Dziedošās ģimenes beigušās - uzvar Tihovski! (125)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNT publicitātes foto

Ar gavilēm un patiesu prieku var ziņot, ka bezgala sirsnīgais TV šovs «Dziedošās ģimenes» ir noslēdzies. Uzvaru un 5000 eiro saņem Tihovsku ģimene no Ludzas.

Interesi piedalīties šova «Dziedošās ģimenes» ceturtajā sezonā izrādīja 101 ģimene, tomēr tikai 10 laimīgajiem dalībniekiem tika dota iespēja cīnīties par 5000 eiro naudas balvu, kā arī katru svētdienu priecēt skatītājus ar interesantiem priekšnesumiem. Finālā piedalījās trīs ģimenes - Baumaņu ģimene no Aizkraukles, Pavlovsku ģimene no Rēzeknes un Tihovsku ģimene no Ludzas. Savukārt pie žūrijas galda joprojām bija redzama emocionālā «labdarības seja» Katrīne Pasternaka, Gundega Skudriņa un komponists Mārtiņš Brauns. Šova vadītāji - brāļi Auzāni - gandrīz katrā raidījumā žūrijas pārstāvjus drosmīgi dēvē par «ģimeņu ekspertiem», lai gan ne mirkli nav bijis skaidrs, kā izpaužas viņu kompetence būt ekspertiem ģimeņu jautājumos. Lai nu kā, ir skaidrs, ka Katrīni, Gundegu un Mārtiņu šovs «Dziedošās ģimenes» ir kronējis par īsteniem «ģimeņu ekspertiem».

Pirms šova ceturtās sezonas noslēguma raidījuma visas fināla ģimenes pauda bažas un cerības par žūrijas vērtēšanas objektivitāti. Cik objektīvi tika vērtētas ģimeņu muzikālās prasmes, lai paliek uz «ģimeņu ekspertu» sirdsapziņas.

Gundega Skudriņa par ģimeņu uzvaru, paceļot rokas, teic: «To lems Dieviņš.»

Atgādinām, kā šova producents Guntars Gulbiņš intervijā skaidroja «Dziedošo ģimeņu» evolūciju, uzsverot, ka ideja radusies laikā, kad Latvija piedzīvoja ekonomisko krīzi. Pamatdoma bijusi televīzijā parādīt, cik svarīga ir ģimeņu saliedētība valsts grūtajā laikā. Neskatoties uz cēlo mērķi, katrā šovā ir saskatāma nepārprotama veikala «Maxima» reklāma, kas mudina cilvēkus iepirkties, turklāt norisinās maksas telefona balsošana. Šķiet, ka sirsnība un siltums, ko sniedza raidījums svētdienu vakaros, attaisnoja telefona rēķinus un kāri uz iepirkšanos, jo šovs ar augstiem reitingiem pastāv jau ceturto gadu.

Triumfēja Tihovsku ģimene no Ludzas.

Pirmā uz skatuves kāpa Baumaņu ģimene no Aizkraukles un izvēlējās žūrijas pārstāvja Mārtiņa Brauna komponēto dziesmu «Dvēselīte». Visi žūrijas pārstāvji piešķīra augstākos vērtējumus - Baumaņu ģimenei tika piešķirti 33 punkti.

Pēc Baumaņu ģimenes priekšnesuma otrie finālisti Pavlovsku ģimene no Rēzeknes uzstājās ar K. Ansona dziesmu «Kafijas krūze», kura plašāku popularitāti ieguvusi Aijas Andrejevas izpildījumā. Ar šo dziesmu Pavlovsku ģimene startēja arī šova atlasē. Pavlovsku ģimene saņēma 32 punktus.

Trešā uzstājās Tihovsku ģimene no Ludzas, izpildot tautasdziesmu un saņemot 32 punktus.

Pēc finālistu trio uzstājās iepriekš izbalsotās ģimenes, atkārtoti sniedzot priekšnesumus, kuru dēļ tiem nācās doties prom no šova.

Otrajā kārtā Baumaņu ģimene startēja ar B. Rezņika dziesmu «Pasaule, pasaulīt» un atkal saņēma augstāko vērtējumu - 33 punktus. Savukārt Pavlovsku ģimene izpildīja «Rudzu molu es nogoju» un ieguva 32 punktus, bet Tihovski pārsteidza ar Imanta Kalniņa «Vilku dziesmu», saņemot 32 punktus.

Pirms uzvarētāju paziņošanas muzikālo priekšnesumu sniedza arī grupa «Putnu balle».

Pēc pirmā priekšnesuma Gundega Skudriņa sacīja, ka uzvarētāji ir visi finālisti, tomēr 5000 eiro balvu ieguva Tihovsku ģimene.

Komentāri (125)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu