Pēdējo reizi «Visi mani prezidenti» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

5. un 11. decembrī izrāde «Visi mani prezidenti» tiks spēlēta pēdējo reizi. Tā ir izrāde, ar kuru tika sākts Dirty Deal Teatro un Latvijas Nacionālā teātra sadarbības projekts TESTS. «Visi mani prezidenti» 2010./2011. gada sezonā ir ieguvusi Spēlmaņu Nakts balvu kā gada labākais latviešu autora iestudējums, kā arī iemantojusi gan skatītāju mīlestību, gan politiķu ievērību. Izrādes radošā komanda ir - režisors Valters Sīlis, dramaturgs Jānis Balodis, scenogrāfs Uģis Bērziņš un aktieri - Madara Botmane, Ivars Kļavinskis, Toms Liepājnieks.

«Visi mani prezidenti» ir izrāde par pēdējiem trim Latvijas prezidentiem – Gunti Ulmani, Vairu Vīķi-Freibergu un Valdi Zatleru – un reizē stāsts par latviešiem gan pagātnē, gan tagadnē, gan iespējamā nākotnē. Izrādē fantāzija ir sajaukusies ar īstenību, tās žanrs ir traģikomēdija ar farsa elementiem. Dramaturgs Jānis Balodis pirms pirmizrādes sacīja: «Es

nezinu vai pēc izrādes mūsu prezidenti kļūs arī par jūsējiem, taču ceram, ka vienaldzīgo nebūs.

Jo mēs esam jauni, nekaunīgi un ambiciozi. Novēlam jums to pašu. Latvija, Latvija, Latvija…»

Izrāde «Visi mani prezidenti» bija pirmā izrāžu ciklā TESTS, kas ir sadarbības projekts starp Dirty Deal Teatro un Latvijas Nacionālo teātri. Projekts TESTS sniedz jaunu un vērtīgu pieredzi abiem teātriem, kā arī, protams, izrāžu radošajām komandām.

Nacionālā teātra aktieriem tā ir iespēja izmēģināt spēlēt citā vidē, bet jaunajiem režisoriem – iespēja mācīties

no pieredzējušiem aktieriem. Turklāt projekts TESTS ir lielisks piemērs tam, kā valsts un nevalstiskais teātris var sadarbojoties sniegt izrādei labāko, kas katram pieejams. Cikla ietvaros vēl tapušas izrādes «Dzin» (režisors Vladislavs Nastavševs), «Cilvēks šinelī» (režisors Jurijs Djakonovs), «Hamlets» (režisors Reinis Suhanovs). Šajā sezonā TESTS tiek turpināts un gaidāmas divas jaunas izrādes.

«Visi mani prezidenti» piesaistījuši skatītāju lielu interesi, kā arī to apmeklējis viens no izrādes prototipiem – eksprezidents Valdis Zatlers. Izrādes radošajai komandai – režisoram Valteram Sīlim, dramaturgam Jānim Balodim, scenogrāfam Uģim Bērziņam – šī nav pēdējā izrāde, kurā tiek skarti sociāli un politiski būtiski jautājumi. Šā gada augustā un septembrī notika vairākas izrādes-pārgājieni «Mārupīte», kurā tika runāts par Mārupītes ekoloģisko katastrofu un mūsdienu cilvēka un dabas attiecībām. Savukārt šobrīd Dirty Deal Teatro top viņu nākamā izrāde «Nacionālais attīstības plāns», kurā tiks runāts par nosaukumā minēto dokumentu, kuru īstenojot, Latvijas iedzīvotājiem pēc septiņiem gadiem vajadzētu būt divreiz turīgākiem, izglītotākiem un laimīgākiem.

Pēdējās izrādes: 5. un 11. decembrī plkst. 19:00

Adrese: Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12 k-2

Biļetes: Ls 8 (skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 5)

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā «Biļešu Paradīzes» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu