Rīgā uzstāsies sešu virtuozu vokālistu projekts «Slixs» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Kongresu namā šovakar, 30.novembrī mūzikas festivāls «Rīgas ritmi» ziemas koncertsērijā klausītājiem piedāvās grupas «Slixs» koncertu, informēja festivāla preses sekretāre Lelde Zaķe. Grupa «Slixs», kas agrāk bija pazīstama kā «Stouxsingers», ir starptautiski pazīstama «a cappella» grupa, kuras sastāvā ir seši virtuozi vokālisti, pieci džentlmeņi un viena lēdija. Mākslinieki izmanto tikai savu balsi un lūpas, lai uzburtu piesātināti daudzveidīgu skaņu ainu, kas atgādina veselu instrumentālo orķestri.

Grupas dalībnieki ir labi pazīstami ar saviem ārkārtīgi spēcīgajiem a cappella priekšnesumiem. Grupai «Slixs» raksturīgā skaņu gamma - sākot ar čukstiem, mēles klikšķiem, trauksmaino elpu līdz pat skaņām, kas atgādina putnu čivināšanu, vēl ilgi paliek atmiņā un padara grupu tik atpazīstamu. Viņu radītais muzikālais skanējums ir kā patiess apliecinājums mīlestībai pret dzīvi, pauda Zaķe.

Grupas dalībnieki gadiem ilgi ir aizrāvuši un saviļņojuši publiku koncertos un festivālos viscaur Eiropā un Āzijā, sniedzot izcilus vokālus priekšnesumus. Grupa «Slixs» ierindojas labāko Vācijas «a cappella» ansambļu virsotnē, piedāvājot savu īpašo un unikālo skanējumu, kuru viņi paši nodēvējuši par «Aha Cappella» angļu, franču un pašu izdomātajā valodā.

Dziesma «Six Voices» no grupas albuma «Nothing Is Real» saņēma «Contemporary A Cappella Recording Award» apbalvojumu kā «Pasaules labākā džeza dziesma 2008.gadā». Pats albums ieguva titulu «Pasaules otrais labākais džeza albums 2008.gadā».

Biļetes uz gaidāmo grupas koncertu var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs un internetā «www.bilesuserviss.lv».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu