā

21.decembrī plkst. 18 Kaņepes Kultūras Centrā norisināsies mākslas un modes pasākums, kuru organizē zīmols «DDSLL Girls» sadarbībā ar modes zīmolu «MurMur». Pasākumā būs vērojama fotoizstāde, projekciju instalācija, kā arī modes skate; būs iespēja piedalīties radošā performancē. Organizatori vēlas prezentēt savu skatījumu uz jau ierastām lietām - cilvēks un daba, kā tie savstarpēji mijiedarbojas. Pasākums ietvers sevī meža atmosfēru, kura mīsies ar zvaigžņu maģiju un meža noslēpumainību. Pasākuma gaitā tiks prezentēts videoklips, kurš ir veidots sadarbībā ar jaunajiem māksliniekiem. Organizatori vēlas pārsteigt pasākuma apmeklētājus ar neierastu atmosfēru, kā arī iesaistīt aktivitātēs, kurās radoši izpausties, tādā veidā apmeklētājiem dodot iespēju pašiem ar krāsām veidot savu apģērba dizainu.

Pasākumā ieeja ir bez maksas.

«Nabaklab» karnevāls «Pasaules gals»

21.decembrī mūzikas klubā «Nabaklab» notiks karnevāls par godu pasaules galam, kuru paredzējuši neskaitāmi pētnieki, mūki un citi kultūras, reliģijas un zinātnes pārstāvji.

Karnevāla tēma - Supervaroņi cīņā pret apokalipsi.

Apmeklētāji aicināti ierasties tēmai atbilstošos tērpos, lai kopīgiem spēkiem cīnītos pret pasaules galu. Pasākumā piedalīsies pašmāju leģendārā pankroka grupa Inokentijs Mārpls, indie grupa Murmansk no Somijas, kā arī viesi no Igaunijas - Elephants From Neptune (indie). Kluba mazajā zālē spēlēs DJ Knab (STURM) un DJ Čmoks. «Elephants From Neptune» ir viena no daudzsološākajām grupām Igaunijā, kas aizvadījusi koncertus kopā ar tādām slavenām apvienībām kā «Kaiser Chiefs» un «Red Hot Chili Peppers». «Murmansk» ir Somijas indie skatuves fenomens, kurš pozitīvi novērtēts arī ārpus Somijas. Grupa eksperimentē ar tādiem mūzikas žanriem kā altenative / indie rock / shoegaze un post-rock.

Koncerta sākums - 21:00

Ieejas maksa - Ls 2; supervaroņu maskās - ieeja brīva; piesakoties Facebook apmeklētāju sarakstā - Ls 1

Lielkoncerts «Pasaules Gals»

Saistībā ar 21.decembrī pēc maiju kalendāra gaidāmo pasaules galu ir kļuvusi zināma precīza stunda un vieta, kurā tas sāksies: Rīgā, klubā «Melnā Piektdiena» astoņos vakarā. Proti, šajā momentā startēs lielkoncerts «Pasaules Gals». Lielkoncertu sāks melodiskā miroņmetāla grupa «Lifeform», kam - apspēlējot astronomiskas sadursmes iespēju - sekos «thrash» metāla komandas «Collide» priekšnesums. Pēc viņiem kārta «sludge/death» metāla kvartetam «Diseim», kura debijas albums «Holy Wrath» iznāca šogad Amerikā, ierakstu kompānijā «Abyss Records» (interesanti, ka meksikāņu mākslinieks, veidojot albuma vāku, izmantojis pasaules gala motīvus). Koncertu turpinās mūžīgo blekmetāla un tautas mūzikas elementu eksperimentatoru - «Urskumug» blieziens. Tajā piedalīsies arī nesen internetā plašu nosodījumu saņēmušā sadomazohistu šova «Pain [PRO]Test» dalībnieki ar savu jauno sāpju priekšnesumu «PROJECT:TORTURE». Pēc viņiem uz skatuves kāps pašu mājās pēdējos gados reti redzamie «Preternatural», kuri cita starpā cels priekšā dziesmas no sava topošā jaunā albuma. Pēc pusnakts kārta labi zināmajiem smagsvariem «Heaven Grey», un pēc viņiem pasākumu uz rīta pusi noslēgs industriālās un «darkwave» mūzikas projekts «Dark Nexus» - protams, ar nosacījumu, ja pa to laiku Zemi nebūs aprijis kāds melnais caurums.

Koncerts 21.decembrī klubā «Melnā Piektdiena», Rīgā, Brīvības gatvē 193c. Koncerta sākums precīzi plkst. 20.00, klubs būs atvērts jau no plkst. 19.00. Ieeja Ls 3, biļetes koncerta dienā kluba kasē.

Rīgas mākslas telpā uzstāsies elektroniskās mūzikas pārstāvji

Sākums plkst. 22:00. Biļešu cena uz vietas – 3-5 Ls.

Valkā, radošajā telpā «309. kabinets», notiks pasākums «Pasaules gala afterparty»

Sestdien, 22.decembrī plkst. 22.00 Radošajā telpā «309. kabinets» (atrodas bijušajā poliklīnikas ēkā Valkā, Rūjienas ielā 3E, 3.stāvā) notiks Pasaules gala afterparty. Pasaules gala iespējamība 21.decembrī paspējusi satraukt ne vienu vien sirdi. Pēc kāda scenārija attīstīsies notikumi patiesībā, to skaidri nevar pateikt neviens. Katrā ziņā tiem, kuri šo liktenīgo dienu būs veiksmīgi pārdzīvojuši, 309.kabinets ir sarūpējis iespēju kārtīgi nosvinēt pasaules gala aizvadīšanas svētkus, aicinot apmeklēt «Pasaules gala afterparty». Dalībnieku skaita ziņā šis būs vērienīgākais no līdz šim «309.kabinetā» notikušajiem pasākumiem. Uz divām skatuvēm kopumā uzstāsies vairāk nekā 10 Dj un mūzikas projekti. «Uzņemšanas» zonā apmeklētājus mierīgākās noskaņās ar ambient, drone, dub, experimental vibrācijām sagaidīs Aon, SKD & Dubna un Arno. Savukārt «elektro-gaismas dziedniecības kabinetā» kopīgas procedūras electro, techno, ghettotek un citos ritmos piedāvās veikt vesela plejāde elektroniskās mūzikas Dj un izpildītāju, tostarp Kenji, Rīgas Neons, Dj Puķīts, Vibe665, Mixmister Pastjik u.c. Būs arī saistošs video pavadījums. Papildus tam uz vietas būs iespēja pamieloties ar pašgatavotām vafelēm, tikt pie kāda silta dzēriena un, atceroties bērnību, uzspēlēt Nintendo spēļu konsoli.

Ieeja - 2 Ls.

Pasaules gals «Melnajā piektdienā»

21. decembrī Rīgā, klubā «Melnā piektdiena» (Rīgā, Brīvības gatvē 193c) astoņos vakarā arīdzan būs iespēja sagaidīt pasaules galu. Proti, šajā momentā startēs lielkoncerts «Pasaules Gals». «Ja reiz šajā dienā mums visiem ir jāiet bojā, tad darīsim to ar lielu troksni un pompozitāti!» ironizē kluba vadība un pasākuma organizatori. «Tāpēc lielkoncertā «Pasaules Gals» spēlēs daudzas no vadošajām Latvijas grupām savos žanros - mēs izvēlamies sagaidīt laiku beigas kopā ar savējiem!»

«Bubamarā» - pasaules galu pārlaidīsim Rīgas metro tuneļos

Pasaules mūzikas krogs Audēju ielā 8 priecēs ar teātri, trakām dejām ar Riga Metro un muzikāli izskaistinātu brīvdienu noslēgumu ar The Twins Peek. Piektdien, 21.decembrī, Citāda pasaules gala mūzika - «Riga Metro», grupa, kas veiksmīgi sapludina savā skanējumā drum’n’bass ar triphopu un acid-jazz. Eksperimentētāji uz katra soļa, nebaidās iziet no ierastās mūzikas rāmjiem, tāpēc viņu mūzika ir pārsteigumu pilna un pilna emociju. Riga metro priecēs katru piektdienas dejot gribētāju, ātri ritmi, melodisks vokāls virtuoza instrumentu spēle. Prognozējot it kā pasaules gala iestāšanos, sagaidīsim to dejojot un, ja tas arī nepienāks, mēs būsim baudījuši lielisku vakaru.

Melanholija

Kino Splendid Palace, Mazā zāle aicina uz Larsa fon Trīra apokaliptisko filmu «Melanholija».

Anotācija: Justīne un Maikls ģimenes un draugu lokā svin kāzas, taču svinības pēkšņi pārvēršas par katastrofu Visuma mērogā - atklājas, ka Zemei tuvojas planēta Melanholija. Tūkstošiem gadu gigantiskais briesmonis ir slēpies aiz Saules, bet te piepeši mainījis orbītu un nu traucas pretim Zemei. Ar katru stundu Melanholija ir aizvien tuvāk un tuvāk, un cilvēces cerības izdzīvot kļūst aizvien mazākas...

Trīra filmā lomas atveido Kirstena Dansta, kas par darbu filmā tika pie labākās aktrises balvas Kannu kinofestivālā, Šarlote Geinsbūra, Kīfers Sazerlends, Šarlote Remplinga, Stellans Skarsgārds un citi.

Komentāri (50)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu