Enerģiskās māsas Vīgupas iedvesmo Kašpirovskis (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ervīns Zuševics/sejas.lv

LNT šovā «Dziedošās ģimenes» iepazītās piektās vietas ieguvējas māsas Vīgupas no Bauskas ir tik enerģiskas un aktīvas, ka gatavas iekarot Latvijas šovbzinesu. Viņas atzīst, ka spēj uzlādēt savus skatītājus gluži kā slavenais Krievijas ekstrasenss Kašpirovskis. Turklāt abām māsām palīdz īsti džentlmeņi, kas ir kopā ar viņām gan uz skatuves, gan ikdienā. Aija jau vairākus gadus precējusies ar Jāni Dūmiņu un audzina abu kopīgās atvases, bet Kitijai jau vairāk nekā gadu izveidojušās romantiskas attiecības ar kādreizējo grupas «PeR» mūziķi Pēteri Upelnieku.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» atraktīvās māsas Vīgupas stāsta, ka viņām ir daudz ko rādīt un stāstīt skatītājiem. Tieši tādēļ pēc šova abas turpinās iesākto un veidos skatuves karjeru paralēli ikdienas darba pienākumiem. Aija Bauskā ir sākumskolas skolotāja, bet Kitija vada deju studiju «Lēra». Vīgupu vecākā māsa Aija šova «Dziedošās ģimenes» laikā uzšuvusi abām māsām košus un pikantus skatuves tērpus, kurus viņas plāno izrādīt skatītājiem savos koncertos. Turklāt māsas pat uz skatuves savos koncertos sola ritentiņus mest.

Abām māsām arī ar sirdslietām viss ir vistīrākajā kārtībā, jo Aija jau vairāk nekā deviņus gadus precējusies ar Jāni Dūmiņu un abi audzina divas atvases, bet Kitija jau vairāk nekā gadu ir pārī ar kādreizējo grupas «PeR» dalībnieku Pēteri Upelnieku. Runājot par Kitijas un Pētera attiecībām, abi atzīst, ka radošā nostāja pret dzīvi un lietām abus satuvinājusi.

No māsām burtiski staro dzīvesprieks un smiekli dabiski laužas uz āru. Sarunas laikā, kad smiekli jau guvuši virsroku pār sarunu, Kitija un Aija viena otru apklusina. Taču abas māsas norāda, ka tieši otras pusītes ir tās, kuras māsām liek piebremzēt. «Mēs garīgi esam jaunākas nekā mūsu vīrieši. Uz vecumu paliekam jaunākas,» smejas Aija.

Savukārt Kitija atklāj, ka savulaik, pildot psiholoģisko testu, sanācis: lai arī viņai ir 22 gadi, bet testa atbildes kā 60 gadus vecai sievietei – pensionārei. Arī Pēteris piebilst, ka viņam šis tests uzrādījis tādus pašus rezultātus kā mīļotajai Kitijai.

Māsas Vīgupas sarunā ar «Sejām» priecīgas stāsta, ka koncertgrafiks saplānots jau visam decembrim. Uz skatuves Vīgupas muzicē pilnā sastāvā ar savām otrajām pusītēm. «Visas nedēļas nogales vairs nav brīvas. Mums ir pirmā uzstāšanās šo piektdien Bauskas «Sporta laureātā», sestdien Jaungulbenē, bet svētdien mūs varēs dzirdēt pie Latvijas Nacionālās operas LNT akcijā «Eņģeļi pār Latviju». Savukārt 27. decembrī mums Bauskā būs lielkoncerts ar šova uzvarētājiem – Tihovsku ģimeni un otrās vietas ieguvējiem Baumaņiem,» atklāj māsas Vīgupas. Turklāt Kitija un Aija kopā ar Pēteri iesniegušas arī dziesmu Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei. «Redziet, mums tās enerģijas ir tik daudz, ka nav kur to likt. Tā šaujas uz āru, un ar Bausku mums paliek par mazu,» savu vēlmi būt uz skatuves pamato māsas.

Viņas nebūt neskumst, ka šovā «Dziedošās ģimenes» nav ieguvušas 1. vietu. «Ziniet, tā ir māksla, katru dienu un katru notikumu uztvert kā uzvaru. Nevajag iegūt svešas uzvaras. Mūsu uzvara ir 5. vieta, un tā ir pārāka par visām pirmajām vietām, jo tā ir mūsu uzvara,» teic Kitija.

Abas māsas smejas, ka no viņām nāk tik spēcīga enerģija, ka daudzi pat atzinuši, ka māsas gluži kā savulaik Krievijā populārais ekstrasenss Kašpirovskis no TV ekrāna uzlādē un dod spēku. «Mēs bērnībā ar māsu sēdējām pie TV un klausījāmies un skatījāmies Kašpirovska seansus. Varbūt esam kaut ko aizguvušas no viņa?» teic Aija.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu