O! Kādas brošas izvēlas Latvijā slavenas dāmas (87)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Dzīvesstila portāls «Sejas» ievērojis, ka vairākas Latvijas sabiedrības dāmas - Lilita Zatlere, Žaneta Jaunzeme-Grende, Ārija Dombrovska un Solvita Āboltiņa svinīgos pasākumos rotā savus apģērbus ar aksesuāriem un gan košām un mirdzošām, gan vienkāršām un latviskām brošām. «Broša nav lieta, kas mainās modei līdzi. Tas ir ordenis, kuru sieviete piešķir pati sev,» teic modes dizaineris, apģērbu un stila etiķetes eksperts Gints Bude.

«Pēc brošas veida un ārējā izskata var nolasīt, ko sieviete domā par sevi. Brošas ir tās pašas saktas, kas savulaik bija tautumeitām.

Tas viennozīmīgi nav ordenis, kuru piešķir valdība, tātad sieviete to piešķīrusi pati sev.

Pēc tā var spriest, kā sieviete sevi vērtē. Ja ir tendence lietot spilgtas un mirdzošas brošas, nu acīmredzot sieviete grib izcelties,» skaidro Gints Bude.

Modes dizaineris skaidro, ka lietišķajā vidē sievietēm brošas ir tāpat kā vīriešiem kaklasaites, kā arī to, ka viss atkarīgs no spējas pielāgoties: «Katra dzimuma tērpa aksesuārs ir jāpielāgo, tas ir gaumes izjūtas jautājums un spēja pielāgoties attiecīgajam pasākumam.»

Gints stāsta, ka tāda tipa aksesuāri var daudz ko vēstīt: «Broša, protams, var par daudz ko stāstīt. Piemēram, ir pamatojums, kāpēc karaliene Elizabete Otrā liek brošas. Tai ir jāsatur informācija. Protams, Latvijā bieži vien var redzēt, ka broša tiek lietota, jo cilvēkam vienkārši liekas, ka piestāv, ka izskatās skaisti.»

Apskatot četrus sabiedrības prominenču attēlus, kuros redzamas kundžu izvēlētās brošas, Gints Bude teic, ka visvairāk viņam ir ko teikt par divām no tām - Saeimas deputātes Solvitas Āboltiņas un kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes.

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme - Grende
Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme - Grende Foto: Sejas.lv

Gints Bude par Žanetas Jaunzemes-Grendes tērpu un aksesuāru stāsta un smej: «Man ļoti žēl, ka neredzēju kultūras ministres meitenīgo kleitiņu.

Es atvainojos, bet tādā veidā tiek dekorēti bērnu apģērbi. Meitenīga kleitiņa ar tādu piegriezumu un brošu, kas izskatās pēc lentes...

Iespējams, ka tāda arī bija doma - nebūt gudrākai tur, kur nevajag būt. Visiem taču zināms, ka gudri kultūras ministri ne tik ļoti patīk.»

Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa
Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa Foto: Sejas.lv

Arī Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa, kurai ir tendence nēsāt mirdzošas brošas dažādos pasākumos, nav palikusi nepamanīta, un Gints retoriski jautā:

«Vai tad viņa nevēlas būt pamanīta?!»

Tāpat Bude stāsta, ka pēc cilvēka ārējā izskata nav grūti nolasīt cilvēku, par Āboltiņu sakot: «Iespējams, ka viņai gribas paspīdēt sabiedrībā. Būt pamanītai un spilgtākajai sievietei sabiedrībā. Iespējams, ka viņai apkārt ir par maz džentlmeņu, jo sievietes cenšas izcelties, ja saņem par maz uzmanības. Vai Āboltiņai pietrūkst džentlmeņu uzmanības?!»

Eksprezidents Valdis Zatlers un viņa sieva Lilita
Eksprezidents Valdis Zatlers un viņa sieva Lilita Foto: Sejas.lv

Savukārt par Ministru prezidenta Valda Dombrovska kundzi Āriju un eksprezidenta Valda Zatlera sievu Lilitu Gints neņemas spriest un uzskata, ka tas ir gadījums, kad kundzes vienkārši pielikušas brošas skaistumam un par godu svinīgam notikumam.

Valda Dombrovska sieva Ārija
Valda Dombrovska sieva Ārija Foto: Sejas.lv
Komentāri (87)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu