Lauris Reiniks pirmais ieskandina Ziemassvētkus galvaspilsētā (27)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Latviešu populārais dziedātājs Lauris Reiniks ir viens no pirmajiem šovbiznesa pārstāvjiem, kas galvaspilsētā, tirdzniecības centrā «Rīga Plaza» ieskandināja Ziemassvētkus. Ar nelielu koncertu un sniegpārslām, kas krita uz skatuves, dziedātājs ar savām burvīgajām fona vokālistēm Martu Kukarani un Rūtu Dūdumu prezentēja savu jaunāko albumu «Lauris Reiniks Ziemassvētkos».

Uz Laura Reinika albuma atvēršanas svētkiem kuplā pulkā bija ieradušies ne tikai viņa talanta cienītāji, bet arī ģimene – mamma Dace un tētis Artūrs, ar nokavēšanos sveikt lielo brāli atsteidzās arī Rūta Reinika. Pat Laura tētis atzina, ka dēls parūpējies, lai Ziemassvētki šoreiz sāktos daudz agrāk nekā iepriekšējos gados.

Foto: Sejas.lv

Pēc nelielā koncerta lielveikalā dziedātājs dalīja autogrāfus un fotografējās ar saviem talanta cienītājiem. Netrūka arī svētku mielasta, ko rīkoja Laura Reinika ģenerālsponsors «Čili Pica». Kamēr Lauris komunicēja ar faniem, viņa draugi, ģimene un citi viesi mielojās ar picām un dažādām sātīgām uzkodām.

Kad albuma prezentācijas banketa apmeklētāji bija izklīduši un Lauris beidzot varēja iemalkot kādu glāzi kokakolas, sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» dziedātājs pastāstīja, kā tapa viņa jaunākais ierakstu albums. «Var teikt, ka albums ir Amerikas un Latvijas kopražojums. Fotogrāfijas, kuras var aplūkot albumā, tapušas Amerikā, bet albuma dizains veidots šepat Latvijā, orķestra aranžijas rakstītas Amerikā, bet dziesmas iedziedātas Latvijā,» atzīst Lauris. Viņš smejas, ka Amerikā pabeigt albumu no sākuma līdz beigām būtu dārgs prieks: «Ko tad - man nauda kokos aug!?»

«Mans Ziemassvētku projekts ir visdārgākais, kāds jebkad man bijis,» atzīst Lauris un piebilst, ka, strādājot pie albuma, saņēmis arī atlaides. «Dziesmas aranžējums ir dārgs prieks. Holivudā strādājošā latviešu mūziķe un komponiste Lolita Ritmanis man piešķīra atlaidi, jo viņai patīk mana mūzika un pēc izcelsmes viņa ir latviete, kas atbalsta savējos. Lolita par vienas dziesmas aranžiju prasīja divas reizes mazāk nekā kino kompānijai «Warner Brothers». Dārga bija dziesmu aranžēšana un arī studijas ieraksts, kurā bija iesaistīti daudzi orķestranti. Albuma tapšanā piedalījušies 40 cilvēki, un visiem jāmaksā,» atklāj Lauris.

Foto: Sejas.lv

Dziedātāja Ziemassvētku albuma idejas autori ir Guntars Račs un Elita Mīlgrāve no ierakstu izdevniecības «Mikrofona ieraksti», to arī izdod šī ierakstu kompānija. Laura Reinika Ziemassvētku albumā dzirdamas gan jaunas, gan jau paaudžu paaudzēs iemīļotas latviešu un ārzemju autoru dziesmas ziemas noskaņās, ko īpaši vairo Vidzemes kamerorķestra klātbūtne.

Savukārt krāšņais Laura Reinika Ziemassvētku koncertšovs «Arēnā Rīga» norisināsies 20.decembrī. Lauris sola, ka pārsteigumi būs.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu