«Matriksa» veidotāju jaunajai filmai grandiozi panākumi (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Filmas «Matrikss» veidotāju jaunākā filma, fantastikas piedzīvojumu stāsts «Mākoņu atlants» («Cloud Atlas»), iznākusi vairākās valstīs, uzrādot lieliskus panākumus, informē filmas producenti «A Company Filmed Entertainment». Filma nupat iznākusi Krievijā, Turcijā un Ukrainā, sākot starptautisko izplatīšanas posmu.

Filma guvusi grandiozus panākumus Krievijā, kur tā startējusi uz 1438 ekrāniem, iekasējot 282 miljonus rubļu pirmajā nedēļas nogalē. Šis izcilais rezultāts ir vienlīdzīgs ar tādu kases grāvēju rādītājiem kā filmām «Tumšais bruņinieks atgriežas» un jaunākajai Bonda daļai «Operācija Skyfall». Tuvākajās nedēļās filmu izrādīs citās Eiropas valstīs, un jau šonedēļ «Mākoņu atlants» iznāk arī Latvijā.

«Mākoņu atlants» ir līdzīgs spoguļu labirintam: seši laikmeti, seši stāsti un varoņi, kuru gaitas savijas laikā un telpā... Jauns notārs 19. gadsimtā ceļo ar kuģi uz Sanfrancisko, un komponists, kas ir spiests tirgot savu dvēseli un ķermeni Eiropā laikā starp diviem pasaules kariem. Žurnāliste no 1970. gadu Kalifornijas, kurai izdodas atklāt korporatīvu sazvērestību, un neliels mūsdienu izdevējs, kas ticis pie lielām naudas summām un tagad slēpjas no kreditoriem. Viesmīle - klons no ātrās ēdināšanas uzņēmuma futūristiskā Korejā un kazu gans civilizācijas norietā tālā nākotnē... Visi šie tik atšķirīgie cilvēki ir saistīti laikā un telpā ar neredzamu pavedienu.

Galvenās lomas filmā izpilda tādas zvaigznes kā Toms Henkss (Tom Hanks), Halle Berija (Halle Berry), Hjū Grants, Džims Brodbents un citi. Filma uzņemta pēc Deivida Mičela fantastikas romāna «Mākoņu atlants» motīviem. Vairāku gadu garumā pēc grāmatas izdošanas tika uzskatīts, ka šo darbu nav iespējams ekranizēt, tomēr «Martiksa» triloģijas veidotājiem Vačovskiem un filmas «Parfīms» režisoram Tomam Tikveram šis neticami sarežģītais uzdevums ir izdevies godam.

Filmas Latvijas pirmizrāde notiks 23.novembrī, un to demonstrēs Rīgas kinoteātros «Kino Citadele», «Cinamon», «Multikino», kā arī Valmierā un Daugavpilī.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu