Azerbaidžāņu vīrieši Anmary liek mieru, jo viņa nav brīva sieviete (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Dziedātājas Anmary jeb īstajā vārdā Lindas Amantovas (32) dzīve aizvadītā gada laikā apmetusi pamatīgu kūleni. Viņa izbaudījusi starptautisku uzmanību, piedaloties «Eirovīzijas» dziesmu konkursā, kas norisinājās Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, nevairījusies atklāt savas attiecības ar «Muzikālā teātra 7» direktoru Aigaru Dinsbergu (43).

Šobrīd Anmary atkal aizlidojusi uz Baku, kur viņa kļuvusi par mīlētu un populāru skatuves mākslinieci, turklāt dziedātāja saderinājusies ar mīļoto vīrieti Aigaru, tāpēc azerbaidžāņu naftas un gāzes magnātiem nav ko cerēt uz zilacainās latvietes sirdi.

Anmary lidostā "Rīga" pāris minūtes pirms aizlidos uz Sanktpēterburgu
Anmary lidostā "Rīga" pāris minūtes pirms aizlidos uz Sanktpēterburgu Foto: Santa Sergejeva

Otrdien, 27. novembra vakarā Anmary ir solokoncerts ar divu stundu šovprogrammu, kas notiks otrā lielākajā (pirmā ir Eirovīzijai par godu celtā Kristāla halle) Baku koncertzālē, kurai nosaukums dots par godu Azerbaidžānas tautas līderim Heidaram Alijevam. Pat daudzi vietējie Azerbaidžānas mūziķi sapņo par šādu iespēju uzdziedāt prestižajā koncertzālē, bet Anmary kopš šā gada maija, kad piedalījās Eirovīzijā, Azerbaidžānā kļuvusi pazīstama, tādēļ viņu aicina dziedāt gan Baku, gan citās Azerbaidžānas pilsētās, turklāt TV intervijas dažādos raidījumos jau esot ierasta lieta. Arī šoreiz Anmary koncertu tiešraidē raidīs Azerbaidžānas sabiedriskā televīzija. Anmary pazīst Baku uz ielām un pat lidostā. «Cilvēki nāk klāt uz ielas un saka paldies, ka es dziedu viņu dziesmas. Grib nofotografēties. Ārkārtīgi mīļi un silti cilvēki. Liekas, ka Latvija ir maza, bet lielajā, lielajā Azerbaidžānā arī tikpat ātri aizplūst informācija,» stāsta dziedātāja.

Anmary uz Baku, ar pārsēšanos Sanktpēterburgā, dodas kopā ar savu lielisko menedžeri Inesi Krūmiņu
Anmary uz Baku, ar pārsēšanos Sanktpēterburgā, dodas kopā ar savu lielisko menedžeri Inesi Krūmiņu Foto: Sejas.lv

Šoreiz savā solokoncertā Anmsry neuzstāsies viena, bet gan ar pavadošu sastāvu – mūziķiem un dejotājiem. Turklāt Anmary koncertprogrammas horeogrāfiju veidojis Alberts Kivlenieks. «Dziedāšu azerbaidžāņu tautasdziesmas, Raimonda Paula zelta dziesmas, kuras bērnībā klausījos gan no Laimas Vaikules, gan Allas Pugačovas repertuāra. Tad ir Igora Krutoja komponētās dziesmas, kā arī dziesmas angļu valodā, un skanēs arī manas pašas komponētās dziesmas un latviešu tautasdziesmas,» ar savu jauno koncertprogrammu iepazīstina zilacainā latviešu dziedātāja. Uz Azerbaidžānu kopā ar Anmary devies arī viņas mīļotais vīrietis Aigars, kurš palīdz Anmary sagatavoties solokoncertam, kā arī viņš uz skatuves vadīs koncertu, piesakot dziedātājas muzikālos priekšnesumus.

Kā latviešu dziedātājai izdevās iekarot azerbaidžāņu mīlestību? Anmary pati prāto, ka tas tāpēc, ka viņa uz šo valsti devusies ar mīlestību, turklāt pirmo reizi ieradusies Baku nevis tukšām rokām, bet gan kā dāvanu azerbaidžāņiem pasniedzot viņu populāro melodiju «Sara Gelin», latviskā tulkojumā - «Dzeltenā līgava». Kopš tās reizes Anmary kļuvusi par «Sara Gelin». «Viņi mani nesauc par Anmary, kā tik viņi neloka manu skatuves vārdu, bet lielākoties viņi mani sauc par «Dzelteno līgavu», es viņiem asociējos ar šo tautasdziesmu,» paskaidro dziedātāja.

Šovasar Anmary un Aigars Dinsbergs, izejot sabiedrībā, vairs neslēpa abpusējās simpātijas
Šovasar Anmary un Aigars Dinsbergs, izejot sabiedrībā, vairs neslēpa abpusējās simpātijas Foto: Santa Sergejeva

Anmary vēlas arī nopietnāk apgūt azerbaidžāņu valodu. «Vietējie cilvēki man teikuši, ka man labi padodas viņu sarežģītā valoda. Pagaidām mācos viņu valodu tik daudz, cik dziesmām vārdus, un kāds vārds jau aizķeras. Protams, ja viņi runā teikumos, tad es nesaprotu, bet intonatīvi nojaušu, par ko iet runa,» viņa atklāj.

Vaicājot Lindai, vai viņa nav domājusi pavisam pārcelties uz dzīvi Azerbaidžānā, dziedātāja atklāj, ka viņai ir svarīga sava dzimtene un mājas sajūta. «Es mīlu šo valsti, jo esmu šeit dzimusi un augusi. Man ir svarīgas mājas un atgriezties. Lai cik tur ir forši, vienalga velk atpakaļ uz mājām. Es varu tur padzīvot pāris mēnešus, jo tagad jau tas attālums neko nenozīmē. Pāris stundas, un jau esmu Baku. Taču pavisam pārcelties nevēlētos, jo tas man būtu ļoti smags pārdzīvojums. Tomēr te ir mana ģimene un tuvinieki. Es taču nevaru savai ģimenei sākt likt mācīties azerbaidžāņu valodu un meklēt šajā zemē darbu, lai viņi varētu pārcelties kopā ar mani,» skaidro dziedātāja.

Ciemojoties Baku, Linda joprojām mitinās viesnīcās un par dzīvokļa iegādi nemaz nav aizdomājusies.

Kamēr dziedātāja ir prom no mājām, viņas dēliņu – nepilnus trīs gadus veco Martu pieskata vecvecāki. Anmary no Baku atgriežas novembra beigās, un jau decembra sākumā viņai paredzēti ziemas koncerti «Naktī, kad zvaigznes nolaižas pie mums» tepat Latvijā.

Skaists pāris! Anmary un Aigars
Skaists pāris! Anmary un Aigars Foto: Santa Sergejeva
Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu