Prezentē «Dzeguzītes» grāmatu: seriāls 40 gadu garumā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

11. decembra pēcpusdienā tika prezentēta pirmā grāmata par Latvijas leģendāro bērnu ansambli «Dzeguzīte». Autore Daiga Mazvērsīte grāmatai piešķīrusi nosaukumu «No vienas ligzdas», un kolektīvs radošo veikumu velta «Dzeguzītes» ilggadējai skolotājai Dailai Martinsonei.

Grāmata, kura tapa aptuveni divus gadus, ietver ansambļa «Dzeguzīte» vēsturi un notikumus 40 gadu garumā. Tāpat tajā atrodamas 40 dziesmu notis. Pasākuma vadītājs Valters Frīdenbergs uzsver: «Šī grāmata nav biznesa projekts. Nekad tas tāds nav bijis, un es ceru, ka nekad par tādu nepārvērtīsies. Mēs to veltām bērniem. Mēs to dāvināsim skolām. Mēs to dāvināsim bērnunamiem, lai paliek kaut kas no «Dzeguzītes». Grāmatā 40 gados ir apkopotas arī 40 notis.»

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Grāmatas autore - Daiga Mazvērsīte

Svinīgu uzrunu teica arī rakstniece un grāmatas autore: «Šis bija tāds ceļojums pa džungļiem ar dažādiem bīstamiem pretiniekiem, negaidītiem pavērsieniem, labākiem un sliktākiem laika apstākļiem. No maniem godkārīgajiem mērķiem radīt «Dzeguzītes» enciklopēdiju beigās palika vienkārši piedzīvojumu stāsts, jo grāmatas, kā zināms, raksta debesīs un man atliek viņu tikai pierakstīt no tā, ko «Dzeguzītes» dalībnieki nodiktēja. Tur ir ļoti daudz cilvēciskās sadaļas, tāpēc šo var uztvert arī kā piedzīvojumu romānu – kas notiek kolektīvā, kādas ir attiecības – tur ir gan mīla, gan strīdi, gan tikšanās, gan šķiršanās. Viss, kas normālā dzīvē notiek.

Tas ir «Dzeguzītes» seriāls 40 gadu garumā.»

Pēc jauno «dzeguzēnu» uzstāšanās muzikālu un atraktīvu priekšnesumu sniedza arī ansambļa «Dzeguzīte» izaugusī paaudze, tostarp Valters Frīdenbergs un Ilze Jaunalksne. Milzīga un svinīga pateicības runa tika veltīta komponistam Raimondam Paulam, Daila Martinsone teic: «Bez maestro atbalsta būtu pakaļā!»

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Guntars Račs: «Pauls, «Dzeguzīte» un Račs!»

«Jūtos kā daļa no lielas un skaistas «Dzeguzītes» vēstures. Pēdējos 20 gadus kopā ar maestro esmu sadarbojies ar viņiem. Tā ir bauda ar viņiem strādāt, jo, ar bērniem strādājot, pats vienmēr jūties jaunāks,» skaidro mūziķis un producents Guntars Račs.

Račam pēdējie 20 gadi asociējas ar komponistu Paulu:

«Mazliet nīgrais Raimonds Pauls, kurš pirmajā brīdī šķiet dusmīgs, bet patiesībā bērni viņu vienmēr ir mīlējuši,

un pamatoti, jo sirds dziļumos viņš vienmēr ir bijis ļoti laipns un pretimnākošs, kā arī daudziem bērniem palīdzējis attīstīt talantus. Citādi tā visa ir burzma - visi priecīgi, visi steidzas.»

Sarunas beigās Guntars Račs atzīstas, ka grāmatu vēl nav izlasījis.

Pasākuma noslēgumā apmeklētāji malkoja vīnu, baudīja svinīgo notikumu, lūdza un sniedza autogrāfus, kā arī ļāvās patīkamajai atmosfērai, apspriežot grāmatas saturu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu